PERŠUN ZA  POBOLJŠANJE BUBREGA

Peršun za bubrege je odličan lek koji može da pomogne kod brojnih urinarnih problema. Čaj od peršuna pomaže kada se pravi i od sveže i od sušene biljke.

Peršun za bubrege - čaj za bubrege od biljke koju svi koristimo

Još od davnina, peršun za bubrege se koristio kao alternativni lek, pre svega kao diuretik. Peršun može da se koristi kod sledećih stanja:

  • kamen u bubregu,
  • infekcije urinarnog trakta
  • kamen u žučnoj kesi.

Sve ove prednosti dolaze od diuretičkih efekata peršuna. To znači da povećava izlučivanje tečnosti u urinu, što može pomoći da se rešite kamena u bubregu i infekcija urinarnog trakta.

Edem je medicinsko stanje u kojem pacijent zadržava tečnost u organizmu više nego što bi trebalo da drži pod normalnim okolnostima.

Telo se uvećava zbog akumulacije tečnosti. Ukoliko patite od ovog stanja, nekoliko kašičica soka od peršuna može da obezbedi brzo olakšanje.

Koren peršuna je takođe veoma značajan u suzbijanju kamena u bubregu. Dodavanje korena peršuna u ključalu vodu i svakodnevno konzumiranje ovog čaja je poznato kao efikasno sredstvo za čišćenje organizma.

Prema nekim izvorima, peršun sme da se koristi u dnevnoj dozi do maksimalno 6 g, međutim, nijedna klinička studija nije otkrila da li podržava ovu dozu. Eterično ulje peršuna ne treba koristiti zbog toksičnosti.

Čaj od peršuna za bubrege i urinarni trakt

Peršun je dobar izvor vitamina A i C, kao i minerala gvožđa i sumpora. Hranljiva materija koja se nalazi u najvećoj količini u peršunu je vitamin K, koji je važan za gustinu kostiju i zdrav kardiovaskularni sistem. Najbolje je da napravite čaj od peršuna od svežih listova  ove biljke, tako se zadržava najviše hranljivih materija.

Diuretički efekti

Poznato je da je peršun diuretik, pa je čaj od peršuna koristan u slučaju kamena u bubregu, kamena u žuči, žutice i gojaznosti, jer njegov diuretički kvalitet pomaže da se eliminišu neprikladne akumulacije vode u organizmu.

Bogat antioksidantima

Peršun ima ulogu u poboljšanju zdravlja kod ljudi kao biljka bogata antioksidansima. Antioksidansi imaju anti-inflamatorne i anti-kancerogene efekte, što ih čini važnim za svakoga ko želi da ostane zdrav i da spreči nastanak različitih bolesti.

Bogat flavonoidima

Peršun je ispunjen raznim flavonoidima, koji su pigmenti u biljkama. Flavonoid koga ima obilno u peršunu, nazvan apigenin, može da spreči umnožavanje ćelija raka dojke. Istraživanja pokazuju da bi apigenin mogao da smanji šanse za rizik od raka dojke kod žena.

Sweden bitter oglas 900px

Čaj od peršuna priprema:

Prelijte 1 kašičicu  sušenog lista/korena/semena peršuna sa 200 ml ključale vode. Ostavite da čaj odstoji 10-15 minuta, a zatim ga procedite. Čaj od peršuna se pije dok je još topao, između obroka, 2-4 puta dnevno.

Limun i peršun za bubrege

Peršun i limun u kombinaciji predstavljaju odlično prirodno sredstvo za čišćenje i detoksikaciju bubrega. Kako da ih koristite u ove svrhe, navešćemo u daljem tekstu.

Peršun i limun za čišćenje bubrega – recep:

Trebaće vam pet grančica peršuna. Prvo ih operite, a onda dovedite do ključanja litar vode u posudi. Dodajte peršun u vrelu vodu da biste oslobodili njegova svojstva za čišćenje.

Ovo je klasičan tretman za koji ste verovatno već čuli. Prirodna medicina je obično prilično efikasna zahvaljujući terapeutskim pogodnostima koje biljke pružaju. Kada je peršun odstoji malo u vodi, dodajte sok od jednog limuna i to je to! Gotovi ste.

Kako se konzumira peršun i limun napitak?

Od ovog recepta ćete dobiti 4 čaše napitka, pa počnite sa jednom čašom ujutru na prazan želudac. Uzmite još jednu po ručku, jednu sredinom popodneva, a jednu posle večere. To će poboljšati vaše varenje i naravno, detoksikovati vaše bubrege.

Ovaj postupak možete da sprovedete jednom ili dva puta nedeljno. Možda vam neće biti naročito ukusno, ali ne zaboravite da ovaj recept sadrži mnoštvo vitamina koji će vam dati puno energije i pomoći će vam ako imate problem sa anemijom.

Izvor: Prirodanadar.rs