MESTA SA NAJVIŠE ZVEZDICA

Od ukupno 96 hotela u Beogradu, svega četiri hotela imaju 5 zvezdica! Da li je ovaj broj hotela dovoljan u glavnom gradu naše zemlje?

 

Iz udruženja hotelijera Srbije kažu da u Beogradu ipak nedostaje jos oko 10.000 soba kako bi zadovoljili potrebe tražnje turista ka našoj zemlji.

hotela u beogradu

Pretpostavljamo da je zato sve veći broj agencija za iznajmljivanje apartmana i stanova na dan ili duže. Usluga iznamljenog stana je gotovo jednaka i u nekim slučajevima bolja od usluge smeštaja koju biste dobili u nekom hotelu, pritom iznajmljujući sobu gde biste u agenciji za isti novac mogli da iznajmite čitav stan.

Na primer u agenciji za iznajmljivanje apartmana Belano u Beogradu, za stan na dan na Novom Beogradu za 4 osobe, neophodno je da izdvojite oko 50ak eura. Uzmite u obzir da je parking obezbeđen, check-in i check-out fleksibilni, a postoji mogućnost iznajmljivanja apartmana i na par sati.

Od ukupno 96 hotela, svega 4 hotela su sa 5 zvezdica: „Hajat“, „Metropol“, „Skver najn“ i novootvoreni „Hilton“ hotel.

Uzimajući u obzir podatke sa bookinga, jednog od najkorišćenijih sajtova za rezervaciju hotela napravili smo listu top 5 najboljih hotela u Beogradu. Glavni kriterijumi ove liste su najbolja (čitaj najniža) cena i najbolje recenzije gostiju, a da je pritom obezbeđen besplatan parking i wi-fi.

Na prvom mestu ove liste hotela izdvojio se hotel  Public House Hotel sa 4 zvezdice. Nalazi se na idealnoj lokaciji, na samo 1 km od Trga Republike u centru Beograda. Svaka soba je naravno klimatizovana, takođe ima flat-screen TV, fen i ostale aksesoare koje ćete naći u svakoj sobi hotela sa 4 zvezdica.

Prosečna ocena ovog hotela je 9,7. Parovi ocenjuju ovaj hotel sa 9,6 dok nezvanični podaci korisnika pokazuju da gosti obožavaju ovaj deo grada u kome je hoel smešten. Od 426 recenzija, niko ovaj hotel nije ocenio kao loš ili veoma loš, a najviše ocena odlazi na kategoriju izvanredan (tačnije 383 recenzija).

Drugo mesto ove male liste zauzeo je Garni Hotel D10 sa takođe 4 zvezdice. Hotel se nalazi u Zemunu, na 6 km od Štark Arene i na svega 7 km od Trga Republike u centru Beograda. Ovaj hotel svojim gostma omogućuje besplatno korišćenje bicikala.

Od ukupno 194 recenzija, 180 gosta je ocenilo hotel kao izvanredan. Niko od gostiju nije dao negativnu ocenu hotelu. Korisnici ovog hotela najčešće hvale svež doručak, čistoću i osoblje. Prosečna ocena ovog hotela je takođe 9,7.

Treće mesto i dalje veoma jako na našoj listi, pripada Square Nine Hotel Belgrade sa neverovatnih 5 zvezdica. Hotel se nalazi u samom centru grada na 50m od Knez Mihailove i nudi uslugu transfera od i do aerodroma. Ovaj luksuzni hotel spada u jedan od najtraženijih smeštaja u Beogradu, a lokacija ovog hotela zadovoljila je i najzahtevnije goste.

Ukupno 304 recenzija daje hotelu 9,6 prosečnu ocenu, dok čak 261 gost ocenjuje ovaj hotel kao izvanredan.  Ovaj hotel, sudeći po recenzijama, najviše odgovara parovima čija je prosečna ocena hotelu neverovatnih 9,9.

Svaka soba je stilski uređena i dekorisana, karakterišu je udobni kreveti, kvalitetna posteljina, TV sa satelitskim kanalima, Nespresso aparat za kafu, mini-bar i toaletni pribor. U prizemlju hotela nalazi se restoran moderne kuhinje, dok se na 7. spratu hotela nalazi japanski restoran.

Na četvrtom mestu neše male top liste nalazi se Boutique Garni Hotel Townhouse 27 sa 4 zvezdice. Hotel se nalazi u tihoj ulici na prefinjenoj lokaciji blizu pešačke zone u ulici Knez Mihailova u centu grada. Svaka soba opremljena je espreso aparatom, Bang & Olufsen audio-video opremom. Čitav hotel je minimalistički uređen, sa mirnim bojama i atmosferom koja inspiriše.

Gosti ocenjuju da dobijaju mnogo više za novac koji daju u odnosu na druge hotele. Od 385 recenzija 335 kategoriše hotel kao izvanredan što ovom hotelu daje prosečnu ocenu 9,5. Gosti se neretko odluče da ponovo osednu baš u ovom hotelu što je verovatno najbolji pokazatelj kvalitetnih usluga koje pružaju.

Peto mesto, poslednje na našoj top listi idalje visoko kvaltitetan objekat Garni Hotel Mint sa 4 zvezdice. Nalazi se u mirnijem delu grada Savski venac, u blizini Hajd parka. Centar grada se nalazi na svega 2 km, a ovaj hotel gostima omogćuje da povedu svoje kućne ljubimce obzirom da su pet friendly hotel.

Od ukupno neverovatnih 1630 recenzija, 1394 ocenjuje hotel kao izvanredan. Gostima se najčešće sviđa osoblje hotela, čistoća i lokacija. Gosti u svojim komentarima često dobro ocenjuju doručak kao svež i raznovrstan.

Ukoliko planirate dolazak u prestonicu Srbije, dobro se informišite oko smeštaja gde odsedate. Razmotrite sve opcije i u skladu sa potrebama, očekivanjima i novcem sa kojim raspolažete pronađite svoj idealan hotel ili stan na dan u Beogradu.