NAJNEVEROVATNIJI SUDARI AUTOMOBILA IKAD

Sudari automobila obično nisu stvar o kojoj bi iko voleo da čita, a još manje da prisustvuje. Ipak, sudari se svakodnevno događaju, i to mnogo češće nego što možemo da pretpostavimo, pa pogledajte koji su najneverovatniji sudari ikad.

Najčudniji sudari automobila

Nekada nažalost sudar ima za posledicu ljudske žrtve, ali nekada je to na sreću samo materijalna šteta. Saobraćajne nesreće se događaju iz najrazličitijih razloga, i nekada se na sreću vozači i savozači izvuku bez ijedne ogrebotine, dok njihovi automobili u celosti stradaju, ili najčešće stradaju branici, hauba, šoferšajbna, pneumatici, dok sama mehanika automobila ostaje netaknuta. Ako imate sreće.

Ipak, ovo je malo drugačija strana sudara, koji pored velike materijalne štete na automobilima, poseduju i neverovatnu priču, okolnosti i realizaciju samog sudara. Ovo je 6 najneverovatnijih sudara automobila koje ste mogli da čujete i vidite.

#1 Sudar koji je spasio vozaču život

Da, dobro ste čuli. Izazivanje sudara je jednom vozaču iz Amerike zapravo spasilo život. Stvari su se dogodile na takav način da je vozač kamiona, ili kako ga u Srbiji češće zovemo – kamiondžija, tokom svoje vožnje, jureći autoputom, jeo jabuku kada. Kako je upravljao kamionom i jeo u isto vreme, vozaču je zapala jabuka u dušnik, usled čega se onesvestio. Nakon što je izgubio svest, kamionom je udario u betonsku bankinu na sredini auto puta, koju je čak i probio. Na svu sreću nijedno drugo vozilo ili učesnik u saobraćaju nije bio pogođen ovim događajem, a upravo je udarac u bankinu spasio vozačev život. Od siline udarca koja je učinila da vozač kamiona udari svojim grudima u volan, komadić jabuke koji ga je gušio je izleteo iz usta i omogućio mu da diše. Celokupan događaj se desio u Američkoj državi Pensilvaniji.

#2 – 1 vozač, 2 automobila, 2 sudara u 2 prodavnice u 2 dana

Da, kao što podnaslov kaže, stvari su se dogodile upravo tako. Ovaj sudar se dogodio pre četiri godine, kada je vremešna Meri uspela da uleti sa dva različita automobila u dve različite prodavnice dan za danom. Zvuči neverovatno, ali moguće je. Naime, Meri je prvog dana svojim automobilom proletela kroz ogradu koja je razdvajala prodavnicu sa krofnama od privatne kuće, sve dok je drvo nije zaustavilo. Da bi sutradan, nakon što je iznajmila novi automobil, uletela u optičku radnju koja se nalazi svega nekoliko metara dalje od jučerašnje saobraćajke. Jedno uletanje bi moglo da se pripiše gubitku kontrole nad vozilom, ali dva za redom u istoj oblasti, tačnije u istih 10ak metara, su već veoma sumnjiva.

#3 Sudar: „Vozač zaustavljaj vozilo, ja bih da ovde izađem“

Jedan od najčudnijih sudara se dogodio prošle godine, što je zabeležila i automobilska kamera vozača koji je umalo udario u automobil osobe koja je napravila celokupan haos. Pričinjena šteta nije bila velika, i nije bilo teže povređenih, ali je ovakva nemarnost i konzumiranje nedozvoljenih supstanci prilikom vožnje veoma, veoma opasno. Ovaj polu-sudar se nalazi na našoj listi, zahvaljujući bukvalnoj neverovatnosti događaja, kada je žena, vozač automobila, nakon kraćeg lelujanja vozilom iz trake u traku, naprasno zakočila i izašla iz svog vozila, ostavivši vozača koji ju je snimao u šoku, a direktno utičući na bezbednost vozila iz suprotnog smera, na koje je njen automobil naleteo. Ostavljamo da pogledate sam snimak i procenite sami, šta se ovde zapravo desilo, ali policijski izveštaj nagoveštava da je u pitanju bila upotreba droge.

#4 Kad nemaš sreće, onda je baš nemaš

Mlada devojka, takođe iz Amerike, je takođe pre četiri godine pokušala da ukrade automobil, i to beli kombi. Uspela je u tom pokušaju, međutim nedugo zatim ju je policija locirala i otpočela poteru. Kradljivica automobila očigledno nije bila baš iskusan vozač iako je pokušala da umakne policajcima. Osim što su kradljivicu locirali u prvih nekoliko miuta od trenutka krađe, devojka je uspela da se nakon svega četiri minuta, ne baš impresivne potere, zakuca direktno u policijsku stanicu i dostavi sebe na tacni.

#5 „Drive-in“ pica restoran u bukvalnom smislu

I u Srbiji postoji nekoliko drive-in restorana gde možete u kolima naručiti i usput pokupiti hranu, a posebno je poznat McDonlads na Vidikovcu. Ipak, u inostranstvu su ovakve vrste usluge mnogo češće, a stariji vozač je izgleda pomešao vrstu restorana u koji se uputio. Naime, vremešni vozač je slučajno pritisnuo gas u mesto kočnice i uleteo direktno u restoransku salu picerije u kojoj je želeo da kupi picu. Kako je na svu sreću i nekim čudom njegov Honda automobil prošao tačno kroz vrata, napravivši štetu samo na njima, dekica je odlučio da je i dalje gladan, te je nonšalantno naručio parče pice kroz prozor svog automobila. Moramo mu odati poštovanje za smiren i šmekerski potez.

#6 Najneverovatniji lančani sudar iz Nemačke

Lančani sudar u Nemačkoj 2009, 259 vozila, havarija

Lančani sudari su nešto što se ne dešava često, ali se ipak dešava češće nego što se očekuje. Lančani sudar obično prouzrokuje slaba vidljivost na putu, magla, jak sneg ili kiša, a najviše nemarnost vozača. Iskoristimo lančani sudar u Nemačkoj, koji se dogodio 2009. godine, kada se u jednom trenutku sudarilo čak 259 automobila. Da, ni su u pitanju, 2, 5 ili 9 vozila, već 259 njih. Pitate se kako je to moguće? Moguće je kada jedno vozilo u koloni mnoštva automobila izgubi kontrolu i udari u sledeće, u trenutku jakog pljuska, na autoputu na kom je brza vožnja i više nego dozvoljena. Poznati su nam autobanovi iz Nemačke. Osim što je u ovom sudaru povređeno 69 osoba, srećom nije ih bilo više i nije bilo fatalnih ishoda, ovakvi lančani sudari mogu pričiniti ogromnu materijalnu štetu, kako svakom vozaču ponaosob, tako i trošak rasklanjanja nastalog problema. U ovakvim sudarima nastaju brojna havarisana vozila i automobili za koje ne preostaje ništa drugo nego da se okrene neka agencija za otkup polovnih vozila koja će da proceni kolika je šteta i preostala vrednost.

Ipak, sama vrednost automobila u slučaju ovakvih nesreća, čak iako ona imaju srećan završetak, jeste najmanji problem, a mnogo veći problem jeste ugrožavanje bezbednosti saobraćaja i opasnost koja vreba po sve učesnike u njemu. Takođe, oprezno kada je uvoz polovnih automobila u pitanju, jer se često dešava da prethodni vlasnici našminkaju havarisano vozilo i prodaju ga za više novca nego što zaista vredi.

Ponašajte se odgovorno kada sedate za volan i vozite tako da pružate šansu drugome da pogreši bez ikakvih posledica.