Podeli dobar sadržaj sa prijateljima:

OPASNOST ZA RAK

Sladić (Glycyrrhiza glabra) je višegodišnja poludrvenasta biljka koja ima brojne zdravstvene prednosti. Odlična je za jačanje imuniteta i u borbi protiv raka, posebno kancera dojke. U njemu se nalaze jedinstveni imunomodulatori kojih nema u drugim biljkama.

 

Postoji više od 400 lekovitih jedinjenja u sladiću. Mnogi drevni sistemi medicine u Kini, Indiji i na Bliskom istoku koriste Sladić – Glycyrrhiza glabra već vekovima, podstičući zdravlje i borbu protiv bolesti.

sladić

On je široko priznat kao uravnoteživač hormona, podupirač imunog sistema, promoter oralnog zdravlja i kontrolor digestivnog sistema. Jednom rečju, sladić je superbiljka sa ogromnim potencijalom lečenja.

Sladić se posebno ističe u prevenciji jednog posebnog oblika kancera, a to je rak dojke.

Istraživanje koje je obavila Škola medicinskih nauka pri malezijskom Univerzitetu, otkrilo je prisustvo nekoliko jedinstvenih imunomodulatora koje ima sladić, a koji na različite načine pomažu telu da spreči razvoj malignog tumora. Među te jedinstvene imunomodulatore spadaju ajoen (moćno sredstvo protiv gljivica), arktigenin (antikancerogeni lignan), beta karoten (antioksidant) i glabridinska kiselina (zaštitnik DNK).

Uprkos mnoštvu protivrečnih informacija o efektima na organizam, sladić je dokazano efikasno oružje u borbi protiv nekih bolesti, među kojima je i rak. Njegova svojstva u modulaciji tumora i regulaciji hormona čine ga agresivnim u borbi protiv raka, posebno onih hormonosenzitivnih, kao što su rak dojke, jajnika, materice i prostate.

BioGast kapi protiv gastritisa, gorušice, gerba

BioGastritis kapi protiv gastritisa, gorušice, gerba imaju u sebi sladić – klikni na sliku i naruči!

Brojne studije potvrdile su potencijal sladića u borbi protiv raka i ovde ćemo pomenuti neke.

Istraživanje Rutgers Univerziteta koje je otkrilo da molekul polifenola, poznat kao beta-hidroksi-DHP (BHP), ekstrahovan iz sladića, u stanju je da selektivno ubije ćelije kancera dojke i prostate, štiteći sve zdrave ćelije.

Istraživanje Medicinskog fakulteta iz grada Nanžing u Kini utvrdilo je da dimetil sulfoksid, koji inače ulazi u sastav sladića, uzet u velikim dozama štiti od raka dojke, održavajući nivoe estrogena pod kontrolom.

Studije su pokazale da sladić pomaže uspostavljanje ravnoteže metabolizma testosterona, smanjujući nivo kortizola.

Naučne studije pokazuju da izolikviritigenin i naringenin, dve komponente nađene u sladiću, potpomažu rast T-ćelija dok istovremeno jačaju imunitet. Sladić takođe sadrži glicirhizin i druge antioksidante koji pomažu u ublažavanju upale prouzrokovane kancerom.

Iako postoje određeni neželjeni efekti sladića, on je odličan u prevenciji raka i jačanju imuniteta. Sladić može izazvati smetnje kod nekih osoba koje pate od srčanih problema, kao što je aritmija, pa preterano korišćenje ove biljke može da škodi.

Podeli dobar sadržaj sa prijateljima: