ŽIVI ŽIVOT ISPUNJEN DOBRIM

Apel za pomoć i donaciju u novcu, brašnu, ulju za manastir Svete Trojice kod Ljubovije, u zaseoku Bijele vode

 

Pored Ljubovije na 400 metara iznad reke Drine u zaseoku Bijele vode nalazi se manastir Svete Trojice. To je noviji manastir iz 2005 godine koji je još u izgradnji i koji je nastao kada je gospodin i ktitor Karađorđe Ristanović poklonio svoju porodičnu zemlju i dao novac za izgradnju crkve i konaka. Nastojatelj manastira je otac Serafim (Petković) i uz njega su otac Simeon i jedan iskušenik. Manastir Svete Trojice u Bijelim vodama je postao vrlo posećen, u njemu se nalazi pokrov sa moštiju Svete Petke i nekoliko mirotočivih ikona a pročuo se i po pogruženju vodom sa obližnjeg izvora po kojem mesto i nosi ime, kao i isceljenju ljudi od psihičkih tegoba, depresije i čamotinje, koji u velikom broju posećuju manastir.

Donacija i pomoć za manastir Svete Trojice u Ljuboviji, selo Bijele vode

Manastir Svete Trojice, selo Bijele vode, Ljubovija

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu manastir Svete Trojice, njegovu dalju izgradnju i normalno funkcionisanje. Donacija za manastir se može dati u novcu ili u stvarima.

Žiro račun za uplate je: 160 – 262955 – 15

Korisnik: Manastir Svete Trojice, Ljubovija

Svrha uplate: Donacija za manastir

Ili doneti na poklon u manastir brašno, šećer, ulje, sapune, peškire, posteljinu, ćebad … Vaša donacija za manastir Svete Trojice je namenjena za sve one posetioce i duhovnu decu koja dolaze u manastir po pomoć i okrepljenje.

Živi

Život bez smisla i cilja. Tako svakog dana ocenjuješ dane koje si proživeo. Satima se mučiš, umaraš, dosađuješ, ostarivši pre vremena. Dobrovoljno sve to sebi sugerišeš. Postoji rešenje, postoji izlaz! Ispuni svoj život lepotom, svoje druženje, svoj dom, svoj posao. Menjaj se.

Traži ono što te ne zadovoljava i poboljšavaj to. Ne povlačeći se, ne predajući se i ne gunđajući. Obično ne živiš svojim životom, već životom koji ti nameću drugi: roditelji, društvo, političari, pedagozi i sveštenici. Nesvesno se slažeš sa stečenim vaspitanjem, ni mrvicu se ne potrudivši, živeći bez napora, bez žrtve. I tvoje srce obuzima duboka tuga. A sve je zbog toga što si zaboravio da je požrtvovanost jedna stvar, a samoubistvo je sasvim druga.

Rešenje je sledeće: živi dubokim stremljenjima svoje duše i svog srca. Na to si pozvan i dat ti je talenat da to ovaplotiš.

Hristos je došao na zemlju da bi oživeo i vaskrsao naša srca i naša očekivanja, a ne za to da bi nas umrtvio. Došao je da iskoreni našu laž, a ne radost našeg života. Sa Hristovim glasom koji zvuči u tebi tvoj život postaje lepši, mirniji i radosniji.

Ako se mučiš, pronađi ono čemu težiš i sprovodi to u život! Ništa od toga: samospoznaja, iskrenost, smelost, promene, pokajanje – ne biva bez bola. Ali se više nećeš vratiti u jadnu prošlost, već ćeš, naprotiv, početi da živiš u divnoj budućnosti.

Često ne živimo svojim životom. Zato se mučimo i iscrpljujemo.

Jedna devojka je postala frizerka i bila je srećna. To je bilo ono o čemu je sanjala. A druga studira medicinu, ali se muči, pošto to nije njena želja. Imala je pogrešan pristup odabranom putu.

A ti se ne boj da se raduješ. Dovoljno je da sve činiš sa zahvalnošću Bogu. Ne boj se da budeš srećan. I živiš i stvaraš zato da bi se radovao! Unesi slavu i lepotu Božiju u svoj dom, u druženje, u posao: sve čini bodro, živi istinski. Traži put ispravljanja i promena. U svakom slučaju, nemoj uzalud traćiti vreme, već živi nadahnuto, radosno, s blagodarenjem, slaveći Boga.

Evo, pričestili smo se – primili smo u sebe «živu» Hristovu Krv, neka ožive i naša krv, i srce i sav naš život! To želim i tebi, i sebi, i celom svetu. Jer, Hristos je vaskrsao učinivši nas dostojnima boljeg života, koji treba da proživimo radosno i nadahnuto.

 

Otac Serafim

FB profil manastira

 

Donacija za manastir Svete Trojice - Bijele vode, Ljubovija