ANTIDOT ZA HOMEOPATIJU

Šta prekida dejstvo homeopatskog leka – homeopatski antidot. Kako se poništava delovanje homeopatije. Koje stvari prekidaju homeopatski tretman. Šta je zabranjeno u homeopatskom lečenju.

Znate li šta je antidot u homeopatiji, kako se zaustavlja delovanje homeopatskog leka?

Dejstvo homeopatskog leka je vrlo suptilno i zahteva od pacijenta koji uzme homeopatski lek da poštuje neka homeopatska pravila šta je zabranjeno u homepatiji i u homeopatskom tretmanu. U moru informacija koje kruže internetom, susrećemo se sa različitim tvrdnjama o tome šta smete koristiti kad uzmete homeopatski lek, a šta ne smete koristiti ako ste uzeli homeopatski lek, koje su stvari zabranjene u homeopatiji od preparata lične higijene, dodataka ishrani, začina, OTC preparata i slično, sve one stvari koje ne uzimate kada se lečite homeopatijom.

Homeopatija i šta prekida dejstvo homeopatskog leka - šta je zabranjeno u homeopatiji

Postoji mnogo mitova o homeopatiji i medju samim korisnicima a i terapeutima. Možemo samo da vam za početak obratimo pažnju na jednostavna pravila šta je neophodno i čega treba da se pridržavate kad ste na homeopatskom lečenju, sa ciljem da izbegnete nepotrebno trošenje para na stvari koje prekidaju homeopatski tertman ili još jednu probu „nečeg novog“ (talasna terapija na primer) što se pojavilo na tržištu i onoga što je aposolutno nekompatibilno sa homeopatijom. Jer, jedan banalni čaj do lekovitog bilja ili koktel sa nanom može da prekine dejstvo homeopatskog leka.

Homeopatija je naučni oblik prirodne medicine i ima jasno ispitana delovanja homeopatskih lekova i kako na njih utiču spoljni faktori koje čovek unosi ili kojima je izložen. To je bitno ako primate konstitucionalni lek ili uzimate uobičajeni homeopatski lek na dnevnoj bazi nekoliko puta dnevno za neki simptom ili bolest.

U individualnom, konstitucionalnom leku, koje vam je dao Dr Homeopata, nalazi se idealan odnos svih potrebnih sastojaka i delovanja koji su vama potrebni za isceljenje. Oni mogu biti kombinacija ili samostalna supstanca biljnog, životinjskog, mineralnog i drugog porekla. Dejstvo homeopatskog konstitucionalnog leka traje i po nekoliko meseci i ne sme se prekidati.

S druge strane ako uzimate uobičajeni homeopatski lek na dnevnom nivou (za astmu, bolove, groznicu, prehladu), na primer svaki dan po 3 granulice leka, ili uzimate homeopatski lek na svakih par sati (nekada se kod akutnih stanja bolesti uzimaju lekovi na svakih par sati), tu se može dozvoliti da se povremeno prekine dejstvo homeopatskog leka u jednom trenutku (popijete čaj od kamilice, uzmete sprej za nos sa kortikosteroidima ili uzmete antibiotike) ali kako ubrzo uzimate novu dozu homeopatskog leka, homeopatski tretman se ipak nastavlja.

Spoljnim dodavanjem bilo čega što vam je naznačeno kao zabranjeno u homeopatiji, samo poništavate lek ili slabite njegovo dejstvo.

Poznati indijski homeopata u Beogradu gospodin Dr Šripad Kedekar (Dr. Shreepad Khedekar) svim svojim pacijentima daje jasno napisano uputstvo Šta je zabranjeno nakon uzimanja homeopatskog leka. On leči time što daje samo jednu homeopatsku kuglicu kao konstitucionalni lek koji ima najdublje i najače dejstvo na naše telo i vrlo je bitno održati to suptilno delovanje nedeljama i ne prekidati delovanje homeopatskog leka.

Konstitucionalni lek u homeopatiji je idealni lek za jednu osobu koji njoj maksimalno odgovara i odnosi se na tretman osobe kao celine, uključujući i prošlost i prisutne simptome. Kada se tačno primeni, homeopatski konstituciolnalni lek može izazvati dubok odgovor tela i isceljenje i najtežih bolesti, što deluje kao čudo. Homeopatija može biti izuzetno efikasna u lečenju hroničnih i dugotrajnih zdravstvenih problema kada se pogodi konstitucionalni lek.

Da bi se dao konstitucionalni lek homeopata mora da ima ogromno znanje i iskustvo kako bi prepoznao koja je konstitucija pacijenta i koji lek mu odgovara. To mogu samo retki majstori homeopatije. Većina homeopata leči simptome i uzroke akutnih stanja, delujući homeopatskim lekovima na trenutni problem dok ne upozna dublje pacijenta da bi smeo da mu prepiše konstitucionalni lek. Po tome što zapanjujuće tačno odredjuje konstitucionalni lek pacijentima poznat je Dr Šripad Kedekar, deceniju već prisutan indijski homeopata u Beogradu.

Danas vam dajemo konkretne primere iz tog upustva šta smete a šta ne smete koristiti tokom lečenja homeopatskom metodom da ne biste prekinuli dejstvo homeopatskog leka. Iznenadjujuće je da mnogo ljubitelja homeopatije ne zna za sva pravila šta je antidot za homeopatski lek.

PRAVILA HOMEPATSKOG LEČENJA 

Ovo su pravila šta prekida dejstvo konstitucionalnog homeopatskog leka i zašto. Spisak koje stvari prekidaju homeopatski tretman – šta je antidot za homeopatiju. Takodje, navodimo šta je zabranjeno u homeopatskom lečenju posle uzimanja konstitucionalnog leka.

Najpoznatije pravilo homeopatije glasi da jak čaj od nane ili kamilice prekida dejstvo homeopatskog leka. To se isto odnosi i na sokove, koktele, kreme, kapsule, tinkture koje imaju nanu i kamilicu ili neku drugu lekovitu biljku.

Takodje, antibiotici, histaminici i kortikosteroidi prekidaju delovanje homeopatskog leka.

Drugi homeopatski lek prekida dejstvo prvog homeopatskog leka, zbog toga se nakon uzimanja konstitucionalnog leka ne uzimaju nikako drugi homeopatski preparati.

Ipak, najosetljiviji trenutak terapije je samo uzimanje leka kad homeopatski lek počinje da deluje pa pre i posle leka izbegavajte bilo kakvu hranu ili tečnost.

Pre i posle uzimanja homeopatskog leka, nemojte makar 15-30 minuta konzumirati ništa.

Vodu možete piti pre uzimanja leka ali sačekajte makar pola sata posle uzimanja leka. I generalno, nakon uzimanja homeopatskog leka u narednim danima i nedeljama poželjno je piti što više čiste vode. Voda čisti organizam.

KOZMETIKA KOJA SE NE KORISTI KAD UZMETE HOMEOPATSKI LEK

Najednostavnije je pravilo da se ne uzima kozmetika i sredstva za ličnu higijenu koja u sebi imaju kortikosteroide, antibiotike, lekove i aktivne medicinske materije, botoks, kodein, kofein, ekstrakte lekovitog bilja, zubne paste sa lekovitim biljem. Ukratko zabranjeno je u homeopatiji sve ono što prekida dejstvo homeopatskog leka kao što su:

  • Ne smeju se koristiti šamponi i sapuni koji u sebi sadrže lekove
  • Izbegavati šampone protiv peruti
  • Izbegavati upotrebu novih nepoznatih medicinskih proizvoda kao što su losioni nakon brijanja i paste za zube, kako se ne bi poremetio biohemijski balans.
  • Prekinuti svaku samostalnu upotrebu medicinskih preparata poput proizvoda na bazi kamilice, nane, aloja vere, biljnih i ajurvedskih lekova, pšenične trave, biljnih čajeva, zelenih čajeva i sličnog.
  • Ne treba nanositi mehendi (indijsku kanu, boju za privremene tetovaže) na šake, stopala i kosu.
  • U slučaju farbanja kose, farba bi trebalo da se nanosi na kosu 1 cm od glave. Kosa se ne sme se farbati direktno na koži glave.
  • Na kožu direktno ne treba nanositi sledeće proizvode:
  • parfeme, dezodoranse, antiperspirante i medicinske proizvode i kreme  – Parfeme možete nanositi direktno na odeću. Dezodorans možete isprskati na unutrašnje delove sakoa, majci i džempera
  • Umesto dezodoransa za telo, noge, pazuh, koristite rastvor sode bikarbone i vode
  • antibakterijske kreme i preparate protiv gljivica;
  • izbegavajte nanošenje antiseptika na manje i blaže posekotine, modrice i opekotine; U slučaju blažih i manjih povreda, rana se može isprati fiziološkim rastvorom ili destilovanom vodom.
  • kapi za uši, oči ili nos koje sadrže antibiotik ili kortikosterioide  – kapi za nos koje možete koristi su npr. Aqua Maris, Marisol, i slične)
  • nemojte korisiti mleko i ulje za telo osim: maslinovo, kokosovo, palmino, pavlovićevu kremu, jekoderm i pantenol za mazanje, Johnsons baby krema, Nivea krema i slično
  • ne uzimati konjsku mast, tigrovu mast i kreme za zglobove koje imaju mentol i kamfor u sebi
  • Možete koristiti paste za zube bez mente i da nisu za izbeljivanje zuba
  • Izbegavajte kreme za brijanje i losione posle brijanja koje imaju mentol

LEKOVI I PREPARATI KOJI SU ZABRANJENI KOD HOMEOPATSKOG LEČENJA

  • Ne koristiti septolete, tantum verde tablete za grlo, Tic tac bombonice, mentol bombone
  • Ne smeju se koristiti drugi homeopatski i biohemijski lekovi, osim prepisanih od Dr Homepate
  • Izbegavati mentol i sve proizvode na bazi mentola, kao što su žvakaće gume i slično (možete koristiti dečije žvakaće gume sa voćnim ukusom koje nemaju mentol)
  • Ne koristiti nikakve druge čajeve, osim voćnih čajeva (naročito ne korisiti mentu/nanu), kao ni kineske, ruske preparate
  • Izbegavati kamfor
  • izbegavati etarska ulja lekovitog bilja

TERAPIJE KOJE SU ZABRANJENE U HOMEOPATIJI

Izbegavati alternativne terapije i metode koje prekidaju dejstvo homeopatskog leka kao što su:

  • korišćenje dragog kamenja za lečenje – kristaloterapija;
  • magnetna rezonanca MRI;
  • joga za stimulisanje pojedinih organa ili žlezda;
  • akupunktura i akupresura;
  • hidroterapija
  • kiropraktika
  • bioenergija
  • psihičko lečenje i druge manipulacije energije sa homeopatijom
  • Terapija sa magnetima. Magneti su antidot za homeopatski lek
  • Izbegavati ponovljene vakcine koje nisu neophodne, naročito novije, poput vakcine protiv gripa itd.
  • Potrebno je konsultovati se sa nama pre obavljanja bilo kakvih analiza, a naročito magnetne rezonance, CT-a i rendgena.
  • Izbegavati medicinske pudere
  • Magnetisana voda

OSTALO ŠTO PONIŠTAVA DELOVANJE HOMEOPATIJE

  • Obavezno izbegavati: kreme protiv svraba, kreme protiv gljivica, tigrovu mast, kreme protiv parazita, antihistaminike, kreme i sprejeve protiv bolova u mišićima i zglobovima i drugih vrsta bolova, antiseptike (povidon jod), antibiotske kreme, kreme za opekotine, masti za probleme sa kožom
  • Ne koristiti homeopatske preparate kao što su: mast od nevena, homeopatske formule, ulje za kosu od lekovitog bilja poput arnike i jaborandija.

ŠTA JE DOZVOLJENO U HOMEOPATIJI

Kako konstitucionalni lek pokreće našu životnu silu na akciju, potrebno je voditi računa da dejstvo homeopatskog leka što duže traje neometano. Najednostavnije pravilo je da se izbegavaju namirnice u kojima ima lekovitog bilja i izbegavati jake lekove. Ako za nešto niste sigurni da li je dobro ili loše za homeopatski lek, nazovite nas i pitajte.

Po potrebi, dozvoljeno je koristiti antiinflamatorne lekove (Brufen, Paracetamol, Rapten K), analgetici za odrasle.

Takodje možete koristiti po potrebi i fiziološki rastvor za ispiranje i inhalaciju

  • Po potrebi koristiti i: Berodual, spalmotil, alopurol

DA LI JE KAFA DOZVOLJENA U HOMEOPATIJI 

Kafa se nikako ne sme uzimati pre i posle uzimanja leka, najmanje sat vremena pre i posle leka.

Kofein i proizvodi od kofeina mogu promijeniti efekat leka. Kako je kafa jaka biljka tj, njen plod, predlažemo da prekinete njihovu upotrebu. Kafa ima mnoge jake alkaloide i hemikalije koje mogu promeniti dejstvo leka.

Takodje je dobro da znate da mnogi brendovi kafe koriste opasni formaldehid za dobijanje kafe bez kofeina, pa dekofeiniziranu kafu izbegavajte.

Imperial Healing
Homeopatska ordinacija Dr. Šripad Kedekar
Draže Pavlovića 3
11000 Beograd
tel:+381 11 2754 710
cell:+381 63 339 322