REKORDER

Ginisova komisija zabeležila je rekord za narednu godinu, kada je jedan italijanski poslastičar na kornetu izbalansirao 121 kuglu sladoleda. On je rekord u „istoj disciplini“ postigao i pre dve godine, samo što je tada broj kugli bio manji.

 

Italijanski sladoledžija Dimitri Panćiera našao se među rekorderima u Ginisovoj knjizi za 2017. godinu, nakon što je uspeo da na jednom kornetu izbalansira ukupno 121 kuglu sladoleda.

na kornetu izbalansirao

Prema pravilima, kugle ne smeju da budu veće od devet i po centimetara, i potrebno je da ostanu uravnotežene deset sekundi na kornetu.

Panćieri je to pošlo za rukom nakon što je prethodno oborio rekord s 109 kugli sladoleda na jednom kornetu, koji je on postavio pre dve godine.

Pred sudijama Ginisa u Italiji, Panćiera je balansirao kuglama sladoleda od jagode, lešnika i vanile, sve dok nisu počele da se tope.

Ovaj sladoledžija, koji živi u gradiću Forno di Zoldo, upisan je u Ginisovu knjigu rekorda i zbog najveće, džinovske kašike s mehanizmom za vađenje kugli sladoleda koju je sam izradio.

Panćiera, koji u svom naselju sam vodi radnju u kojoj prodaje sladoled, tvrdi da na ovaj način pokazuje ljubav prema svojoj omiljenoj osvežavajućoj poslastici.

O tome kada je i kako nastao prvi kornet za sladoled možete pročitati OVDE