UKUSAN I ZDRAV PIRINAČ

Šta je Metro Premium pirinač i koje su odlike vrhunskog pirinča – Camaragne crveni pirinač i Divlji braon pirinač

 

Pirinač je jedna od omiljenih namirnica, kako deci tako i odraslima, zbog čega i ne čudi što je baš on redovan sastojak različitih jela u kuhinjama širom sveta. Sjajan je prilog uz gotovo sve vrste mesa, ribe, ali i slatke varijante poput sutlijaša, a pored toga predstavlja pravu riznicu vitamina i minerala, koji donose različite blagodeti organizmu.

Metro premium pirinač - Camaragne crveni pirinač kao jelo

Camaragne crveni pirinač

Finog i orašastog ukusa, čvrste strukture i dugog zrna, Crveni pirinač – Camaragne pirinač, odlična je osnova za različite salate, ali i idealan prilog uz sve vrste ribe.

Pored toga crveni pirinač je jedan od najboljih sredstava za jačanje imunološkog sistema, jer u svom sastavu poseduje različite vitamine i minerale.

Ovaj crveni pirinač deo je METRO Premium asortimana u čijoj selekciji se nalaze najekskluzivniji proizvodi, namenjeni profesionalnim gastronomima ali i svim ljubiteljima prefinjenih ukusa.

Divlji braon pirinač

S druge strane za sve one koji preferiraju piletinu, ćuretinu, kao i govedinu i znaju koliko je izbor pravih namirnica važan za zdrav život, u METRO Premium asortimanu čiji proizvodi se odlikuju izuzetnim kvalitetom i modernim dizajnom pakovanja, nalazi se i Divlji braon pirinač zemljanog i orašastog ukusa, koji će sigurno zadovoljiti ljubitelje ove žitarice.

Ukoliko je pravilna i zdrava ishrana sastavni deo vašeg života i u potrazi ste za prirodnim namirnicama koje pružaju organizmu sve što mu je potrebno, sigurno nećete pogrešiti ukoliko se odlučite za neku od ove dve vrste pirinča.

Metro premium pirinač - divlji braon pirinač i crveni pirinač Camaragne

Recept za crveni pirinač sa dodacima

PILAV OD CRVENOG PIRINČA SA PILEĆIM MESOM, TIKVICAMA I AVOKADOM

Potrebne namirnice za pirinač sa piletinom i avokadom:

–        Pileće belo meso

–        Crveni  pirinač

–        Crni luk

–        Puter

–        Šargarepa

–        Celer

–        Paprika

–        Pileći fond

–        Tikvice

–        Crveni kupus

–        Ešalot luk

–        Avokado

–        Neutralna pavlaka

–        So i biber

PRIPREMA I SERVIRANJE:

Crni luk,  korenasto povrće i papriku seći brinoaz i kratko propržiti na puteru. Dodati komade piletine, kratko sotirati. Dodati crveni pirinač, začiniti, naliti fondom (tako da odnos pirinča i fonda bude 1: 2,5) i u pokopljenoj posudi ostaviti da se pilav dovrši u pećnici na 180°C oko 35 min.

Za to vreme tikvice iseći u slajsove i oblanširati na pari.

Sitno sečen ešalota i crveni kupus dinstati uz postepeno dadavanje aromatizovanog sirća da omekša kupus a zatim začiniti solju i biberom. Dobijenu masu rolovati u pripremljene tikvice.

Avokado zagrejati u neutralnoj pavlaci, začiniti i blendirati.

Servirati pirinač po želji.