NAPRAVI NAM SAN

Za sve ljubitelje fudbala dokumentarni film Make us dream (Ostvari nam san) je film o kapitenu Liverpula Stivenu Džerardu i obavezno je filmsko štivo za navijače Liverpula

 

Ako ste fan Liverpula i navijate kao Redsi da ti nikada nećeš hodati sam (You’ll Never Walk Alone – himna navijača Liverpula), onda je ovaj zanimljivi sportski dokumentarni film nezaobilazan u vašem navijačkom životu.

„Make us dream“ je dokumentarni film o fudbaleru Stivenu Džerardu, kapitenu i veznom igraču Liverpula i engleske reprezentacije.

Make us dream je dokumentarni film o Stivenu Džerardu kapitenu Liverpula

Film prati odrastanje i stasavanje Džerarda kao igrača i najbitnije momente njegove karijere. I to bi bilo to 

Dosadno zvuči?

Ali nije. Naprotiv, vrlo je zanimljiv i dinamičan dokumentarac, koji ima i dobre životne pouke i poruke. Stiven Džerard se pojavljuje u arhivskim snimcima kada je bio klinac fudbaler, pa kada je postao tinejdžer, do završetka karijere u Americi. To je što se tiče njega u filmu ali je još zanimljivije priča o klubu i navijačima Liverpula koji su decenijama čekali titulu prvaka Engleske i Evrope. I onda se pojavio igrač koji im te snove može ispuniti.

Zato se film i zove Make us dream – Napravi nam san, ispuni ga … osvoji već tu f…ing titulu!

Film je dinamičan, pun energije, momenata sa tribina, sa utakmica i razgovora sa bitnim ljudima koji imaju šta da kažu. Čak ga je i moja supruga sa pažnjom odgledala od pola filma kad se uključila, iako je njoj tema fudbala potpuno nezanimljiva a čak i ne zna ko je glavni protagonista.

Pojavljuje se i gos Murinjo aka Mr Specijalni koji je hteo par puta da dovede Džerarda u klubove gde je bio trener. Na žalost ne pojavljuje se Ser Aleks Ferguson da i on da mišljenje o jednom od najboljih engleskih fudbalera modernog doba.

Dobar sportski dokumentarni film o Liverpulu, indid, što bi rekli englezi.

Dokumentarni film Kenny o Keni Daglišu, još jednoj legendi Liverpula je na primer dosadan. To mogu da gledaju samo zadrti fanovi Redsa.

Ako baš želite da se nečim dosadjujete onda uzmite da gledate dokumenatrni film o Lady Gagi. O njemu se priča medju klincima jer je to njihova pop ikona i možete u filmu upoznati pevačicu u manje glamuroznom izdanju, sa sve banalnostima američke kulture i blaziranosti mtv pop kulture.

Jedino „vredno pamćenja“ iz tog dokumentarca o Gagi je naša etno muzika koja se kao muzička tema provlači kroz film i bizaran detalj kada se vide gole grudi koje pevačica prikazuje u filmu.

A još veći smor je dokumentarac o Majkl Džeksonu sa njegove zadnje turneje, mada se u njemu vidi kakav je lik Majkl bio.

Tako da ima različitih dokumentaraca, lično više volim da ih gledam od filmova, neki budu super zanimljivi a neki su smor.

Make us dream je zanimljiv dokumenarni sportski film vredan gledanja.

Zlatko Šćepanović