SRBI USTAŠE

Srpski generali u NDH. Srbi kao glavni komandanti ustaša u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

 

U NDH je bilo 13 generala Srba i čak 28 generala Jevreja.

Svaki treći ustaški general je bio ili Jevrejin ili Srbin, i to u vampirolikoj zemlji sa najstrašnijim konc-logorima za Jevreje i Srbe u ovom delu Evrope i sveta.

A da ne govorim o državnim ministrima Nezavisne države Hrvatske i propagatorima ekstremnog ustaštva u sred rata – takođe Srbima i Jevrejima.

Ko su Srpski ustaški generali u NDH - Nezavisnoj Državi Hrvatskoj

Domobrani u NDH

Čak su trojica (od tih 13) Srba generala „zbog zasluga“ ponela i titulu „viteza“ (najviši rang u ustaškoj vojsci). Među „Trinaestoricom“ su bili: i vojni ataše NDH u Berlinu tokom Drugog svetskog rata, i komandant artiljerije, i glavni oficir vazduhoplovstva.., a dvojica od njih bili su, verovali ili ne, GLAVNI KOMANDANTI PAVELIĆEVIH ORUŽANIH SNAGA U RATU.

Neverovatno, ali istinito!

S druge strane, neki od Hrvata su bili visoki četnički oficiri (posebno kod vojvode Momčila Đujića) na komandnim položajima „Dinarske četničke divizije“ u vihoru Drugog svetskog rata, a tu je i jedan od najpoznatijih i najhrabrijih Dražinih vojvoda – koji je po nacionalnosti bio Hrvat: vojvoda Zvonimir Vučković (Prkić), poznat i kao „Feliks“ (ratni komandant Topolskog odreda i Prvog ravnogorskog korpusa). a sin potpredsednika Hrvatske seljačke stranke, Vladimir Predavec bio je zapažani učesnik Ravnogorskog kongresa u selu Ba…

Čudna je ratna tajna koja i danas prekriva nama danas – iz ove perspektive – apsolutno nerazumljive stvari.

P. S.
Evo nek ostanu zabeležena imena ovih srpskih izdajnika, nepomenika (generala Srba, pravoslavno krštenih, u ustaškoj vojsci):

Đuro vitez Grujić,
Emil Uzelac,
Lavoslav Milić,
Fedor vitez Dragojlov,
Zvonimir Stimaković,
Mihajlo Lukić,
Đuro Dragičević,
Milan vitez Desović,
Miroslav Opačić,
Dušan Palčić,
Miloš Ožegović,
Jovan Pribić,
Jovan Iskrić.

Kakav užas!

Takvi bezdušnici teško da su (i pre i posle Drugog svetskog rata) uopšte postojali u našem narodu..!

P. P. S.
Veliko hvala bjelovarskom i novosadskom advokatu i istoričaru Nenadu Vukadinoviću na temeljnoj i pouzdanoj proveri podataka i dugogodišnjem istraživanju ove pakleno neobične teme (rezultata toga je i čitava jedna intrigantsna knjiga: „SRBI GENERALI NDH 1941-1945“)…

 

Dragoslav Bokan

Izvor: FB profil autora