5G MREŽA I NJENE ZAMKE

Nema nikakvih naučnih studija koje bi pokazale da je 5G mreža zdravstveno bezbedna, ali je poznato da su svi raniji, a dosta slabiji tipovi mobilne mreže, pokazivali izvestan rizik po čovekovo zdravlje.

 

Telekomunikacijske kompanije slikaju ružičastu sliku 5G mreže, hvaleći se da će nam nova tehnologija omogućiti skoro trenutni prenos podataka, neverovatnu brzinu i veću povezanost. Međutim, kako 5G mreža uveliko premrežava velike gradove širom planete, rastu i brige o efektima koje ona može da ima na naše zdravlje.

5g mreža

Ovo je 7 mogućih načina na koji nas 5G mreža može dovesti u zdravstvenu opasnost.

1. Oštećenje plodnosti i prevremeno starenje

Istraživanje elektromagnetnog i bežičnog zračenja u 5G mreži pokazalo je da izazivaju ne samo prerano starenje, već i probleme poput plodnosti, oštećenja mozga, srca i DNK. Elektromagnetno zračenje može da aktivira telesne naponske kalcijumske kanale, izazivajući ih da otpuštaju dodatne jone kalcijuma u ​​ćeliju. To pokreće stvaranje peroksitrita i slobodnih radikala, što dovodi naše zdravlje u opasnost i rizik od nastanka mnogih bolesti.

2. Koža i znojni kanali

Frekvencije koje koristi i emituje 5G mreža utiču na naše znojne kanale, koji su u osnovi transformisani u antene. Prilično je zastrašujuće misliti da 5G mreža zapravo može da manipuliše našom kožom, koja je naš najveći organ. S pravom se postavlja pitanje kakve bi efekte to moglo da ima na neki duži rok. Sigurno ne bezopasne po zdravlje naše kože.

3. Podsticanje dubljeg elektromagnetnog zračenja

Prodor elektromagnetne sile čini mobilne telefone posebno rizičnim za decu u poređenju sa odraslima, zajedno sa činjenicom da se apsorpcija radijacije akumulira tokom našeg životnog veka. Nažalost, 5G mreža podstiče duboko prodiranje ovog zračenja, dovodeći ljude svih starosnih dobi u opasnost.

Sweden bitter oglas 900px

4. Oštećenje mitohondrija i rizik od nastanka karcinoma

Studije su pokazale da oštećenje mitohondrija može nastati nakon izloženosti elektromagnetnom zračenju, a mutacije nastale u ovim ćelijskim organelama prenose se na sledeće generacije. Iako nema puno studija o 5G mreži, jer je u pitanju nova tehnologija, već postoji dosta dokaza koji povezuju prethodne mobilne mreže 2G, 3G i 4G sa nekoliko vrsta karcinoma, uključujući i rak mozga.

5. Može da ubije insekte

Poznato je da su deca ranjivija na 5G mrežu od odraslih, tako da ima smisla da su neka od najmanjih bića na planeti izložena posebnom riziku. Insekti su osetljivi na elektromagnetne talase nastale u 5G mreži i njihova telesna temperatura se zapravo povećava kao rezultat izlaganja. To nije primećeno na 4G mreži ili WI-Fi konekciji, ali testovi za 5G mrežu pokazuju izvesne rizike. Već smo izgubili 80 odsto svetskih insekata u poslednje dve decenije, a stručnjaci se brinu da bi 5G mreža mogla da ih dokrajči za sva vremena.

6. Mrtvorođena deca i nesanica

U gradiću Gejtshed u severnoj Engleskoj, gde ulične lampe emituju 5G zračenje, prijavljeni su mnogi neželjeni efekti kod žitelja. U pitanju su nesanica, česti slučajevi mrtvorođenih beba, krvarenje iz nosa i neurološki problemi.

7. Može da izazove ponovno zračenje u telu

Jedan istraživač koji je analizirao 5G mrežu pre nego što je odobrena u sistemu otkrio je da pošto su 5G impulsi tako kratki i isporučuju se naglo, mogu se replikovati unutar našeg tela. Kretanje se pretvara u male antene koje u suštini ponovo zrače iz elektromagnetnog polja, šaljući svoje signale još dublje u ljudsko telo.

Dakle, iako se zagovornici 5G mreže upinju da pokažu kako ne postoje dugoročne studije koje bi ukazivale na štetnost po ljudsko zdravlje, ne možemo izgubiti iz vida činjenicu da nema nikakvih dugoročnih ili čak kratkoročnih studija koje bi pokazale da je 5G mreža zdravstveno bezbedna.

Ono što znamo, međutim, jeste da su sve ranije mreže (2G, 3G i 4G) pokazivale mogućnost rizika od javljanja ozbiljnih zdravstvenih problema, a čini se da bi 5G mreža, koja je prilično jača od prethodnih tipova, mogla da bude samo fatalnija po zdravlje čoveka.