BEZ NEŽELJENIH EFEKATA

Lomljena, krta i ispucala kosa javlja se periodično i na njeno javljanje utiče nekoliko faktora. Bez obzira na poreklo ovog problema, moguće je uz pomoć sasvim prirodnih sastojaka tretirati kosu kako bi postala zdravija i jača.

 

Koliko puta vam se desilo da dok se češljate ujutru odjednom čujete zvuk pucanja kose? Sigurno dovoljno često da pomislite kako vašoj kosi treba drugačija nega od one koju praktikujete. Ovaj zvuk ne može biti znak zdrave kose, već bi mogao da znači da je vaša kosa toliko slaba da je već razvila krte i rascvetale krajeve.

ispucala kosa

Iako je gubitak od 100 folikula dlake dnevno široko prihvaćen kao normalan, promenom određenih dnevnih navika i korišćenjem prirodnih sredstava u prilici ste da poboljšate kvalitet svoje kose.

Lomljenje kose može izazvati nekoliko faktora, ali bez obzira na poreklo tih uzroka, ovaj problem može se rešiti određenim sredstvima na bazi potpuno prirodnih sastojaka.

Postoji nekoliko ovakvih tretmana koji koriste prirodne sastojke, a koji su isplativi i testirani tokom vremena kao uspešni u reparaciji izlomljene kose. Oni su bezopasni i bez hemikalija, tako da nemaju nikakve neželjene efekte.

Tretman jajima

Jaja su bogata lecitinom i proteinima, a oba ova sastojka su dobra za tretiranje lomljenih vlasi. Jaja pomažu da kosa dobije dodatni sjaj i poboljšavaju njen ukupni kvalitet kose. Ukoliko ne želite da jaja direktno nanosite na kosu, možete ih koristiti u kombinaciji sa maslinovim uljem ili medom kako bi se efikasnije eliminisali iskrzani krajevi.

Biobalsam biljna krema za fisure fistule opekotine Priroda na Dar

Moćna i delotvorna biljna krema za opekotine, rane, čireve, fisure i fistule – klikni i naruči!

Masaža toplim uljem

Toplo ulje i masaža glave pomažu da se efektno otklone lomljene vlasi, oporavljajući efekat suve i oštećene kose. Možete izabrati maslinovo, ricinusovo kokosovo, bademovo ulje ili bilo koje drugo. Neko od ovih ulja pomaže hidriranju kose koje rezultira otklanjanjem rascvetanih krajeva i krtosti kose. Ovaj tretman se radi tako što se zagreje malo ulja za kosu i umasira u teme, a zatim se peškir zamota oko glave kako bi ulje prodrlo u kožu glave i kosu što je više moguće. Ovako ostaviti oko oko 30 minuta ili preko noći, pa onda isprati šamponom i toplom vodom.

Kokosovo ulje

Osim što služi za postizanje posebnog sjaja ili oblikovanje frizure, kokosovo ulje odlično je i za tretman ispucale kose. Jednostavnim nanošenjem kokosovog ulja na vlasište pre pranja kose, poželjno je noć pre jutarnjeg pranja, postižu se najbolji mogući rezultati kod oporavka ovakve kose.

Sok od crnog luka

Crni luk je bogat sumporom, tako da isceđeni sok od ovog povrća može stimulisati i rast kose, ali i popraviti izlomljene vlasi. Utrljati ovaj sok na glavu, ostaviti da odstoji neko vreme i onda isprati.

Aloja i jogurt

Biljka aloja može da pomogne ovlaživanju kose, dajući joj mekoću, sjaj i gladak izgled. Mešavinu aloje i jogurta ostaviti da stoji na glavi oko 30 minuta pre pranja kose običnim šamponom.