NESTANITE SA MAPE!

Google Street View nudi pogled u svet, ma koliko bizarno ili intimno to izgledalo. Taj prozor vodi i do vašeg doma. Srećom, postoji rešenje.

 

Google Street View je sjajna stvar i toliko smo se puta uverili u to, ali da li ste znali da i svako od nas može da uređuje ovu trodimenzionalnu realisitičnu mapu.

Google Street View

Konkretno, možete tražiti da Google da trajno zamagli prikaz vaše kuće – tu će ostati samo „blurovan“ trag. Čitav proces je iznenađujuće lak.

Bilo da ne želite da vam neka određena osoba pronađe zgradu, ili da generalno cenite privatnost i prosto ne mislite da je baš potrebno da Google indeksira i digitalizuje fotografije vašeg doma, evo šta da uradite.

1. Idite na Google Maps i unesite svoju kućnu adresu

2. Uđite u režim Google Street View povlačenjem male žute ikone u obliku čoveka, koja se nalazi u donjem desnom uglu ekrana, na mapu

3. Kada vidite svoju kuću, odaberite „Report a problem“ u donjem desnom uglu ekrana

4. Centrirajte svoj dom u crveni okvir i u polju „Request blurring“ izaberite „My home“

5. U priloženo polje napišite zašto želite da se slika zamuti (na primer brine vas bezbednost)

6. Unesite svoju e-mail adresu i kliknite „Send“

Važno je da budete sigurni da je to ono što želite. Google vas upozorava da, kada jednom zamuti vašu kuću na Street View, to je trajno. Kada pošaljete ovaj zahtev, trebalo bi da piše „reviewing the image you reported and will email you when your request is resolved“.

Može da se desi eventualno da vas Google kontaktira kako biste precizirali šta tačno želite da bude zamućeno, i to je to.

Izvor: B92.net