Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Zdravlje

Najbolje lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi, kapilare i hemoroide

 

LEKOVITE BILJKE ZA CIRKULACIJU

Predstavljamo neke divne travke koje su najbolje biljke za bolju cirkulaciju krvi, za lečenje hemoroida, kapilara, trombova, ateroskleroze, arterioskleroze, skidanje visokog holesterola i masnoća

 

Krv je proizvod naše ishrane i rada unutrašnjih organa, pre svega organa za varenje, gde je jetra presudna, rada koštane srži i žlezda sa unutrašnjim lučenjem, kao i organa za izlučivanje. Svaki od ovih telesnih sistema je odgovoran za stanje krvi, a sama krv vremenom dovodi do stanja kapilara i unutrašnjih organa.

Stanje kapilara i krvni sudova je posledica naše ishrane, stresa, stila života, preležanih bolesti i genetskog nasledja. Na krv i kapilare deluju mnoge lekovite biljke, ali je to delovanje kompleksno i mora se poznavati svaka biljka i svaki pacijent da bi se odredilo kome koja biljka najviše odgovara.

Najbolje lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi, kapilare i hemoroide
Arnika spada medju najbolje lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi

Lekovite biljke za bolju cirkulaciju i kapilare koje deluju na krv, protok krvi i na unutrašnje organe su: pirevina, glog, lincura, ruzmarin, matičnjak, idjirot, ginko, vinova loza, kopriva, arnika, hajdučka trava, crvena detelina, divlji kesten, djumbir, kantarion, cimet, pelin, ljuta paprika, beli luk, slačica, maslačak, čičak, imela, kičica, rusomača, rtanjski čaj, orah, rosopas, lipa, lavanda …

Svaka od ovih lekovitih biljki deluje na poseban način na krv. Lekovite biljke za bolju cirkulaciju možemo podeliti na nekoliko grupa:

1. Lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi koje skupljaju i stežu kapilare: orah, rusomača, hajdučka trava, jagoda …

Svojstvo ovih lekovitih biljaka je da skupljaju kapilare, da stežu i da daju elastičnost kapilarima. Jačaju kapilare. Nisu preporučljive svima koji imaju visok pritisak, jer i podižu pritisak

BioHemor kapi za hemoroide
Najbolje kapi za hemoroide koje brzo zaustavljaju krvarenje i smiruju upalu hemoroida

2. Biljke za bolju cirkulaciju krvi koje šire krvne sudove i kapilare: ruzmarin, glog, matičnjak, ljuta paprika, ginko, luk, slačica ..

Ove lekovite biljke su zadužene da šire krvne sudove i obezbedjuju bolji protok krvi, što je dragoceno kod pacijenata koji imaju suženja krvnih sudova, arteriosklerozu, dijabetes, reumu, slabu perifernu cirkulaciju. Nisu adekvatne za sve one koji imaju nizak krvni pritisak, jer ga obaraju.

3. Lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi koje razbijaju trombove i zakrečenja: divlji kesten, arnika, imela, beli luk, idjirot …
Jake biljke jakog dejstva, neke od njih kao arnika, ne smeju da se koriste u većim koncentracijama i dugo, jer mogu da dovedu do unutrašnjih krvarenja.

4. Lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi koje smanjuju holesterol i menjaju kvalitet krvi time što deluju na jetru i regulišu rad jetre: kičica, maslačak, pelin, čičak, rosopas, lincura, artičoka, trava iva …

Gorke trave koje stimulišu rad jetre, žuči i pankreasa pa dovode do biohemijskih reakcija koje menjaju krv. Nije preporučljiva duža upotreba gorkih trava u kontinuitetu jer ulenjuju creva, naprežu pankreas, naprežu žuč.

5. Lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi koje direktno deluju na samu krv i menjaju njenu biohemiju, razredjuju krv, daju joj veću protočnost: pirevina, idjirot, kantarion, crvena detelina, lipa …

Osim lipe, pirevine i crvene deteline, na koju su neki ljudi alergični zbog polena, ostale biljke nisu za stalnu upotrebu u većim koncentracijama.

6. Lekovite biljke za jaču cirkulaciju krvi koje podstiču cirkulaciju, zagrevaju i stimulišu metabolizam: djumbir, rtanjski čaj, ruzmarin, cimet …

Rtanjski čaj je potpuno bezbedan i daje bolju prokrvljenost, dok djumbir zna da bude agresivan i ne bi trebalo da se samostalno upotrebljava duže vremena.

7. Lekovite biljke za bolju cirkulaciju krvi koje deluju na pojedine organe: ginko, lavanda i idjirot za glavu, ruzmarin za ruke i noge, glog i lipa na srce, hajdučka trava na pluća, lincura na jetru i pankreas, rtanski čaj na bešiku, i tako redom

Znajući sve to, treba pažljivo i promišljeno formulisati čaj ili biljne kapi za cirkulaciju, kapilare i krvotok. Potrebno je složiti medjusobno biljke koje se slažu i po delovanju i po karakteru, i pokriti što veći opseg delovanja za različite tegobe i ljude. Nakon godina istraživanja napravili smo kapi za cirkulaciju BioCapillary koje su izbalansirana formula bezbednih lekovitih trava koje trajno poboljšavaju stanje krvotoka i kapilara, a dobro deluju i na druge organe.

Biocapillary kapi za cirkulaciju i krvotok
Biocapillary kapi za bolju cirkulaciju i jači krvotok – klikni na sliku i naruči!

BioCapilarry biljne kapi za cirkulaciju su namenjene svima koji pate od sledećih tegoba:

– Proširene vene

– Ateroskleroza i arterosklerozam, plak na kapilarima

– Visok holesterol i masti u krvi

– Uvećani hemoroidi

– Hladne ruke, noge i ledja

– Slaba prokrvljenost i periferna cirkulacija

– Pucanje kapilara i modrice na koži

– Nizak krvni pritisak

Onoliko koliko su vam zdravi krvni sudovi, toliko ste i vi zdravi, i toliki vam je potencijal za zdrav i dug život – stara je fraza, koja nije u potpunosti tačna, jer možete imati savršene krvne sudove i zdravu krv ali da vam je neki unutrašnji organ oboleo i slab. Ali u svakom slučaju, dobar krvotok omogućava brzu regeneraciju tkiva i organa, održava dobar imunitet i omogućava dugovečnost.

Naručite BioCapillary ili BioHemorrhoids kapi pouzećem direktno na vašu adresu:

Telefon za naručivanje: 065 970 7777

E mail za naručivanje:  [email protected]

http://prirodanadar.rs/

35 komentara

 • Jeste li sigurni da navedene biljke (3. stavka) razbijaju tromb? Ja znam da bijeli luk smanjuje lepljivost trombocita, ali ne razgrađuje (razbija) tromb. Razgradnju tromba vrše enzimi iz čovjekovog organizma (ako sam ja dobro shvatio).

  Je li greška ovo pod 5-om stavkom, da navedene biljke u isto vrijeme razređuju krv i daju joj veću viskoznost?

 • Dugotrajnom upotrebom beli luk dovodi i do razbijanja tromba. Beli luk nema tako jako svojstvo za razbijanje kao arnika ili divlji kesten ali deluje na trombove.

  U pravu ste oko viskoznosti, pogrešno smo se izrazili, hteli smo reći „poveća se protok krvi (a smanji sila viskoznosti)“. I pojam „razredjivanje“ nije baš najsrećniji, ali je usvojen narodni izraz „gusta krv“ za neke disfunkcije krvi, pa biljke imaju takvo dejstvo da „krv postane manje gusta“ – bolja je cirkulacija.

 • @ Priroda na Dar

  Ima li neka knjiga ili nešto, odakle bih mogao da se informišem o djelovanju dilvjeg kestena (ili arnike) na tromb, kako se upotrebljava (spolja, iznutra, tinktura, obloga, čaj…)? Sve što sam našao na Internetu je nekako nepouzdano i nestručno.

 • @ Niko

  Kod nas ne postoji farmaceutska monografija na temu Divljeg kestena, a posebno ne Arnike. Sve što možete naći su članci u knjigama o lekovitom bilju, gde većina tih tekstova nije detaljna u onom smislu koji vas zanima.

  Samo kratak savet: Arnika se koristi samo spolja, Kesten i spolja i iznutra. Arnika je agresivna biljka, daje odlične rezultate, ali unutrašnju primenu može da sprovodi samo neko ko odlično zna njeno delovanje, ima pregled bolesti i samog pacijenta.

  Divlji kesten je bezbedniji za upotrebu, stavlja se u vidu tinktura spolja ili pije, kao kapi ili čaj. Ni sa njim ne treba preterivati, daje brz rezultat kod hemoroida i kod modrica, otoka, ali kod tromboza treba biti oprezan, i ne treba požurivati njegovo delovanje. Treba ga piti umereno, jer je i Divlji kesten u neku ruku agreivnog dejstva.

  Iz knjige Lekovito bilje i njegova upotreba – Rihard Vilfort:

  Primjena u pučkoj medicini: uvarak kestenove kore mnogo se primjenjuje u pučkoj medicini za pranje gangrenoznih rana, kod krvarenja, naročito kod krvarenja iz maternice, krvarenja hemoroida kao i kod kroničnog proljeva, bijelog cvijeta i sluzavog kašlja, i to, kako za unutarnju tako i vanjsku prim­jenu liječenja. Tinktura od cvjetova, koja se priprema tako da se šaka otpaloga cvijeta stavi na močenje u 0,3 litre jake rakije, pa taj pripravak daje lje­kovito sredstvo za masiranje protiv reumatizma i gihta, a 10 do 15 kapi te tinkture uzete prema potrebi, pomaže kod grčeva u želucu i kod nesvjestice. Pečeni plod divljeg kestena, sitno nariban i pomiješan s ječmenim brašnom i octom, upotrebljava se za obloge koji se topli polažu na prsa. Plod divljeg kestena sitno se izreže te se kuha u vodi dok ne nastane gusti uvarak. Taj se uvarak dodaje toploj kupelji te se miješa tako dugo dok se kupelj ne zapjeni. Ovakva kupelj je ljekovita za oboljele od reume.

 • Iz divljeg kestena dobivena tinktura isto je tako prikladna kao lijek koji brzo djeluje kod hemoroida. Tekući ek­strakt, koji se priređuje u ljekarnama, isto se s dobrim uspjehom upotrebljava u liječenju hemoroidalnih teškoća te je nadalje vrlo koristan u liječenju lišajeva, ozeblina i proširenih vena.

 • Не разумем зашто не дозвољавате copy/paste текстова? Пожелела сам да сачувам овај текст, а да не морам стално да идем на интернет и видела да не дозвољавате копирање.
  Изгубили сте једног читаоца, сада сам дошла на сајт и НИКАДА више.
  Све најбоље.

 • Kao meteoropata,izlozen sam reakcijama pri promenama vremena,koje su sada vrlo ceste usled globalne promene meteoroloske situacije! Reagujem u vidu manjih bolova u misicima i zglobovima,hladnim sakama i stopalima,sve dok ne uzmem termafor i ne zagrejem noge i ruke! Popijem i jedan Andol 300 i sve dodje na svoje mesto! Molio bih Vas da mi kazete,koji je biljni caj delotvoran za ovakve moje meteo reakcije? Hvala!

 • Mi bi vam preporučili naše kapi za bolju cirkulaciju BioCapillary jer zagrevaju i deluju dublje na metabolizam. Vaši problemu mogu biti izazvani slabim radom debelog creva ili jetre.

  A od pojedinačnih čajeva, mislimo da bi čaj od lipe bi mogao biti rešenje za vas pod uslovom da ga kontinuirano pijete. Čajevi inače generalno hlade organizam, iako mogu u početku izazvati zagrevanje i znojenje usled toga što se pije topao napitak sa lekovitim supstancama koje šire ekrvne sudove.

 • U vezi cirkulacije krvi.Kada su šake i noge hladni a u toploj smo prostoriji u pitanju je slaba cirkulacija i koji bi najbolji tretman i kojim prirodnim lekom bio najbolji.Hvala unapred.

 • Poštovani Nenade, za jačanje cirkulacije u ekstremitetima predlažemo nekoliko stvari:

  1. Spolja: fizička aktivnost, šetnje, rad sa rukama, masaža, i naizmenične tople i hladne kupke. Držite ruke i noge minut dva u hladnoj vodi pa ih prebacite na isto toliko u vrelu vodi, i tako nekoliko puta.

  2. Iznutra: koristite biljne kapi za jaču cirkulaciju BioCapillary i promenite način ishrane – izbegavajte hranu koja hladi telo: mleko, alkohol, slatka pića, sokove, limunade, svo voće, čaj, slatkiše.

  Dan počnite sa slanim jelima i to pečenim ili prženim jelom, kajganom, kuvanim jajima, slanom vrelom supom ili toplim varivom.

 • @ ja

  Pa, ono kao, hajduci su je stavljali na „ljute rane“. Ako bi proširivala žile, onda bi se samo pogoršala situacija – iskrvarili bi. Iz iskustva znam da je odlična za zaustavljanje krvarenja (svježa, izmrvljena, direktno na ranu) – znači da ipak skuplja kapilare.

 • Hajdučka trava ima u sebi kalijuma pa se ponekad koristi kod visokog pritiska u kombinaciji sa drugim biljkama samo kada je u krvi višak natrijuma, ali ona je poznata lekovita biljka koja steže kapilare i tkiva, pa se koristi upravo i za rane kao što pominje komentator Branja, za sprečavanje noćnog mokrenja kod dece, kod slabosti bešike, za stezanje materice i tako redom.

  Izgleda da je komentator pod imenom „ja“ pomešao lekovite biljke.

 • Postovani, imam 45 godina i tako komplikovanu anamnezu da me prosto vise sramota. Zato cu da skratim pricu. Utvrdjen mi je slab dotok krvi u mozak kroz sve sudove, imam prosirene vene na nogama i hemoroide koji krvare.Takodje mi je utvrdjen poremecaj lijeve strane centra za ravnotezu. Iz niskog pritiska sam naglo presla u visoki, te imam tahikardiju i pijem betablokatore. Sta mi savjetujete kada su ove kapi u pitanju? Pisem iz BiH. Lijep pozdrav.

 • Draga Lejla, pokušavamo kroz vaš komentar da posredno zaključimo šta je problem i uzrok vaših tegoba, prekomerna telesna težina, holesterol, rad jetre, stres, nepravilna ishrana, jer vam je krvožilni sistem masivno narušen. Znati uzrok je suština lečenja.

  Kapi za cirkulaciju će vam pomoći ali bi možda na vašem mestu uzeli prvo jednu bočicu kapi za hemoroide Biohemorrhoids. Pili ih 2 puta dnevno po 10 kapi jedno 2 meseca, toliko će trajati jedna bočica, dok se ne pročiste hemoroidi i krvni sudovi. Od njih će vam takodje biti bolja prokrvljenost ali ćete i zaustaviti krvarenje hemoroida i pročistiti vene. Jedino bi napomenuli da kontrolišete krvni pritisak i pijete tablete za pritisak, jer te kapi mogu u prvo vreme podići pritisak.

  Nakon toga bi krenuli sa kapima za cirkulaciju BioCapillary.

 • Poštovana Natalija, ako ste probali ikada djumbir uživo videli ste njegovu aktivnu ljutinu. Prekomerno korišćenje djumbira može dovesti do gastritisa, oštećenje želudca i sluzokože digestivnog trakta, kao i do korozivnog delovanja na krvne sudove.

 • Pozdrav,da počnem od dijagnoze Sistemska skleroza sa fibrozom pluća,problem je počeo sa hladnim prstima što se pretvaralo u plavljenje na prstima.Koristim lijekove kao i čajeve više vrsta sam isprobala ali godinama moje stanje je lošije.Ja se fizički osjećam dobro osim što imam otežano disanje(to je navedena fibroza čiji su nalazi sve lošiji) i tu hladnoću ruku i nogu.Ovih dana mi se na jednom prstu pojavilo plavljenje i u toploj poostoriji i skoro stalno je prisutno,idem i na terapije hiperbarične komore.Ne znam dali sam vam dovoljno opisala svoj problem pogotovo vezano za fibrozu,možete li mi dati savjet.Veliki pozdrav!

 • Preporuka za M je korišćenje naših BioCapillary kapi za cirkulaciju u kontinuitetu, nekoliko meseci čak.

  http://prirodanadar.rs/proizvodi/biljne-kapi-za-cirkulaciju-kapilare-hemoroide-i-krvotok-biocapillary/

  Poboljšaće vam krvotok i stanje krvi, proširiće perfierne krvne sudove i prohodnost kapilara – žila. Možete ih koristiti najbolje u vinu, staviti 20 kapi u malu čašicu do 0,1 dcl sa vinom (rakijska čaša) i piti dva do tri puta dnevno po jednu takvu čašicu pre jela.

 • Poštovana Rado vaša sistemska bolest je metabolički poremećaj tkiva i kože. Naše kapi za cirkulaciju vam verovatno mogu pomoći samo delimično da imate bolju perifernu cirkulaciju ali ne i suštinski po pitanju vašeg opšteg stanja.

  Teško da bilo šta od prirodnih preparata može da deluje na fibroze, jer su to trajni ožiljci tkiva. Na žalost, nemamo pouzdan savet za sistemsku sklerozu.

 • Dobar dan vam zelim htela sam da zamolim za strucnu pomoc imam tromb na levoj nozi sta mi preporucujete da koristim.Hvala u napred…

 • i ja bih bas voleo da znam cemu zabrana kopiranja ,mislim da ste vi jedini na netu koji to ne dozvoljavaju odgovorite ne pametujte previse,inace vas zbog toga izbegavam sem kad slucajno otvorim,u svakom slucaju srecno vam bilo

 • Ne slazem se sa dosta objasnjenja ovde ali nema veze.Sto se tice copy/paste svako ima pravo da zastiti svoj sadrzaj ali postoji mnooogo nacina da se on kopira.Za pocetak ako ste culi za taster „print screen“ onda ga upotrebite ili meni najdrazi „snipping tool“ koji imate vec u Windows-u.Pozdrav i zdravi bili….

 • Pijem Sintrom za razređivanje krvi. Amiodaron za aritmiju. Monopri i bivenol za pritisak i i monizol. Trni mi leva noga i prsti na rekao. Šta smem da koristim od biljnih čajeva. I smem li da koristim vaše kapi. Pozzzz

 • Poštovani Miroslave, trnjenje može biti i mimo poremećaja cirkulacije. Da li vas je neurolog pregledao?

  U vašem slučaju pošto već pijete lekove za cirkulaciju bolji izbor je Golden Sweden Bitter.

 • Hvala na odgovoru. Imam mnogo proširene vene na levoj nozi.. Pa bih vole da znam ako naručim Šveden biter, da neću Imati kontra indikacije sa obzirom na moje stanje i veliku količinu lekova koje koristim. Hvala unapred.

 • Poštovani Miroslave, trnci i grčevi u nogama i nastaju zbog proširenih vena, izmedju ostalog. Zlatni Šveden bitter deluje na više stvari u telu a deluje i na vene. Neće vam smetati kod uzimanja lekova. Preporučljivo je da ga svakodnevno pijete jednom do dva puta dnevno, i da stavljate obloge sa Sweden bitterom na mesta gde su vam najveća proširenja vena. Treba biti uporan sa tim, ali se pokaže rezultat.

 • […] Čajevi su bogati antioksidansima kao što su flavonoidi, polifenoli i katehini i oni mogu pomoći u prolaznom širenju arterija, što je korisno za arterijsko zdravlje. Beli, zeleni i crni čaj povećavaju status antioksidansa u krvi, a dalja istraživanja ukazuju na to da čaj može pomoći u prevenciji bolesti srca. No, postoje i mnoge druge lekovite biljke za cirkulaciju koje možete pogledati na linku ovde. […]

Ostavite komentar