KAKO SE LEČI MASNA JETRA

Prirodni lek za masnu jetru. Kako izlečiti masnu jetru prirodnim putem.

 

Masna jetra je sve češće oboljenje i skoro da nema odrasle osobe koja nema neki stepen zamašćenosti jetre. Masna jetra (steatoza) predstavlja patološko nagomilavanje masti u jetrenim ćelijama uzrokovano različitim faktorima, od kojih su najčešći nezdrava ishrana, oboljenje jetre, upotreba lekova, gojaznost, hepatitis i alkoholizam. Prirodni lek za masnu jetru se sastoji iz nekoliko koraka koje se moraju preduzeti, a najbitniji je trajno smanjenje unosa masne hrane i hrane koja podstiče stvaranje masnoća u jetri.

Prirodni lek za masnu jetru - kao se leči masna jetra

Ultrazvuk jetre

Masna jetra počinje sa uvećanjem jetre, koja je meka, zaobljenih ivica. Na ultrazvuku se vidi jetra koja je svetla, sija. Masna jetra se klasifikuje u tri stepena masnoće: normalna jetra, delimično masna jetra i masna jetra, kada su sve ćelije jetre ispunjene masnoćama, koje mogu biti u dve varijante. Nekada se kod masne jetre javlja bol pod desnim rebarnim lukom, nadimanje, mučnina ako se pojede hrana koja ne prija jetri i tegobe sa varenjem.

Masna jetra je benigno i reverzibilno stanje, može se vratiti u normalno stanje ako se koristi prirodni lek za masnu jetru. Ujedno, masna jetra je prva faza i znak oštećenja jetre. Analiza enzima jetre i biohemijska analiza krvi daju vam dodatni podatak u kom smeru je i koliko oštećena jetra. Tu se pre svega misli na pokazetlje kao što su holesterol, trigleciridi, AST, ALT enzimi, koji pokazuju reakcije jetre na postojeće stanje i stepen oboljenja.

Kako se leči masna jetra prirodnim putem

Postoji nekoliko koraka kako se smanjuje masna jetra, i sada ćemo ih predstaviti.

1. Proteinska dijeta. Dijetalna ishrana, sa maksimalnim smanjenjem unosa masti i ulja, kao i hrane bogate uljima i mastima, kao i hrane koja je bogata šećerima: gazirana pića, skrob, kukuruz, smokve, suvo voće, kolači, sve što ima visok glikemijski indeks. Ishrana mora da se bazira na proteinskoj hrani, bez ali bez masnih sireva, kajmaka, masnog mesa, slanine, suvog mesa, delikatesa. Dijetra je prvi prirodni lek za masnu jetru koji je neophodan, jer ništa drugo neće pomoći ako se ne smanji unos masti i šećera.

2. Kozja surutka. Svako jutro, umesto doručka popiti pola litra do litar domaće surutke od kozijeg mleka. Surutka od kozjeg mleka je tradicionalan i najbolji prirodni lek za masnu jetru. Treba popiti dve čaše svako jutro, i nakon toga 2 sata se ne sme ništa ni piti a ni jesti. Kozja surutka mora biti neslana, koristi se samo čista surutka. Tretman kozjom surutkom traje dve nedelje, pa se pravi pauza od nedelju dana. podrazumeva se dijetalna ishrana jer piti surutku a jesti obilno ne daje nikakav efekat.

3. BioLiver kapi za jetru i holesterol. U toku dana popodne i uveče, pre jela, popiti pola kašičice BioLiver kapi za jetru i holesterol koje treba da podstaknu regeneraciju jetre i vraćanje njenog normalnog funkcionisanja. BioLiver kapi za jetru i holesterol podstiču rad jetre i reguliše procese u jetri, čiste krv i vrše detoksikaciju jetre od procesa razlaganja nagomilanih masti. bioLiver kapi za jetru su prirodan lek za masnu jetru ali i za druga oboljenja jetre, pre svega povišen holesterol i trigleciride.

Bioliver kapi za jetru i holesterol i trigleciride

Bioliver kapi za jetru i holesterol i trigleciride

4. Golden Grosse Schweden bitter. Na jetru svako veče stavljajte oblog od Golden Grosse Schweden bitter eliksira. Eliksir za dugovečnost možete i piti, ali tek kada vam se završi terapija i masna jetra odmasti, do tada pijte bioLiver. Uveče stavljate obloge Schweden bittera, koje ćete prekriti nepromočivom tkaninom. Ujutro skinite gazu i operite kožu. Ostaće vam obojena koža od tinkture ali to prolazi nakon nekoliko pranja. Namažite nakon to mesto BioBalsam kremom da sprečite isušivanje kože. Švedska gorčica je lek za jetru ali u fazi čišćenje jetre je efikasnija kada se stavlja spolja nego da se pije, jer može doći do snažne rekacije jetre.

5. Domaće Jabukovo sirće. Kao dodatak ishrani možete koristi i domaće jabukovo sirće da bi smanjili uticaj masnog jela ako ga nekada pojedete. Kada imate kao obrok masnu supu ili čorbu ili varivo, stavite kašiku jabukovog sirćeta u jelo, kako bi se neutralisala mast u hrani. Jabukovo sirće mora da bude domaće pravljeno, nikako ne kupujte industrijska jabukova sirća, jer su ona često pravljena od celuloze, sa dodatkom arome jabuke. Jabukovo sirće ne smete piti više od jednom u toku dana, mada sa njim možete preliti salatu, testenine, variva, ali ne preterujte sa jabukovim sirćetom, jer ono zakiseli organizam, menja ph krvi i dovodi do giubitka minerala i osteoporoze.

Budite uporni i za par meseci vaša jetra će biti preporodjena. Izbegavajte industrijsku hranu, konzerviranu hranu, delikatese, hranite se što jednostavnije i prirodnije.

BioLiver biljne kapi za holesterol, insulinsku rezistenciju i trigleciride

Telefon za naručivanje: 065-970-7777

E mail za naručivanje:  [email protected]

Naručivanje za BiH i RS: (+387) 066 271 012

http://prirodanadar.rs/proizvodi/