Sjajni posni kolač Terca od Home Made Company

U poslastičarnici Caffe Room u TC Ušće možete dobiti fantastičan posni kolač Terca od pomorandže, vanile i crne čokolade sa orasima, koji se kod njih pravi

 

Vidjanje sa mojim prijateljem Dejanom u TC Ušće se pretvorilo u pravi gastronomski doživljaj. Naime, našli smo se jednog petka u TC Ušće u Beogradu. Bio sam tamo poslom da obidjem festival espreso kafe – Coffe fest, pošto sam ljubitelj espreso kafe, pa smo se Dejan i ja dogovorili da se nadjemo u poslastičarnici Caffe Room, s obzirom da je on zaposlen u Home Made Company koja pravi sjajne kolače i čiji je to kafić.

Posni kolač Terca koji oduševljava - Home Made Company

Posni kolač Terca – Home Made Company

S obzirom da je bio petak, a sredom i petkom postim na vodi, prvo sam odbio ljubazno njegov predlog da probam neke od njihovih posnih kolača, pošto svi imaju masnoće u sebi. Medjutim, slučajni pogled na Crkveni kalendar koji imam u mobilnom telefonu mi je pokazao da je taj petak bio na ulju, jer je bio pretpraznik. Odlično! Sada sam već bio spreman da probam neki od kolača koje Home Made pravi.

Dejan mi je preporučio posni kolač Terca od vanila krema sa kandiranom pomorandžom i prelivom od crne čokolade i posutim orasima. Hajde da probamo, složih se ja. Uz odličan espreso, stigao je ubrzo i moj posni kolač. Zainteresovano sam pristupio degustaciji, jer mi je delovalo nestvarno da kremast posni kolač može da bude ukusan, jer u tom kremu nema ni mleka, nema maslaca, nema jaja. Od čega da naprave krem?

Ali da ste videli moje oduševljenje kada sam probao Terca posni kolač!

Terca je fenomenalan posni kolač. Nemam reči da opišem moje oduševljenje sa kolačom. Sjajan fil od vanile, očaravajući ukus kandirane pomorandže i snažna i kvalitetna crna čokolada uz kore sa orasima su bili simfonija za sva čula. Odavno nisam jeo tako odličan posni kolač kao što je to Terca. Odmah sam se zainteresovao da dodjem do recepta za posni kolač, ali mi je Dejan rekao da je to njihova poslovna tajna, ali je suština u kvalitetnim sastojcima koje koriste, zbog čega se usotalom i razlikuju od svih ostalih na tržištu. Ta razlika u kvalitetu se odražava i na razlici u ceni, ali ko voli kvalitet neće se mnogo dvoumiti.

Ovim kratkim postom želim svima da preporučim Terca posni kolač jer je stvarno fantastičan, ukusan, zavodljiv. Nije ni blag a ni jak, negde je u zlatnoj sredini, osećaju se četiri sjajna ukusa svaki pojedinačno: vanila, pomorandža, orasi i čokolada, osvežava i očarava. Na žalost, nisam došao do recepta koji bih podelio sa publikom, ali pozivam sve da probaju kolač i možda uspeju da nadju ili sami osmisle recept za Tercu. Dobar kuvar bi možda mogao da pronikne u sastojke za posni kolač.

Sve preporuke sa moje strane za Terca posni kolač i sve ostale kolače Home Made Company.