INFORMACIJE OD ZNAČAJA

Čuvena aplikacija Google Maps ima novu funkciju, a to je, na primer, obaveštenje ako vam je potrebna maska u gradskom prevozu.

 

Google Maps su tokom vikenda pokrenule dve nove funkcije koje će korisnicima pomoći da dobiju više informacija o propisima njihovih vlada u vezi s koronavirusom, pa između ostalog i kad nam je potrebna maska.

potrebna maska

Kako se gradovi širom sveta otvaraju tako vlasti sprovode nova pravila korišćenja gradskog prevoza da bi održala sigurnost i socijalnu distancu.

Kompanija kaže da kada tražite opciju gradskog prevoza da stignete do mesta na Google Maps, dobićete obaveštenja i set zahteva, na primer ako treba da nosite masku, da biste koristili ove usluge od lokalnih vlasti:

– Ova upozorenja mogu vam pomoći da se na odgovarajući način pripremite ako vlada nalaže određene mere od gradskog prevoza ili zahteva da nosite masku u prevozu. Upozorenja o tranzitu dostupna su u Argentini, Australiji, Belgiji, Brazilu, Kolumbiji, Francuskoj, Indiji, Meksiku, Holandiji, Španiji, Tajlandu, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Državama, gde imamo informacije od lokalnih tranzitnih agencija, a uskoro će stići i u druge zemlje.

Obaveštenja o gužvama u gradskom prevozu

Pored toga, takođe možete videti kolike su gužve na rutama javnog prevoza u zavisnosti od doba dana. Google Maps takođe dodaju i upozorenja za rute koje vode preko granice kao što su SAD-Kanada ili kontrolni punkt SAD-Meksiko, tako da korisnici mogu da se pripreme za COVID-19 ograničenja koja je postavila ta država.

Pored toga, ako se korisnici voze u test centar ili u medicinsku ustanovu, Maps će reći da li je potrebno da se prethodno zakaže testiranje. To je korisno ako ovi centri odbijaju zahteve koji ne odgovaraju određenim preduslovima. Ove funkcije se uvode u Google Maps i na iOS-u i Android-u.

Izvor: PCpress.rs