Letovanje na Krfu – najzelenije grčko ostrvo i grad KRF nude fantastičan odmor na moru

Grčko ostrvo i grad Krf. Kako izgleda letovanje na Krfu, najlepše plaže, najbolji restorani, akvapark, diskoteke, party putovanje Kavos, Vido i muzej za srpske žrtve na Krfu

.

Krf, ostrvo koje leži u Jonskom moru, drugo je po veličini, od sedam većih jonskih ostrva. Ujedno, jedno od najlepših grčkih ostrva, predstavlja spoj mnogih istorijskih znamenitosti ali i mesta za odličan provod i odmor.

Letovanje na Krfu – najzelenije grčko ostrvo i grad KRF panorama

Letovanje na Krfu koje posebno privlači mlađe turiste je party putovanje Kavos. Ali svakako, ukoliko svoje leto provodite na Krfu, ne bi trebalo propustiti glavni grad Krf, ostrvo Vido, Aqua park, ali i neke od najlepših plaža Krfa. Najlepše plaže na Krfu su:

• Marathias
• Glyfada
• Kavos
• Avlaki
• Sidari
• Issos

Glavni grad ostvra – Krf

Glavni grad je Krf. Očuvan stari grad, čije znamenitosti i lepote su zaštićene od strane UNESCO-a, u njemu se ogleda uticaj Zapadne kulture. Stara i nova tvrđava, crkva Svetog Spiridona, koji je zaštitnik Krfa, splet uskih ulica, mesta koja morate obići ukoliko dolazite u ovaj grad i provodite letovanje na Krfu. Na Krfu postoji i Univerzitet, na kojem se izučavaju istorija, muzika, jezik, bibliotekarstvo i arhiviranje.

Iskoristite letovanje na Krfu da probate kumkvatu, voće koje pored Krfa uspeva još samo u Japanu. Južno voće, specifičnog izgleda od koga lokalno stanovništvo pravi likere i slatko, savršeno za poklon ili uspomenu koju ćete poneti sa Krfa.

Najbolji restorani na Krfu su Archontiko i Roussos restoran u Kavosu, a najpopularniji kafić na plaži u Kavosu, sa uvek čistim bazenom i ležaljkama, muzikom i dobrom uslugom Cavo. Cena espresko kafe na Krfu je u proseku 2,5€, piva 4€ coca cole 3€, parčeta pizze 3,5€, dok girpos možete pojesti za 3,5-5€.

U glavnom gradu Krfa imate nekoliko turističkih znamenitosti, kao što su: crkva Svetog Spiridona, prelepi Espianada trg, srpski muzej.

Letovanje na Krfu – najzelenije grčko ostrvo i grad KRF

Letovanje na Krfu i Ostrvo Vido

Ostrvo koje ima poseban istorijski značaj i povezuje naš narod sa Krfom je Vido. Okruženo Plavom grobnicom, delom mora oko ostrva, u koje su potapani srpski vojnici koji nisu uspeli da dođu živi na ostrvu spasa, u tom trenutku.

Svakako ukoliko svoje leto provodite na Krfu trebalo bi odvojiti vreme i posetiti ovo fantastično ostrvo Vido. Posetite muzej „Srbi na Krfu od 1916-1918.”

Ostrvo Vido se nalazi naspram starog dela grada Krfa i u čast naših predaka na njemu je izgrađena mauzolej-kosturnica.

Party putovanje Kavos – domaćin putovanja za mlade

Mesto koje privlači najviše mladih turista jeste Kavos. Skrivena oaza dobre zabave, nalazi se na samom jugu ostrva. Kavos je mesto za odmor, ali pre svega nudi dobru zabavu i takvo aktivno letovanje na Krfu i u Grčkoj uglavnom privlači mlade ljude.
Kavos party putovanje je za mlade i tinejdžere najbolji izbor i hit ponuda za letovanje na Krfu.

Fungroup agencija za mlade organizuje posebno party putovanje na Krfu u mestu Kavos. Tokom ovog putovanja organizuju se svakodnevno fenomenalne žurke sa stranijm i domaćim DJ-evima. Jednog dana putovanja održava se žurka na brodu, dnevne žurke u najboljim kafićima u Kavosu. Organizovana poseta najlepšim plažama kao i akvaparku. Za dan odmora ostavljen je obilazak glavnog grada i upoznavanje kulture Krfa i samih krfljana.

Letovanje na Krfu – najzelenije grčko ostrvo i grad KRF summer party

Najlepše plaže na Krfu – Marathias i Glyfada plaža

Kavos se može pohvaliti lepom plažom, ali ukoliko ste na Krfu nemojte zaobići nekoliko plaža za koje će meštani reći da imaju posebnu draž i lepotu. Posebno se izdvajaju Marathias i Glyfada plaže.

Marathias je najlepša plaža Krfa, dobitnik plave zastavice, peščana plaža sa tirkizno plavim i kristalno čistim morem.

Glyfada plaža se nalazi na zapadu ostrva, takođe dobitnik plave zastavice, omiljena je turistička destinacija zbog finog peska i kristalno čiste vode, ali i mnogobrojnih sportova na vodi u kojima se možete oprobati. Letovanje na Krfu će vam ostati nezaboravno samo zbog ove dve fantastične plaže.

Letovanje na Krfu – najzelenije grčko ostrvo i grad KRF plaže na Krfu

Aqua park na Krfu

Ukoliko tokom svog letovanja želite da osetite i dozu adrenalina, onda svakako ne bi trebalo da zaobiđete Aqua park na Krfu (Agios Ioannis), koji je jedan od najvećih i najatraktivnijih akva parkova u Evropi, i svakako u Grčkoj. Akva park na Krfu ima ogroman kopleks bazena, đakuzija i drugih vrsta tobogana. Na raspolaganju su vam tobogani Crna rupa, Četiri tvistera, Kamikaze, Hidrina tuba, Multislide, ali i za one manje hrabre koji vole da se izležavaju i uživaju tu je Lazy river.

U Aqua park-u se organizuju i igre Family rafting i Deep Blue Kayak, a za predah tu je i arcade room, gde možete igrati igrice, stoni tenic, bilijar, mali fudba. Zasigurno, za svakoga ponešto. Cena ulaznice za Akva park na Krfu za decu do četiri godine je besplatan, studenti imaju popust 10%, za grupe veće od 8 članova takođe se dobija popust, a regularne ulaznice u zavisnosti od vremena kreću se od 13€ do 25€.