LUKSUZ NA POZAJMICU

Rent a car usluga postala je sve popularnija, ali i sve pristupačnija prosečnom stanovništvu. Iznajmljivanje automobila je veoma praktično, posebno na putovanju, jer ne morate da mislite o svom automobilu tokom čitavog letovanja. Ipak, postoje automobili koje možete iznajmiti samo da biste osetili status moćnih. Saznajte koliko su najskuplji automobili koje možete iznajmiti preko rent a car usluge.

 

Kada je u pitanju rent a car, Beograd ima najširu ponudu automobila koji se mogu iznajmiti, a odmah za njim tu je i Novi Sad. S obzirom da se način poslovanja promenio usled industrijalizacije, mnogi putuju na daleke destinacije zbog posla, pa često imaju potrebu za rent a carom. Rent a car agencije u Beogradu nude širok vozni park, a ovde saznajte najekskluzivniju rent a car ponudu svetskih agencija.

Replike automobila

U Beogradu ponuda standardnih automobila se kreće po ceni između 15-20 evra za dan, dok cene koje ćemo vam mi predstaviti su vrtoglavo više.

#4 Lamborghini Gallardo

Lambordžini je jedan od najluksuznijih sportskih modela i omiljenih među elitom. Osnovan je 1963. godine, a 1998. preuzima ga nemački Audi, usled bankrota. Prodajna cena originalnog modela se kreće od 200 000 dolara, a rent a car cena za jedan je čak 1600 dolara.

Dakle, ukoliko želite da provozate čuveni Lambordžini ulicama za to treba da izdvojite samo 6 prosečnih srpskih plata. Ipak, da biste vozili ovaj automobil morate biti odličan vozač, jer brzinu od 96 km/h dostiže samo za 3 sekunde. Najviša brzina koju ovaj automobil može da dostigne je 320 km/h. Impresivno, zar ne?

Još više ćete se iznenaditi informacijom da je ovo najpovoljniji luksuzni model koji možete naći u rent a car usluzi. Ipak, ono što može da vas uteši je da ova vrsta automobila nije pogodna za vožnju u Srbiji, osim na deonicama auto-puta, jer zahteva velike, ravne i široke površine, kako bi dostigao maksimalnu brzinu.

#3 Ferrari 450

Ferari je još jedan među omiljenim sportskim modelima auta imućnicima. Mnogi Ferari smatraju najpoznatijim proizvođačem automobila na čitavom svetu. Kada je u pitanju Ferari, izrazi koje najčešće čujemo su: najskuplji, najpopularniji, najtraženiji… Kupovna cena ovog autombila se, takođe, kreće oko cifre od 200 000 dolara.

Samim tim, i cena rent a car usluge je u ovom rangu, samo par stotina dolara skuplja nego kada je u pitanju Lambordžini. Cifre koje su ovde u pitanju su mnogima od nas potpuno nezamisliva brojka, ali ponuda postoji, jer postoje oni koji imaju i spremni su da izdvoje ovu količinu novca za iznajmljeni automobil. Za obične smrtnike kupovina Ferarija je nezamisliva, ali se pre 8 godina pojavio model mobilnog telefona ove marke, koji je znatno jeftiniji od automobila.

#2 Rolls Royce Drophead Phantom Coupe

Rols Rojs je potpuno drugačiji automobil od prethodna dva. Ovo je marka koja je sinonim za definiciju luksuza i prestiža tokom XX veka pa sve do danas, kako se dizajn automobila menjao. Ukoliko biste voleli da kupite ovaj auto, morali biste da izdvojite oko 450 000 dolara. Ukoliko je ova cifra van vaših mogućnosti, onda možda možete da izdovjite novac i obezbedite sebi ovaj automobil na jedan dan.

Sivi Rols Royce automobil

Rent a car cena ovog automobila je 3500 dolara za jedan dan. Prosečno gledano, ovo je oko 15 prosečnih srpskih plata, što podrazumeva više od godinu dana rada, čak iako imate čuvenu 13. platu.

Iako ovaj automobil ima značajnu manju maksimalnu brzinu od prethodna dva, on predstavlja status. Maksimalna brzina koju dostiže je 240 km/h, a brzinu od 96 km/h može da dostigne za oko 6 sekundi.

#1 Bugatti Veyron

Ovaj automobil je ekstremno skuplji od prethodna tri automobila, a cena dnevnog najma iznosi čak 26 000 dolara. Ukoliko želite ovaj automobil da iznajmite na nedelju dana, potrebno vam je čak 70 000 dolara.

Luksuzni sprotski auto je san mnogih ljubitelja automobila, a ovo je jedan od najekskluzivnijih modela. Brzina koju dostiže je apsolutno neverovatna i iznosi preko 430 km/h. Dakle, može se reći da je ovo najbrži auto koji je dozvoljeno voziti na otvorenom putu, izuzimajući trkačke staze.

Ukoliko imate novca, ali nemate dovoljno da biste kupili ovaj automobil, onda ga definitivno možete iznajmiti, jer je vredno toga. 

Ipak ukoliko vas više zanimaju najpopularniji automobili sa Balkana koji su definitivno obeležili istoriju, onda morate da znate koji je to najpopularniji automobil bio na balkanu.