Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Filmovi

Divna Ljubojević i emisija TV lica kao sav normalan svet

 

DIVNA LJUBOJEVIĆ

TV emisija TV lica kao sav normalan svet i gost Divna Ljubojević, poznat u celom svetu po divnom pevanju crkvenih pesama

 

Divna Ljubojević u emisiji RTS-a govori o sebi i svom pevanju. Kako je počela da peva, šta je vizantijsko pojanje, hor Melodi, pravoslavni život.

Divna Ljubojević i emisija TV lica kao sav normalan svet
Divna Ljubojević

Dok slušate kako peva Divna Ljubojević bićete nagrađeni nebeskom svetlošću koja u vidu njenog glasa pomera granice našeg poimanja lepog, harmoničnog i duhovnog – zapisao je jedan kritičar.

Dan sa Divnom Ljubojević počeo je na liturgiji u manastiru Vavedenje u Beogradu u kome je učila crkveno pojanje kada je imala 10 godina. Tada, osamdesetih godina su, kako je zabeleženo, Beograđani dolazili da uživaju u anđeoskom glasu jedne devojčice.

U to vreme ona je volela grupu „Idoli“, domaće zadatke je radila za vreme fizičkog, sastave iz srpskog je čitala iz prazne sveske, ali je najviše od svega volela nedelje u manastiru Vavedenje.

 

 Od tada do danas, Divna je završila Muzičku akademiju u Novom Sadu, sa horom „Melodi“ imala više od 500 koncerata širom sveta, na smotri horova u Rusiji doživeli su da iako to nije uobičajeno, na bis izvode „Oče naš“ a numere na kojima su zabeleženi njihovi nastupi biće najlepši poklon gledaocima uoči Vaskrsa.

Autor:  Tanja Peternek Aleksić

Izvor: RTS

Ostavite komentar

Ostavite komentar

https://www.bastabalkana.com/wp-content/uploads/2019/04/Dr-Milena-Šćepanović-proktolog-hirurg-ordinacija-Proktomed.jpg
Golden Sweden Bitter GIF baner 336x280