KAO PRESLIKANI

Priroda je udesila tako da je svoje plodove i po izgledu i po nameni darivala ljudima na korist. Postoji sličnost organa i biljaka, odnosno plodova voća ili povrća sa unutrašnjim vitalnim organima čoveka koja prosto zapanjuje! Međutim, ni tu se sva neverovatnost sličnosti ne završava, jer biljke upravo podsećaju na one organe kojima pomažu.

 

Dok su brojni tekstovi koji se tiču zdravlja puni informacija o vitaminima i mineralima koji su sastavni deo određenog voća ili povrća, ovde ćemo se baviti isključivo njihovim izgledom i asociranjem tog izgleda na ljudske organe kojima to prirodno blago pomaže ili leči.

sličnost organa i biljaka

Presečena šargarepa nalikuje na ljudsko oko! Zenica, iris i zrakaste linije izgledaju, baš kao ljudsko oko. Nauka je potvrdila da šargarepa znatno poboljšava očni protok krvi i funkcije oka.

Paradajz je crven i ima četiri komore. Srce je crveno i ima četiri komore. Sva istraživanja pokazuju da je paradajz, zapravo, čista hrana za krv i srce.

grožđe i jagoda

Grožđe i jagode pomažu srcu

Grožđe visi kao grozd koji podseća na srce. Svako zrno je nalik krvnoj ćeliji i istraživanja danas pokazuju da je grožđe hrana za značajnu revitalizaciju srca i krvotoka.

Ako pojedete samo jednu šolju jagoda svake sedmice, smanjujete rizik od nastanka visokog krvnog pritiska, bolesti srca ili moždanog udara. Jagoda je srcastog oblika – to znamo!

Orah izgleda kao mozak. Ima levu i desnu polovinu, gornje cerebelume i donje cerebelume. Čak su i bore i uvijanja kao neo-korteks. Poznato je da orah pomaže u razvoju preko 30 neuro-transmitera zadužnih za moždane funkcije.

Pasulj koji je po obliku skoro identičan bubregu, zapravo leči i pospešuje funkcije bubrega.

Celer i rabarbara su duguljaste bilje, nalik na kosti. Baš ove namirnice naročito i jačaju kosti. Kosti imaju 23 odsto natrijuma, a i ove namirnice, verovali ili ne, imaju identičan procenat natrijuma u sebi! Ako ne unosite dovoljno natrijuma u organizam, telo ga uzima iz kostiju čineći ih, na taj način, slabijima. Ova hrana nadoknađuje potrebe koštanog sistema.

avokado

Avokado podseća na matericu i plod

Avokado, plavi patlidžan i kruška poboljšavaju zdravlje i funkcije materice i grlića kod žena, a svi ti plodovi i liče na ove organe. Današnja istraživanja pokazuju da ženi koja jede po jedan avokado sedmično, hormoni su izbalansirani, smanjuje se prekomerna težina u trudnoći i sprečava rak grlića materice. A osim ovoga, da čudo bude veće, svedoči sledeća informacija – avokadu je potrebno tačno 9 meseci da sazri od cveta do zrelog ploda! Neverovatno!

Kikiriki, banana i krastavac po obliku i više nego ciljano ukazuju na veličinu i snagu muških polnih organa. Kikiriki ima snažan učinak na testise i seksualni libido. Arginin, glavna komponenta Viagre, dolazi upravo od kikirikija.

Smokve su pune semenki i kada rastu vise u paru. Poznato? Smokve povećavaju mobilnost semene tečnosti i povećavaju broj spermatozoida pa na taj način smanjuju mušku sterilnost.

Pomorandže, grejpfrut i ostalo citrusno voće nalikuje na mlečne žlezde kod žena i zapravo poboljšavaju zdravlje grudi i protok limfe u grudi i iz njih.

Presečen crveni luk liči na ćelije tela. Današnja istraživanja pokazuju da crveni luk odstranjuje otpadne materije iz svih ćelija tela. Može čak da proizvede i suze koje peru epitelne slojeve očiju. Njegov srodnik beli luk, takođe eliminiše iz tela otpadne materije i opasne slobodne radikale.

Sladak krompir liči na pankreas i pomaže da se reguliše glikemijski indeks kod dijabetičara.

Masline po izgledu podsećaju na ženske polne ćelije, pa i pomažu zdravlju i funkciji jajnika.

Izvor: Durmitor.wordpress.com

Priredio: Velibor Mihić, veb autor, baštovan