NEGOVANA SVAKI DAN

Istina je, može se biti prirodno lepa uz prirodnu negu. Istraživali smo za vas i došli do najdelotvornijih načina prirodne nege lica.

 

Devojke prirodne lepote sa minimalnom šminkom preplavile su naslovnice magazina širom sveta. Pitate se kako biti prirodno lepa uz prirodnu negu? Nudimo vam prirodna rešenja za pravilnu negu lica zahvaljujući kojima ćete u svakom trenutku izgledati negovani i lepo.

prirodno lepa

Koliko ste puta čuli frazu kako je prirodna lepota najlepša? Koliko smo puta skinule šminku i nije nam se svideo naš odraz pred ogledalom? Često nakon dnevne šminke naša koža izgubi vitalnost, postane suva i oči dobiju podbuli izgled. Niste ni sanjali koliko je šminka jaka, odnosno koliko veštačkih jedinjenja sadrži. Zahvaljujući njima ona je postojana na našem licu u toku celog dana. Ipak, može izazvati iritacije, crvenila i pojavu bubuljica. Nikome ne trebaju pubertetske bubuljice ponovo. Zasitili smo ih se.

Zašto je važno birati prirodne preparate za negu lica?

Naša koža lica bi nam zahvaljivala ukoliko bi u drogerijama izdvojili par minuta više i pročitale deklaraciju proizovda koje kupujemo. Izbegavajte veštačke boje i parfeme koji se nazivaju parafinima. Deluju agresivno na samu površinu kože začepljujući pore. Začepljene pore, odnosno koža koja ne može da diše, nije u stanju da se odbrani od spoljašnjih uticaja. Pojavljuju se bubuljice, a trajna posledica ovakvih preparata jeste prevremeno starenje kože lica. Birajte prirodnu medicinsku kozmetiku ili šminku koja će dobro prekriti nedostatke ali će delovati blago na kožu.

Proverite koje je to prirodno rešenje za bubuljice.

Ni jedan prirodni sastojak šminke neće vam puno pomoći ukoliko ne negujete pravilno kožu lica. Koliko ste puta bile preumorne za piling lica? Koliko vam je puta bilo mrsko da skinete šminku pred spavanje? U toku noći naša koža se regeneriše. Pobrinite se da bude čista i hidrirana pred odlazak u krevet. Otiđite do kuhinje po prirodne sastojke i napravite savršen piling.

Hidratacija kože je važna jer pored toga što sprečava nastanak bubuljica utiče na bore. Hidrirana koža je zategnuta koža. Hidratante kreme nisu dovoljne, unosite dosta tečnosti i hidrirajte celokupan organizam. Saznajte glavne uloge vode za naš organizam.

Čišćenje lica na prirodan način

Tokom dana smo aktivni, iako nismo više deca nekako sva prljavština sa prstiju na kraju završi na našem licu. Počevši od radnog mesta na kojem provodimo dosta vremena, do marketa na putu od posla do kuće sakupimo više hiljada virusa i bakterija. Češtim i pravilnim pranjem ruku ubićemo na stotine bacila, a ukoliko povedemo računa i ne diramo kožu lica jer smo nervozni ili svako malo popravljamo šminku, možemo smanjiti iritacije.

Ipak, to nije dovoljno. Na kraju dana najbolje je uraditi piling lica koji će otkloniti sve nečistoće i očistiti mrtve ćelije kože ostavljajući joj prostor za regeneraciju. Piling treba praviti prema tipu vaše kože i čistiti lice njime najmanje tri puta nedeljno.

Jabukovo sirće za prirodno čišćenje masne kože lica pomaže u obnovi Ph vrednosti kože koja je usled masnoće dodatno poljuljana. Nemojte ga nonsiti direktno na lice već ga pomešajte sa vodom. Razmutite dve supene kašike vode sa jednom kašikom jabukovog sirćeta. Možete ga nanositi na lice prstima, utrljavajući u kožu kružnim pokretima. Ukoliko vam je lakše slobodno natopite tupfere i pređite njima regiju lica dva do tri puta.

Regulisaćete nivo sebuma čisteći masnoće i prljavštinu. Skinuće ostatke šminke koje zovemo ‘’teškim nečistoćama’’ jer voda nije dovoljna za njihovog uklanjanje. Učinićete sebi uslugu redovnim korišćenjemi smanjiti pojavu mitisera na koži lica kojima ste podložni ukoliko je vaša koža masna.

Kokosovo ulje za prirodno čišćenje suve kože lica je sjajno! Kako to mislimo uljem očistiti masti? Upravo tako. Ukoliko imate suvu kožu njoj je potrebna svakodnevna hidratacija. Ostatke šminke nećete uspeti da skinete vodom, a jabukovo sirće će dodatno isušiti kožu.

prirodno lepa čišćenje

Kokosovo ulje sadrži takozvanu lauričnu kiselinu koja ima antibakterijsko dejstvo. Suzbija sve mikrobe od kojih i kreću problemi sa lice odnosno bubuljice. Sprečava pojavu istih delujući blago na kožu lica. Ujedno je hidrira i sprečava njeno pucanje usled spoljašnjih uticaja.

Kako prodire do dubljih slojeva kože sprečava pojavu bora oko očiju. Trigliceridi iz ulja prodiru do drugog sloja kože i deluju na kolagen pospešujući njegov nastanak. Veća količina kolagena brže regeneriše kožu lica i zateže je. Ono ne može biti univerzalno sredstvo koje će ukloniti bore ali svako će sprečiti njihov dalji nastanak.

Jogurt je tajna prirodno lepog lica. Ključni sastojak jogurta je mlečna kiselina koja ima funkciju pilinga i ujedno hidrira kožu. Prstima nanesite jogurt na lice i ostavite ga da se osuši. Kako se jogurt bude sušio na vašem licu skupljaće sve naslage šminke i nečistoća. Nakon 10 do 15 minuta lice isperite vodom pa namažite prirodnom hidratantnom kremom.

Pravilnim čišćenjem lica doći ćete do rumenog, svežeg izgleda i smanjiti pojavu bubuljica. Hidratacijom nakon pilinga pružićete koži bolji volumen lica pa će ona ostati duže zategnuta.

Pitamo se sada šta uraditi nakon nekoliko godina nepravilne nege? Nakon bubuljica koje su ostavile fleke na našem licu? Hajde da vidimo kako se izboriti sa flekama koje ruše samopuzdanje.

Prirodnom negom protiv fleka

Fleke na licu mogu biti posledica hormonalnih promena, preteranog izlaganja suncu i izlečenih akni. Koža luči više melanina kako bi se odbranila od negativnih uticaja i dobijamo fleke. Ovakva promena na koži se stručno naziva hiperpigmentacijom.

Najpopularnije i najjednostavnije rešenje za uklanjanje fleka na licu jesu kreme. Pridone kreme prodiru kroz kožu i podstiču stvaranje kolagena koji obnavlja kožu lica. Birajte kreme koje u sebi sadrže shea buter koji će ujedno hidrirati kožu lica. Esktrakti biljaka ukloniće vidljive znake hiperpigmentacije, najdelotvoniji su ekstrakt sladića, ekstrakt biljke rabarbare i maslinovo ulje. Birajte kreme sa ovim sastojcima i vratite samopuzdanje. Redovnom upotrebom smanjićete fleke na licu što je svakako bolje od svakodnevnog prekrivanja teškim puderima.

Biljke takođe mogu pomoći u otklanjaju fleka na licu. Ukoliko možete da izdvojite malo više vremena i posvetite se nezi lica mogu biti pravi izbor. Čuvarkuća za fleke na licu je pravo malo čudo. Od davnina se naziva neuništivom biljkom jer opstaje u gotovo svim uslovima. Možete je iscediti. Njena tečnost sadrži jabučnu i mravlju kiselinu, smolu i kalcijum. U tečnost dobijenu ceđenem čuvarkuće možete natopiti tupfer i nanti na lice. Rezultati neće izostati.

Sve želimo da naše lice izgleda sveže i odmorno. Šta je sa tamnim kolutovima u uglovima očiju? Kako ih se rešiti? Hiperpigmentacija ovog područja uzorokovana je najčešće nepravilnim načinom života.

Prirodnom negom protiv podočnjaka

Nastanak podočnjaka najčešće nije povezan sa ozbiljnim oboljenjima. Brz način života, nedovoljno sna i stres utiču na pojavu tamnih kolutova. Stres pomaže slobodnim radikalima da lakše napadnu imunitet naše kože. Pušenje i preterana konzumacija alkohola narušava Ph vrednost kože šireći krvne sudove.

Pokušajte da kanališete negativnu energiju kroz fizičku aktivnost. Posvetite dva do tri sata nedeljno sebi i šetajte kroz prirodu. Iskoristite najbliži park za istezanje i udahnite svež vazduh ili uradite par joga vežbi. Joga je blagotvorna za organizam, ujedno se istežete i sređujete svoje misli.

Masna hrana utiče na stvaranje podočnjaka. Unosite veću količinu vitamina C, birajte laganije obroke. Zaobiđite kasnu večeru i pripremite sebi obilan doručak pred odlazak na posao. Ojačaćete imuni sistem i za uzvrat dobiti rumene obraze i lice bez podočnjaka.

Najbrže rešenje sa podočnjake jesu hladne obloge. Možete skuvati čaj od kamilice i ostaviti kesice da se ohlad u frižideru. Kasnije u toku dana hladne kesice stavite na oči.Ostavite da odstoje desetak minuta. Dobićete svež izgled i privremeno ukloniti podočnjake. Koža oko očiju je tanka i loša cirkulacija utiče na to da se kapilari provide u uglovima očiju. Hladne obloge pospešiče prokrvljenost, kapilari će se skupiti pa će podočnjaci nestati.

prirodno lepa list

Redovan unos dovoljne količine vode smanjiće nadutost očiju. Kreme koje sadrže vitamin E i antioksidanse najdelotvornije otklanjaju tamne podočnjake. Nanosite ih na regiju oko očiju dva puta dnevno i uz dovoljno sna i pravilnu hidrataciju rezultati neće izostati.

Prirodna nega je dovoljna i gotovo neophodna za vašu prirodnu lepotu. Danas se u svetu polako zabranjuju agresvivne kreme i šminka. Preko 1000 artikala je samo u toku ove godine zabranjeno u zemljama Evropske Unije. Pored prirodnih preparata, povedite računa o celokupnom zdravlju. Unosite namirnice koje u sebi sadrže što više vitamina. Zeleno povrće kao što je spanać povratiće celokupnog organizmu snagu. Bobičasto voće i mahunarke regulisaće nivo slobodnih radikala u vašem organizmu.

Nakon 25 godine naše telo polako stari. Najvažnije je osećati se dobro u svojoj koži. Budite sigurne u sebe, prirodna lepota je adut koji najviše pleni i osvaja. Nema ništa lepše od prirodnih crta lica i osmeha koji ga krasi. Naravno, nije na odmet naglasiti ih uz malo šminke. Birajte preparate na prirodnoj bazi koji ujedno neguju kožu i čuvaju njen volumen i mladalački izgled.