ŠTA POSETITI U BEOGRADU

Lokacije koje kao turista trebate i morate posetiti u Beogradu

 

Dokaz da Beograd postaje jedna od najtraženijih turstičkih destinacija u regionu sasvim sigurno je i porast broja stranih i domaćih turista, koji svake godine beleži novi priliv posetilaca srpske prestonice. Ukoliko ste rešili da ove godine bude jedan u nizu beogradskih gostiju, pripremite se na mnogobrojna iznenađenja koje će vam ovaj grad prirediti. Gosotoljubivi i srdačni Beograđani ulepšaće vaš boravak u njihovom gradu, a brojna mesta za izlazak garantovaće i dobar provod, dok ćete na mnogim beogradskim lokacijama iskusiti šta znači istinsko uživanje svim čulima.

beograd

Evo i nekih mesta koje ne smete zaobići, kao i preporuke gde je najbolje smestiti se dok istražujete ovaj grad – najbolje u nekom od mnogobrojnih apartmana u Beogradu.

Knez Mihailova ulica, Skadarlija i Kalemegdanska tvrđava

Na prvom mestu turističke mape Beograda nalazi se trojstvo koje odiše autentičnim beogradskim duhom i zbog kog se većina posetilaca vraća u ovaj grad, a to su glavna ulica i pešačka zona Knez Mihailove ulice, sa uličnim sviračima, knjižarama, galerijama, kafićima i restoranima poput najvećih svetskih metropola, Skadarlija, boemska četvrt, u kojoj se i dalje čuva šmek starog Beograda u restoranima duge tradicije, starogradske muzike izvođene uživo i odlične hrane i pića, kao i Kalemegdanska tvrđava, sa koje se pruža prelep pogled na ceo grad i u kojoj se može uživati ceo dan.

Znamenitosti Beograda  knez-mihajlova-ulica

Sve tri lokacije spadaju u centralno gradsko jezgro u kom se po veoma povoljnim cenama može pronaći i smeštaj, pogotovo ukoliko ovaj grad posećujete u većoj grupi, a kao najbolji odnos cene i kvaliteta izdvajaju se beogradski apartmani. Beograd je dobro povezan linijama gradskog saobraćaja, ali prostor za parking nije uvek dostupan, pogotovo u užem gradskom centru, te je preporuka svim turistima koji bi da odsednu u uskom centru grada, a dolaze kolima, da se dobro raspitaju o mogućnostima parkiranja.

Hram svetog Save

Velelepna građevina kojoj teško može parirati bilo koji religijski objekat u regionu, i koja se može videti iz različitih delova grada, jeste nezaobilazni Hram svetog Save, jedan od prepoznatljivih simbola Beograda. Smešten u širem gradskom centru, odlična je lokacija i za smeštaj, jer se u njegovoj blizini nalaze i mnogobrojni beogradski apartmani. Beograd u ovom svom kvartu pruža mogućnost posete mnogim restoranima, Narodnoj biblioteci Srbije, platou ispred Hrama, kao i Kalenić – pijaci, a nakon petnaestominutne šetnje stiže se i do strogog centra grada.

Znamenitosti Beograda  hram-svetog-save

Dorćol

Kvart u kome se kriju stare, autentične zgrade Beograda prohujalih vremena, ujedno je i najbilja lokacija za sve zaljubljenike u noćni život, te moderno uređene kafiće, klubove i restorane, u čijem se kompiluku nalaze i brojni beogradski apartmani. Beograd će svojim posetiocima koji budu smešteni u ovom delom grada biti u prilici da ponudi kako dobru hranu i piće i odličan noćni život, tako i mogućnost da se upoznaju sa mnogim galerijama, prošetaju kejom 25. maj i Zoološkim vrtom, te osete kako pulsira urbano srce Beograda. Ovaj kvart ima i istorijski značaj, jer su tu mahom stare zgrade podignute još na početku izgradnje srpske prestonice, te možete sebi priuštiti da odsednete u nekoj od zgrada koje su maltene kulturni spomenici, a u kojima se nalaze neki od najboljih beogradskih apartmana.