DOČEK NOVE GODINE U PRESTONICI

U nastavku teksta pročitajte zbog čega je Nova Godina u Beogradu izbor sve većeg broja posetilaca iz zemlje i inostranstva, te šta sve može ponuditi turistima i zašto treba da se nađe na spisku destinacija koje se obavezno moraju posetiti! 

 

Srpsko gostoprimstvo naširoko je poznato u svetu! Beograd, kao prestonica Srbije, tradicionalno predstavlja jedno od najposećenijih turističkih destinacija u državi, a posebno je popularna među stranim turistima. 

Doček nove godine u Beogradu uz pogled na reku

Praznici su upravo vreme, kada je koncentracija posetilaca iz inostranstva najveća, pa ni Nova godina u Beogradu nije izuzetak! 

Veliki broj opcija za najrazličitije ukuse

Sigurni smo da ste već čuli za fantastični noćni život u Beogradu! A čuli su i mnogi inostrani turisti! Naime, na internetu možete pronaći fantastične recenzije gostiju iz inostranstva, koji su posetili prestonicu Srbije i njenu klupsku scenu upoređivali sa scenama iz drugih evropskih prestonica poput Berilna!

Tako se među posetiocima klubova, i ljubiteljima takozvane rejv kulture raširilo mišljenje da je Beograd, zapravo, manja verzija Berlinske klupske scene, koja se smatra najvećom u Evropi. U manjem obimu, ali i za dosta manje para, možete doživeti fantastično rejv iskustvo na nekoj od žurki, koje se tradicionalno organizuju za Novu godinu. 

No, noćni život ne obuhvata samo klupsku scenu, tu su i kafane i splavovi, po kojima je Beograd, takođe, naširoko poznat. Naime, u kafanama, možete uživati u specijalitetima srpske kuhinje i uživati u hitovima domaće muzike, te ovo predstavlja fantastičnu opciju za Novogodišnju proslavu svih turista koji žele da dožive tradicionalni duh Beograda. 

Upravo zbog sposobnosti da svojim posetiocima da najrazličitiju ponudu, koja može zadovoljiti svačije ukuse, Beograd prednjači u odnosu na sve druge prestonice na Balkanu, te predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija za proslavu Nove godine!

Najbolji odnos cene i kvaliteta

Beograd je poznat po svojoj klupskoj sceni, koje se ne bi postidele ni najveće u Evropi, poput Berlinske. Međutim, velika prednost naše prestonice leži upravo u tome što u odnosu na Evropske noćne provode – ovde ne morate potrošiti malo bogatstvo da bi se proveli fantastično.

Prikaz spomenika pobednika na Kalemegdanu u Beogradu

Cene pića i ulaznica mogu biti i trostruko manje, u zavisnosti od mesta i prostora. Ovo se pogotovo odnosi na proslavu izNove godine, kada su po pravilu cene još veće, pa se srpska prestonica višestruko isplati! 

Ne samo što se tiče klupske scene, najbolji odnos cene i kvaliteta dobićete i u kafani. Kompletnu večeru i živu muziku dobićete za 50tak eura, što i dalje predstavlja dobru ponudu u poređenju sa drugim glavnim gradovima na Balkanu, a druge Evropske prestonice ne moramo ni da pominjemo!

Prestonica Srbije daje fantastične opcije i za aktivnosti nakon samog dočeka!

Uz sve to, cena smeštaja i dnevnog života (kafići, restorani, šoping) je takođe jako povoljna, što je jako značajno pri organizovanju putovanja za Novu godinu. Naime, strani turisti uglavnom dolaze pre, a ostaju i posle samog dočeka, a prestonica Srbije predstavlja savršenu destinaciju upravo zbog ponude koju može dati za mali budžet.

Zbog njegovih geografskih karakteristika i površine, iz Beograda možete stići vrlo lako do ostalih turistički značajnih mesta u Srbiji. Na oko sat do dva vremena vožnje, možete skoknuti do Fruške gore, Novog Sada ili Sremskih Karlovca. 

Za još par sati više, možete stići i do planina, banja ili južnih gradova Srbije, što predstavlja fantastičan potencijal za aktivni odmor i nakon dočeka.

Nadamo se da smo uspeli da vam otkrijemo zbog čega se Beograd nalazi na listi jedne od najposećenijih balkanskih prestonica za novogodišnje praznike. Svojom bogatom turističkom ponudom i provodom, on se definitivno izdvaja od drugih glavnih gradova Balkana, te treba da se uvrsti na listu obaveznih poseta, ne samo stranih, već i domaćih turista!