Grčka ostrva i leto 2014. Letovanje na grčkim ostrvima

Koja su najpoznatija grčka ostrva i preporuke za letovanje na grčkim ostrvima Krf, Lefkada, Zakintos. Najbolji izbor za odmor i leto 2014-e godine

.

Grčka ostrva su raj na zemlji

Grčka ostrva imaju neku posebnu draž kada su letovanja u pitanju. Egzotika, skrivene plaže i uvale, savršeno su mesto za letovanje u Grčkoj, odmor i opuštanje. Grčka je zemlja u kojoj naši turisti vole da provode svoje slobodne letnje dane, poseduje velik broj ostrva. Grčka ostrva su prelepa i najbolje što Grčka nudi, na njima vas očekuje fantastičan odmor.

Grčka ostrva i letovanje na grčkim ostrvima Zakintos

Ukoliko volite Grčku, grčka ostrva su nešto što će vas posebno očarati. Mi ćemo se potruditi da vam predstavimo samo nekoliko grčkih ostrva, posebno privlačnih našim turistima, pre svega mladim ljudima. Određena ostrva karakterišu party putovanja za mlade.

Prelepa grčka ostrva, sa nezaboravnim plažama, koja pružaju fenomenalan provod, ali svakako i znamenitostima i istorijom, koja su poslednjih godina nezaobilazni deo ponude svih agencija su:

• Zakintos

• Krf

• Lefkada

Želite da vaše leto bude zanimljivije i življe nego ikada, gde ima mnogo mladih ljudi, lude zabave, ali i mogućnosti za predah i obilazak neke od predivnih skrivenih plaža ostrva. Predlažemo da svoj odmor provedete na Zakintosu.

Zakintos

Zakintos je grčko ostrvo koje je poslednjih godina postalo hit kada su ostrva u pitanju. Laganas je centar zabave na ostrvu, prelepa duga peščana plaža na kojoj provodite dane sunčajući se, uživajući u nekom od mnogobrojnih barova i kafića, isprobavajući svoje mogućnosti u nekima od sportova na vodi, nije nešto zbog čega je Laganas dobio ovu titulu. Za to je, pre svega, zaslužan noćni provod, i glavna ulica za koju sigurno ne možete da kažete da viđate svaki dan. Ogroman broj barova i diskoteka, sa obe strane ulice, nanizane su jedna do druge, prosto vas pozivajući da posetite svaku i uverite se u čari dobrog provoda Zakintosa. Čuvena Navajo plaža, jedna od najlepših na svetu, sa kristalnim morem i sitnim peskom, izlet je koji svakako ne bi trebalo propustiti. Iskoristite priliku posetite i plave pećine, plivajte u njima i uverite se u tu fantastičnu boju mora, koju prave prelamajući zraci sunca. Svakako se potrudite da sretnete careta careta, kornjače, koji su zaštitni znak ostrva Zakintos.

Grčka ostrva i letovanje na grčkim ostrvima  - plaža Navagio Zakynthos Jonsko more

Krf

Grčko ostrvo Krf ima poseban istorijski značaj za našu zemlju i narod. Ostrvo Vido okruženo je plavom grobnicom, mestom u koje su spuštani naši vojnici tokom Prvog svetskog rata koji nisu uspeli da stignu na ostrvu spasa, što je bilo ovo ostrvu u tom trenutku. Svi smo mnogo čitali, učili, znamo o tome, ali je potpuno drugačiji doživljaj kada se zaista i nađete na ovom mestu. Posetite i muzej u čast našim vojnicima „Srbi na Krfu od 1916-1918.“

Ostvo Krf ima mnogo toga da ponudi, glavni grad ostrva, Krf, prelep grad sa brojnim znamenitostima, tu je i Akva park, za one željne naleta adrenalina, plaže Glyfada i Maraithias svakako ne bi trebalo propustiti. Za mlade, željne dobrog provoda na letovanju, tu je Kavos, mesto na samom jugu ostrva.

Grčka ostrva i letovanje na grčkim ostrvima  - Krf

Lefkada

Letovanje na Lefkadi je nešto o čemu mnogi ljudi maštaju. Fenomenalne plaže, sa toliko specifičnom bojom mora, sitnim peskom, raj za oči i odmor kakav priželjkujete. Međuim, ovo grčko ostrvo postaje sve privlačnije i za mlade turiste. Agencije koje organizuju party putovanja otkrile su fenomenalan spoj mesta i plaža koje ne treba zaobiđi, koje su nezaboravan prizor na Lefkadi, sa mestom u kojem zabava ne prestaje 24h. Isto možemo reći i za ostrva Krf i Zakintos. Na Lefkadi se nalazi čuvena plaža Egremni, do koje da bi došli morate se spustiti niz 350 stepenika, što i ne predstavlja toliki problem kada shvatite kakav vas raj čeka dole.

Grčka ostrva i letovanje na grčkim ostrvima  Egremni plaža Lefkada

Grčka ostrva vas čekaju! Odmor i letovanje u Grčkoj može da počne!