PRIRODNI IZBACIVAČI KAMENA

Poznato je da kamenje u bubregu može biti izuzetno bolan i dugotrajan proces dok se kamen konačno ne izbaci napolje. Jabukovo sirće i limun su se zbog svoje visoke kiselosti pokazali izuzetno dobrim u tretiranju kamena u bubregu, zato donosimo dva recepta na njihovoj bazi koja će učiniti da ova neprijatnost nestane.

 

Jedan od najčešćih urinarnih poremećaja dijagnostikovan u svetu jeste kada se u bubrezima formira višak minerala (obično kalcijuma) koji se u tim organima grupiše u šljunkovite ostatke. Ti ostaci zatim putuju iz bubrega do mokraćnih kanala, koji nose otpad iz bubrega u bešiku, a zatim se iz tela izbacuje kroz mokrenje.

kamenje u bubregu

Iako može trajati mesecima, pa i godinama, simptomi povezani sa kamenjem u bubregu mogu da se jave iznenada, što ne znači da će biti manje bolni kako vreme prolazi. Uobičajeni simptomi problema sa kamenjem u bubrezima mogu biti u rasponu od blagog otoka do nepodnošljivog bola.

Postoje brojni prirodni načini koji mogu da ublaže bol koji se doživljava tokom nekada i zastrašujuće dugog procesa izbacivanja kamena iz bubrega.

Dokazano je da je jabukovo sirće veoma efikasan domaći lek za mnoge od bolesti, pa ni kamen u bubregu nije izuzetak. Visoka kiselost jabukovog sirćeta pomaže da se postojeći kamen raspadne u bubregu na manje komade koji će biti manje bolni. Osim toga, limunska kiselina u jabukovom sirćetu pomaže u sprečavanju stvaranja drugih kamena u bubregu tako što alkalizuje efekte kamena u krvi i urinu.

Za lečenje kamena u bubregu potrebno je da se dve supene kašike jabukovog sirćeta pomešaju u čaši vode i da se ova mešavina pije tri puta dnevno. Dozvoljeno je da se zasladi dodavanjem meda ili drugog prirodnog zaslađivača. Preporuka je da se se ispijanje ovog napitka ponavlja svakodnevno dok se kamen sasvim ne razbije.

Ipak, ako iz nekog razloga ne možete da podnesete ukus jabukovog sirćeta, postoji i drugi način koji je efikasan u pomaganju onima koji pate od kamena u bubregu. Ovaj recept kombinuje mnoštvo prirodnih sastojaka koji se koriste za lečenje kamena u bubregu poput maslinovog ulja, limuna, meda, korena peršuna i javorovog sirupa.

BioImunitet kapi za imunitet i jačanje

BioImunitet kapi za imunitet i jačanje – kod svih upala bešike, bubrega i mokraćnih kanala – klikni na sliku i naruči

Ekstremna kiselost limuna pomaže da se rastvori kamen u bubregu u manje grupe i da u momentu ublaži bol, što i ceo proces izbacivanja kamena čini manje bolnim. Pored toga, koren peršuna deluje kao prirodni diuretik kako bi se olakšao proces mokrenja, ubrzavajući vreme izbacivanja kamena van tela. Med, osim što pruža slatkoću, deluje kao prirodni antimikrobni agens koji sprečava dalji razvoj mikroorganizama.

Da biste napravili ovaj sirup potrebno je iseći jedan ceo limun (zajedno sa korom) na kriške ili komade i staviti ih u blender. Izblendati limun a zatim dodati jednu šolju maslinovog ulja, jednu šolju meda (poželjno je organskog), jedan veći snop peršunovog korena i jednu šolju javorovog sirupa. Ponoviti blendanje dok se kora limuna sasvim ne rastvori, a zatim sipati smesu u staklenu teglu i staviti je u frižider. Potrebno je uzimati jednu supenu kašiku ove mešavine ujutro pre jela, a ponavljati svakog dana dok se kamen sasvim ne izbaci iz bubrega.

Izvor: Naturalnews.com