TESLA MEDICINE I OSNIVAČ HOMEOPATIJE

Ko je bio osnivač homeopatije Dr. Samuel Haneman (1755 – 1843), veliki nemački lekar koji je postavio principe kako homeopatija leči i deluje

Napisao sam da je osnivač homeopatije Dr Samuel Haneman zapravo Tesla medicine.

Ako mislite da je naslov ovog eseja pretenciozan, fanatičan, sektaški, budalast i glup, ipak nastavite da čitate.

Dr Samuel Hahnemann spomenik - Ko je bio osnivač homepatije Dr Haneman

Čitao sam u zadnje vreme Hanemanova dela, bazičnu knjigu principa homeopatije Organon i njegovu drugu ključnu knjigu Hronične bolesti.

Posebno je ova druga knjiga o hroničnim bolestima impresivna jer se u njoj sagledava njegov karakter i moralni lik.

Oduševljen sam. Čovek je bio čist genije. Par vekova ispred svog vremena. Tesla medicine.

Tek kada Hanemana čitate u originalu, shvatate šta je zapravo homeopatija i kakav je čovek i naučnik bio osnivač homeopatije Dr Samuel Haneman. Odavno me nije tako impresionirao nečiji karakter kao što je njegov, koji se odslikava kroz njegove reči i saznanja do kojih je došao.

Poštenje, moralnost, preciznost, naučna posvećenost, introspekcija, uporan i potpuno posvećen rad, ogromno iskustvo, nekoristoljubivost, i na kraju krajeva jedna velika mudrost i samilost prema ljudima isijava iz njegovih reči.

BioImunitet kapi za imunitet

Ovo pišem jer sam korisnik homeopatije, video sam njene domete i reakcije tela na lekove, doživeo izlečenja ali i neuspehe. Medjutim, tek sada čitam ono što je osnov homeopatije kako bih dublje razumeo tu neverovatnu medicinu i moram priznati da kako sam se približavao kraju knjiga to mi je ogromno poštovanje raslo prema ovom viteškom čoveku koji nije pristajao na kompromise.

Svestan kako medicina onoga doba ubija ljude odrekao se svog lekarskog zvanja da ne bi štetio ljudima dok nije igrom Božije promisli došao do otkrića homeopatije.

Za one hrišćane koji se pitaju da li je homeopatija Božiji dar ili „djavolska rabota“, upućujem na sledeći tekst – Homeopatija, homeopatska medicina i pravoslavlje, tekst koji je izvrsno napisao Mladen Stanković. Iz mog ličnog iskustva i pravoslavnog pogleda na svet, zaključio bih da je klasična homeopatija onako kako ju je osnivač homeopatije Dr Haneman postavio ispravna nauka i medicina, Božiji dar. To je klasična homeopatija, najzastupljenija u Nemačkoj, Švajcarskoj i delom u Britaniji

S druge strane, savremena homeopatija, moderna homeopatija u koju su uključeni raznorazni mistični uticaji, Kabala, okultizam, andjeli, reiki, psihoanaliza, meditacija, je nešto što treba izbegavati u širokom luku, kao i homeopate koji se time bave. Puno toga ima u Indiji, po Evropi i na žalost i po Srbiji.

Homeopatija je donela mnogo Dr Hanemanu ali i odnela mnogo. Čitav život su ga lekari i naučnici iz medicine progonili jer ga nisu razumeli (nisu ni pokušavali da razumeju istinitost principa, osim par izuzetaka kao Dr Konstantin Hering koji je od ljutog protivnika homeopatije postao njen misionar kada je uvideo dejstvo) iako je hiljade pacijenata izlečio i to od neizlečivih bolesti. Homepatija je jedina imala pravi i istinski lek za hronične bolesti tada i sada.

Ali homeopatija će se progoniti i dalje, jer pola farmaceutske industrije i medicine bi propalo kada bi se njena verodostojnost i delotvornost priznala.

I homeopatija se promenila mnogo od njegovog doba, približila se klasičnoj medicini i farmaciji u praksi i time izgubila čistoću ali delotvornost zbog koje se Dr Haneman kao osnivač homeopatije proročki brinuo, jer je on još tada video da će mnoge „homeopate“ početi da rade mimo onih principa koje je on ostavio kao zaveštanje.

I njegove teorije oko bolesti su pretrpele reviziju usled razvoja nauke, mikroskopa, dijagnostike, ali osnovni princip nije uzdrman – mala kuglica homeopatskog leka deluje i leči na osnovu simptoma bolesti (a ne dijagnoze), šta god mi mislili o tome.

Posebno su impresivne njegove preporuke kako pacijenti treba da žive da bi se što bolje oporavili, njegove dijetetske i moralne preporuke, kakve sve medicinske zablude od strane tadašnjih lekara su postojale (a i sada postoje), to sve zaista deluje impresivno.

Istorijski spisi kažu da se njegova zadnja supruga, koja je bila od njega skoro pola veka mladja, zaljubila u njega zbog britkosti i bistrine njegovog uma, principijelnosti i snage karaktera.

A to isijava iz njegovih reči dok ga čitate.

BioGast kapi za želudac gif-728x90

Tako je pisao, govorio i živeo osnivač homeopatije

„Svrha mog života na Zemlji bila je postati što bolji i doprineti boljitku u skladu sa svojim sposobnostima. U tom smislu, pre svoje smrti predajem čovečanstvu još jednu veštinu za sveopštu upotrebi i sveopštu korist. (misli na homeopatsku veštinu lečenja neizlečivih hroničnih bolesti – primedba Z.Š.).

Kada ne bih znao u koju svrhu sam bio ovde na zemlji – „da postanem što je moguće bolji i da učinim za okolinu sve što je u mojoj moći“ – smatrao bih se za veoma glupog. Moja je bile odluka da predam pre svoje smrti jednu veštinu (homeopatija za hronične bolesti) za opšte dobro, koje sam jedino ja posedovao, i čijim sam skrivanjem za sebe mogao da obezbedim stalnu korist.

No, nisam siguran da će moji savremenici sve ovo razumeti i ispravno i dosledno primeniti.

Ali, dok svetu saopštavam ove velike pronalaske, žalim što moram posumnjati da će moji savremenici uvideti doslednost moje nauke, da će je pažljivo podražavati i iz nje izvući beskrajan dobitak za bolesno čovečanstvo, koje mora proizaći ukoliko se verno i tačno sledi ta nauka.

Ili će je, zaplašeni što nisu ranije čuli za neke od ovih objava, radije ostaviti neistraženom i nepodržavanom, dakle ostaviti je neiskorišćenom.

Jer, nije verovatno da će sudbina ovog pronalaska biti bolja od sudbine opšte homeopatije koju sam podario ljudima. Lekari nisu poverovali malim dozama i rezredjenjima (homeopatski lekovi), nego su radije koristili velike doze (klasičnih lekova) koje su morali uvek povećavati, a sve na štetu zdravlja bolesnika.“

Dr Samuel Haneman – Uvod iz knjige Hronične bolesti