BOLESTI IZNUTRA

Emocije svojom specifičnom vibracijom utiču na to da se određeni organi razbole, pa tako bes izaziva bolesti jetre i očiju, dok tuga izaziva bolesti pluća.

 

Od davnina se govori koliko su emocije i bolesti, pa samim tim i pojedini naši organi povezani. Baš iz ovih razloga ni jednu emociju ne treba „gurati pod tepih“ i zanemarivati.

emocije organi

Svako od nas ima dane kada je tužniji, srećniji, zabrinutiji. I to je normalno i zdravo. Svaku emociju treba iskusiti. Međutim, ukoliko neka emocija traje duže vremena ili je jakog intenziteta to može ozbiljno da naruši zdravlje određenih organa i otvoriti vrata bolesti.

Kako uspostaviti balans?

Stari Kinezi su verovali da zdravlje podrazumeva balans čovekovog fizičkog, emotivnog, energetskog i mentalnog tela. To znači da bismo bili zdravi, nije dovoljno da se samo zdravo hranimo, već moramo voditi računa i kako se ponašamo, kako dišemo, spavamo, kako mislimo!

Emocije su najpouzdaniji pokazatelj šta se zaista dešava u životu čoveka. Čim se pojavi neravnoteža u radu organa to je znak da se naše emocije počele da deluju na zdravlje, tačnije na organ sa kojim su povezane.

Evo kako su emocije i organi povezani:

Radost – srce

Emocija radosti je povezana sa srcem. Mnogi će se zapitati kako je moguće da radost može naštetiti bilo kom organu, kada svi toliko streme da budu srećni. Odgovor leži u disbalansu koji može nastati od previše uzbuđenja ili iznenadnih dobrih vesti koje umeju biti šok za sistem.

Izvori stresa mogu biti i pozitivni i negativni!

Na primer, gubitak posla predstavlja značajan izvor stresa, ali isto tako stres može prouzrokovati unapređenje na poslu, sklapanje braka ili rođenje deteta iako su sve to srećni događaji.

BioMind kapi protiv depresije

Bes – jetra

Kao što smo naveli, preteran ili neispoljen bes utiče na jetru. Budući da po svojoj prirodi bes uzrokuje kretanje energije naviše, on može dovesti do crvenog lica i očiju, znojenja glave, povišenog pritiska, svraba na koži.

Disbalans jetre može dovesti i do pojave bola ispod rebarnog luka, potrebe za više vazduha i naročito je kod žena zastupljen simptom „knedle u grlu“.

Tuga – pluća

Ako ste dugo vremena tužni i ako je taj osećaj jakog intenziteta može se dogoditi da postanete umorni, plačljivi, depresivni i da vam ponestaje daha. Tuga je povezana sa plućima i zato često kada smo tužni uzdišemo.

Kad smo tužni uzdišemo.

Strah – bubrezi

Emocija straha povezana je sa bubrezima. Ako je osoba dugo vremena zabrinuta, preopterećena i paralisana strahovima i neizvesnošću, to može značajno da utiče na bubrege.

Briga – slezina

Naša današnjica je takva da mahom svi brinemo zbog nekoga ili nečega. Ova emocija prazni energiju slezine, što može biti uzročnik digestivnih poremećaja i na kraju dovesti i do hroničnog umora.

Izvor: Magazin Novosti