ŠTETNOST PLAVIH TABLETICA

Malo podsećanje da nijedan lek nije lišen neželjenih efekata, pa tako i najpopularniji lek za potenciju. Posledice korišćenja vijagre, dokazano, mogu da se ispolje nakon upotrebe ovog medicinskog sredstva.

 

Popularna vijagra može da izazove trajne promene vida u pogledu sposobnosti da se prepoznaju boje. Ovaj lek može da ošteti ćelije rožnjače koje prepoznaju boje, takozvane ćelije čepiće.

posledice korišćenja vijagre

To je i dokazano suptilnom proverom očnog dna u slučaju ekscesivne upotrebe ovog leka od strane jednog pacijenta u čuvenoj bolnici Mont Sinaj.

Oni su za ovu dijagnozu koristili izuzetno skupe i napredne tehnologije posmatranja očnog dna, Adaptivnu optiku (Adaptive Optics) i Tomografiju optimalne koherencije (Optimal Coherence Tomography) i zapazili oštećenja na celularnom nivou.

Bolja strategija od medikacije Vijagrom verovatno su prirodni oblici podizanja vitalnosti kroz fizičku aktivnost i masniju dijetu.

Polni hormoni, kao što je testosteron koji su povezani sa seksualnom željom, ali i hrabrošću, razboritošću i sposobnošću da se rešavaju matematički problemi, ili da se snalazi u prostoru, nastaju od holesterola, te je moguće pojačati ishranu koja sadrži holesterol (meso, mleko, jaja) i ostvariti svoj cilj prirodnim putem.

Ukoliko se neko opredeli za takvu strategiju, poželjno je da se savetuje sa upućenim lekarom ili nutricionistom. U tom slučaju, potrebno je istovremeno smanjiti unos ugljenih hidrata, kako organizam ne bi pretrpeo nepotrebnu štetu od prekomernosti kalorija i štetnog delovanja nepotrebnih ugljenih hidrata.

Važno je znati da erektilna disfunkcija može biti jedan od ranih znakova dijabetskih oštećenja i ne treba se tešiti predrasudama o starosti i „prirodnom toku“ propadanja organizma.

Ovo je, uostalom, za jedan krug ljudi još jedan razlog za uzdržavanje od ugljenih hidrata, posebno od procesirane hrane, prostih šećera (glukoza, fruktoza, dekstroza, sukroza) i od skroba.

Odsustvo nagona može biti simptom bolesti i ne treba ga posmatrati kao prirodan plod starosti, izuzev u slučaju kada neko iz duhovnih razloga radi na ostvarenju telesnog uzdržanja (post, monaški život, celibat ili aseksualna priroda same ličnosti i sl.).

Vitalne funkcije, uključujući i nagone, vraćaju se sa normalizacijom nivoa šećera u krvi, izmenom načina ishrane i stila života, dok se Vijagrom i sličnim proizvodima problem gura pod tepih.

Ovo je ujedno i pravi trenutak da se setimo besmislenosti popularnih nekorisnih kvazi-medikamenata koji se takođe prodaju bez recepta i koji aludirajući na seksualnu tematiku kroz prizemne reklame zabašuruju potencijalne dijabetske probleme kod inače zakopčane, stidljive i modernim vremenima poljuljane muške populacije kojoj treba izmena stila života i ishrane, a ne lek za prostatu.