KORISNI SAVETI ZA IZBOR SALE

Sale za venčanje su čest izazov kada je u pitanju organizacija svadbe, zato će vam ovi saveti pomoći da odaberete pravu, dok je prijatno uzbuđenje oko samog povoda organizacije, tu da vas podseti da će se sav uloženi trud isplatiti!

 

Kada organizujete svoje venčanje iz snova, sigurno će dobro doći po koji savet o samoj organizaciji, ali i o odabiru različitih stvari koje čine osnove za svaku svadbu. Jedna od tih stvari, a po mnogima i najvažnija, upravo je odabir sale za venčanje, kome se nesumnjivo treba posvetiti u značajnoj meri. Istražili smo umesto vas na šta bi trebalo obratiti pažnju prilikom odabira sale za venčanje, a savete vam nudimo u nastavku teksta. 

sale za svadbe - svečani sto u sali za venčanje

Prostranost sale za venčanje

Pre svega, bitno je da dok birate prostor za svadbu i listate ponudu za izdavanje sala za venčanje, već znate koliko gostiju planirate da pozovete na proslavu svoje ljubavi. Upravo broj gostiju treba da bude i prvi kriterijum odabira samog prostora.

Ovde nije cilj “što veća sala – to bolje”, već “što prilagođenija sala tačnom broju gostiju – to bolja”. Dakle, informišite se o kapacitetu prostora za venčanje koji vas je zainteresovao. On može biti previše mali ili previše veliki za vaše potrebe, odnosno broj gostiju. Izaberite onaj koji najviše odgovara i obavezno pogledajte fotografije sa svadbi koje su se u ovom prostoru već održale – ovako ćete steći sliku o optimalnom broju gostiju za određenu salu.

Dobro organizovan prostor sale

Nakon što proverite da li kapacitet sale odgovara broju gostiju koji planirate da pozovete na svadbu, pogledajte i kako je organizovan prostor koji imate na raspolaganju. Naime, to što odgovara veličinom, ne znači da odgovara i po tome kako je konstruisan i organizovan sam prostor za venčanja.

On bi trebalo da ima: mesto za mladenački sto, prostran deo za ostale stolove gostiju, ali i dovoljno prostora za prvi ples, pa i muzičare. Zavisno od toga gde ćete držati hranu i kakvu dekoraciju planirate, možda vam zatreba i par stolova viška za ovu svrhu, pa svakako obratite pažnju i na taj segmet prilikom odabira idealne sale. 

Čistoća prostora za venčanje kao podrazumevani standard

Ovo bi trebalo da bude prvi kriterijum za odabir, ali ga smatramo podrazumevanim. Ipak, važno je naglasiti da jedino čist prostor za venčanje može da bude i dobar. Sala za venčanje treba da blista i odaje utisak visoke higijene i maksimalno dobre održavanosti. Obavezno obratite pažnju na ovaj segment!

Momak i devojka na svadbi

Osvetljenje kao važan faktor

Venčanja se obično organizuju tokom dana, ali umeju da potraju do kasno, kasno u noć. Koliko god da traje i kad god da organizujete svoje venčanje – obratite pažnju kako na dnevne izvore svetlosti u sali, tako i na to kako su organizovani veštački.

Osvetljenje je izuzetno važno za svaki prostor, pa nema sumnje da igra značajnu ulogu i kod prostora kao što su sale za venčanje. Sigurno ne želite da vaši gosti provode vreme u mračnoj, zagušenoj prostoriji? Upravo zato kao jedan od obaveznih kriterijuma pri odabiru uvrstite i samo osvetljenje. Najbolji prostori za venčanje imaju velike prozore, za dobru dnevnu svetlost, ali i prozračne zavese kojima se ona po potrebi može umanjiti.

Kada je reč o lampama i rasveti – što je više ima – to bolje. Ipak, najbolje bi bilo da rasveta bude što podesivivija, tako da u svakom trenutku sami možete da odredite količinu svetlosti u sali. 

Uz ove savete, sigurni smo da ćete odabrati idealan prostor za venčanje, a da će sala za svadbu koju izaberete ujedno biti i ona u kojoj ćete kreirati najdivnije uspomene ovog posebnog dana! Srećno s organizacijom svadbe!