BEZBEDAN DOM UZ KAMERE

Sa svim prednostima i napretkom video i audio tehnologije, lakše je nego ikada instalirati nadzor u svoj dom i tako ga obezbediti. Upravo ovakvim načinom obezbeđivanja doma, može se izbeći krađa i upad neželjenih gostiju u dom, ali i mnoge druge neprijatnosti.

 

Osim toga, video kamere mogu vam pružiti mir tokom svakodnevice – ako imate dete kod kuće, na primer, uvek možete proveriti da li je bezbedna i da li je sve u redu.

Ukoliko ste upravo u potrazi za izvrsnim video nadzorom, ovaj portal nudi odgovor na najbolji način, a 5 razloga zbog kojih svakome preporučujemo da instalira video nadzor, navešćemo u redovima pred vama. Sigurni smo da ćete nakon toga prionuti na kupovinu i instalirati kamere u dom u najkraćem mogućem roku.

kamera za video nadzor

#1 Video nadzor odvratiće lopove

Lopovi ne upadaju u bilo koji stan ili kuću!

Oni to čine isključivo sa loše obezbeđenim prostorima, gde su rizici od otkrića o tome ko je počinio krivično delo mnogo manji. Poznato je da, kako bi pripremili čitav plan, pljačkaši prvo osmatraju kuću, informišu se o tome kada je vlasnici napuštaju i lociraju potencijalne slabe tačke doma. 

Nema pravila – to mogu biti stanovi, kuće ili vikendice – dok god ima vrednosti u njima, pljačkanje u glavi kriminalca – ima smisla. 

Upravo prisustvo kamera i drugih sistema obezbeđenja još jedna je stvar koju će lopovi proveriti prilikom kompletnog “skeniranja” objekta za koji su zainteresovani. A kada ugledaju kameru – znaju da postoji šansa da budu snimljeni tokom vršenja krivičnog dela, ali i da njihov identitet bude otkriven. 

Mnogi vlasnici biznisa u svojim poslovnim objektima čak i instaliraju lažne kamere, čija je svrha da glume prave i tako odvrate svakog lopova od pomisli na pljačku. Ipak, ne preporučujemo ovaj tip kamere za privatni dom – lopovi koji odaberu da ga opljačkaju neće biti snimljeni na delu, što će prave kamere obezbediti.

#2 Video materijal je sjajan dokaz

Dokazni materijal u vidu video snimka u nekim zemljama predstavlja validan dokaz na sudu, dok u drugim to nije slučaj. Svakako je mnogo bolja pozicija žrtve ukoliko uz ostale dokaze, može da priloži i jasan, validan video snimak o počinjenom krivičnom delu, a video nadzor obezbediće upravo to!

Video materijal možete predati policijskoj stanici koja će na osnovu njega identifikovati počinilaca i doći do jasnije slike o tome šta se desilo. 

Osim toga, na snimku se ne mora naći isključivo pljačka! Pre nekoliko godina, video snimak sa dadiljom koja fizički zlostavlja bebu obišao je svet! Sigurni smo da je posledica toga bila i njena krivična odgovornost pred sudom, ali i u to da je više niko nije zaposlio. 

Shvatate u kakvoj lepezi slučajeva sve video nadzor može pomoći?

#3 Video nadzor omogućava i nadgledanje voljenih

Ne brinite, ne mislimo na to da treba da pratite šta vaš partner radi dok je sam kod kuće! Ničija privatnost ne sme se ugrožavati na ovaj način!

Ipak, kada je reč o voljenima i nezastićenima, kao što su deca, kućni ljubimci i stari ljudi – video nadzor je odličan način da tokom izvršavanja svakodnevnih obaveza u svakom trenutku možete da pogledate kako su i šta rade. 

Roditelji koji rade, na primer, mogu proveriti da li je dete došlo kući iz škole ili kako se bebisiterka prema njemu ophodi. Ukoliko kod kuće imate i ljubimca/e, video nadzor omogućava da i na njih u svakom trenutku možete da “bacite oko”. Isti je slučaj i sa starim osobama koje zahtevaju posebnu brigu i negu

sigurnosne kamere

#4 Video nadzorom do mirnog sna na putovanju

Video nadzor u koji se možete uključiti u bilo kom trenutku i tako osmotriti svoj posed, omogućava i to da mirno možete da otputujete i na duže vreme, svesni da u svakom trenutku možete pogledati svoj dom i tako se uveriti da je u njemu sve u najboljem redu. 

Dovoljno je da se priključite na Internet konekciju i sa telefona,tableta ili računara, sa svake tačke na planeti, možete videti svoj posed i šta se u njemu (ne)dešava.

#5 Praćenje toga ko je ušao u vaš dom

Nestala vam je omiljena ogrlica, a lopovi nisu obijali vaš posed?

Ovakav scenario je uz video nadzor vrlo lako rešiv. Pomoću njega možete da ispratite ko je ušao u stan ili kuću u bilo kom svojstvu, te dođete do saznanja o njegovom kretanju, pa tako uđete u trag i ogrlici koja je nestala. 

Video nadzor zato se posebno preporučuje svima koji imaju predmete od velike vrednosti u kući, ali i onima kojima se čini da ih ne poseduju. U društvima sa velikim razlikama u bogatstvu, nekada i običan TV ili klima uređaj može biti predmet za koji će se pljačkaši zainteresovati. 

Pored ovih razloga, sigurni smo da ste korak bliže instalaciji video nadzora i na svoj privatni posed. Ne samo da ćete ovako dodatno obezbediti dom, već i poboljšati kvalitet sna – mir koji vam je potreban!