LEKOVI ZA KORONAVIRUS PREPORUČENI OD HOMEOPATA

Homeopatski lekovi za koronavirus, novi oblik virusa gripa koji trenutno kosi po kineskom gradu Vuhanu, na društvenim mrežama se šeruju, odnosno prave preporuke o njima i uputstva koje od njih treba koristiti.

 

Vesti o tome koji homeopatski lekovi imaju učinka za koronavirus širom sveta stižu svakog trenutka i ovde prenosimo te vesti redosledom kojim su stizale na sajt Balkanopathy.

lekovi za koronavirus

SAD – Paola Braun

27. januara, Paola Braun, osnivač i predsednik jedne od najvećih homeopatskih organizacija u svetu „Americans for Homeopathy Choice“, objavila je na svojoj Fejsbuk stranici najnovije vesti o genus epidemicus-u za koronavirus.

Prenosimo njenu objavu

Delim informacije sa obe strane sveta!

Upravo sam dobila najnovije informacije iz Kine, od prof. Aaron To (杜家麟), predsednika Udruženja homeopata Hong Konga i Homeopatskog udruženja Makao. Imajte na umu da trenutno mediji izazivaju veću zbrku od samog virusa.

Prema povratnim informacijama od oko 30 homeopata u proteklih 14–21 dana, predominantni lekovi za trenutnu epidemiju (u koju spadaju 2019–nCov i običan grip) su:

  1. Glavni lek: Gelsemium (za koji je zanimljivo da kašalj nije baš uobičajen… Zapravo, glavna tegoba je umor i teški kapci)
  2. Drugi lek izbora: Bryonia (pacijenti koji više kašlju, sa bolovima zbog kojih moraju da se drže za grudi ili glavu)
  3. Treći lek: Eupatorium perf (sa opisanim bolovima u kostima, a manje osećaja opšte težine kao kod Gelsemium-a)

Preporučena preventiva

Gelsemium 30C jednom nedeljno u područjima bez neposredne opasnosti od izbijanja epidemije.

Gelsemium 30C jednom dnevno tokom sedam dana u područjima u blizini epidemije (kao što je Vuhan i ostali prenaseljeni gradovi u okolini), a zatim dvaput nedeljno.

Vremenom ću obaveštavati, ako saznam još nešto!

Idemo na drugu stranu sveta, u SAD: Pol Herskju je objavio svoje otkriće genus epidemicus-a.

On takođe preporučuje Gelsemium, za njim Mercurius, a zatim Eupatorium perf. Obratite pažnju na to koliko su ovi nalazi slični!

Šta činiti? Ako se u mojoj kući neko razboli od gripa, otvoriću Materija mediku i razmotriti svaki lek, da pronađem onaj koji najbolje odgovara slici!

Hvala svim homeopatama koji vredno rade tokom sezone gripa!

Balkanopathy tim kaže: Hvala, Paola!

Indija – Ministarstvo AYUSH

Prvo zvanično saopštenje

29. januar: svet još uvek obilazi vest da je Ministarstvo AYUSH dalo zvanično saopštenje u kome za korona virus preporučuje homeopatske i unani lekove.

Nas zanima homeopatska prevencija, pa stoga prenosimo sledeće:

Ministarstvo preporučuje homeopatski lek Arsenicum album 30C – jednom dnevno, tri dana na prazan stomak, kao profilaksu. Ukoliko se virus pojavi u okruženju, mesec dana kasnije treba ponoviti postupak na isti način.

U saopštenju ministarstva rečeno je sledeće: „Preporuka je objavljena nakon sastanka naučnog savetodavnog odbora Centralnog saveta za istraživanja u homeopatiji (CCRH) pri Ministarstvu AYUSH, u utorak 28. januara, na kome se diskutovalo o načinima i sredstvima za homeopatsko sprečavanje epidemije virusa nCov.“

U daljem tekstu saopštenja ministarstvo savetuje održavanje lične higijene, često pranje ruku sapunom i vodom u trajanju od najmanje 20 sekundi, izbegavanje dodirivanja očiju, nosa i usta prljavim rukama i izbegavanje bliskih kontakata sa obolelim osobama.

Takođe: „Ukoliko sumnjate na infekciju korona virusom, stavite masku i odmah kontaktirajte najbližu bolnicu.“

To su vesti iz najstručnijih homeopatskih izvora u ovom trenutku.

Naš stav u ovom momentu

Što se tiče situacije kod nas, u Srbiji i okruženju, nadajmo se da mediji, po svom običaju, prenaglašavaju stvarno stanje. Iz iskustava, od SARS-a, ptičjeg i svinjskog gripa, ebole, zike, malih boginja, možemo da zaključimo da će i zbrka oko korona virusa ostati za nama kao još jedan pokušaj – ne želimo ni da razmišljamo a ni da znamo čiji i zašto. Vreme će pokazati.

Jedno je sigurno: širenje straha i panike ne pomaže ni na koji način. S druge strane, u ovom momentu ne znamo kako će se stvari odvijati. Umerene mere opreza su uvek dobar način.

Vidite i sami da se svi lekovi preporučeni kao genus epidemicus za korona virus nalaze na spisku najčešće korišćenih lekova za svaku vrstu gripa.

I ponovo naglašavamo, kao i u ranijim sličnim tekstovima:

Zdrav razum mora da vam bude na prvom mestu!

Ako su simptomi uporni, traju i pogoršavaju se, što pre potražite stručnu medicinsku pomoć.

Izvor: Balkanopathy.com