SREĐIVANJE POSLOVNOG PROSTORA

Saznajte šta je neophodno za profesionalan izgled vašeg radnog prostora koji će vam doneti brojne klijente!

 

Dobro nameštena i uređena kancelarija profesionalnog izgleda prijatna je za one koji svakodnevno rade u njoj i podstiče kreativnost, privlači klijente i uliva poverenje. Uz nekoliko saveta koje smo danas pripremili, svako može profesionalno opremiti svoj radni prostor po povoljnim cenama, brzo i lako.

Laptop i otvorena sveska na raddnom stolu

Kvalitetan kancelarijski nameštaj – za početak

Kada opremate i uređujete kancelariju, na prvom mestu na spisku prioriteta treba da se nađe dobar kancelarijski nameštaj.

Bilo da ste odabrali klasičan enterijer sa teškim nameštajem od punog drveta, koji uliva poverenje i ostavlja utisak tradicionalne firme sa iskustvom, ili modernu „open space“ kancelariju sa vrhunskim gedžetima i futurističkim komadima, treba da se vodite istom filozofijom. Birajte kvalitet i funkcionalnost!

Omogućite vašim zaposlenima udobne stolice i praktične stolove kako bi bili što produktivniji; za ovo vam ne treba mnogo vremena – možete poručiti kancelarijske stolice online, kao i stolove, police i sve ostalo što vam može zatrebati na radnom mestu. Ergonomske stolice nisu loša ideja za one koji sede celog dana.

Ne morate birati između dobrog izgleda i kvaliteta – izbor je veliki, samo treba istražiti šta se nalazi u ponudi.

Šta dizajn poslovnog etnerijera govori o vama

Kao što smo pomenuli u tekstu iznad, postoje brojna estetska rešenja za kancelarije koja možete upotrebiti u dizajnu poslovnog enterijera. Što se vašeg radnog prostora tiče, on treba da oslikava vašu radnu filozofiju i umeće, i da govori umesto vas i pre nego što sami kažete bilo šta.

Na primer, velike advokatske kancelarije uglavnom privlače klijente na koje treba ostaviti utisak snalažljivosti, znanja i bogatog iskustva u radu. Za potrebe zaposlenih, tu treba da se nađu prostrani i dobro organizovani stolovi za birokratske poslove; takođe, ovde fluorescentne plastične stolice i konzole za igrice u lobiju ne dolaze u obzir. To je pogodnije za moderne start – up firme koje posluju u oblasti digitalnog marketinga i informacionih tehnologija.

Za vrhunski izgled kancelarija možete se obratiti profesionalnim dizajnerima i stručnjacima, ali uz vođenje zdravim razumom i dobrim ukusom vam drugi saveti nisu toliko potrebni.

Inspiracija i kreativnost na zidovima kancelarije

Profesionalna kancelarija ne znači dosadna kancelarija – dozvoljeno je pustiti mašti na volju!

Dekoracija na zidovima ne mora umanjiti ozbiljnost izgleda vaših kancelarija, i može joj dati „ljudskiji” lik: tu rade normalne osobe, a ne roboti. Pored toga, o naročito zanimljivoj slici ili figurici može se povesti rasterećen razgovor u trenucima kada je neophodan opušteniji uvod i rasterećenje kroz ćaskanje.

Naravno, slike i ostali dekorativni predmeti ne treba da prikazuju ništa eksplicitno, uvredljivo niti da ostavljaju utisak lošeg ukusa i izgledaju kičasto. Saksije sa prirodnim cvećem i biljkama, kao i vaze sa buketima su uvek dobrodošla, bezbedna varijanta. Uramljene fotografije sa tim – bildinga i svečanih događaja u firmi pokazaće da vam nije stalo samo do profita, nego i ljudskog aspekta poslovanja.

Pored dekorativnih predmeta, možete izložiti i ovo:

  • diplome, nagrade i priznanja za profesionalna i stručna dostignuća;
  • bele table na kojima ćete zapisivati ideje;
  • velike ekrane za trenutke opuštanja i gledanje zabavnih, edukativnih i inspirativnih sadržaja:
  • police sa časopisima, knjigama i drugim korisnim stvarima – više praktična nego ukrasna funkcija.

Uvek čisto i uredno!

Za kraj ostavljamo manje savet, jer ovo svi znaju, a više podsetnik – kancelarija u svakom trenutku treba da bude čista, uredna i provetrena!

Starajte se da je sve u dobrom stanju, prašina obrisana a pod usisan; prljavi sudovi treba da se nalaze isključivo u mašini za sudove! Profesionalno čišćenje je obavezno jednom do dva puta nedeljno, a u međuvremenu neka svi vode računa da za sobom ne ostave lom i otpatke.

Profesionalna i funkcionalna kancelarija je dom dobrih odluka i kvalitetnih ljudi, i tako treba i da izgleda. Dobro je opremite, i prizvaćete nove poduhvate i uspeh!