IBC KONTEJNERI

IBC kontejneri nastali su iz globalne potrebe za inovativnim strategijama u logistici i lancima snabdevanja koji bi u sektorima manipulacije tečnim supstancama doneli nova dizajnerska rešenja.

 

IBC kontejneri srednjeg obima predstavljaju jedistven pristup koji zadovoljava principe cirkularne ekonomije, smanjuje količinu ambalažnog otpada i doprinosi zaštiti prirodne sredine.

ibc kontejneri

Šta su IBC kontejneri?

IBC kontejner specijalizovan je za skladištenje, transport i distribuciju svih vrsta tečnosti, od viskoznih do onih sa slobodnim protokom. Princip izrade podržava različite vrste tečnih roba od vode, hemikalija, otpada, rastvarača i boja, do hrane, pića i njihovih sastojaka. Napravljeni od visokokvalitetne plastike, IBC kontejneri su sklopivi sistemi kvadratnog dizajna sa bazom palete koji omogućavaju manipulaciju vozilom za utovar i istovar i mogu se skladištiti jedan na drugi pomoću viljuškara.

Čvrste i postojane strukture povećavaju njihovu stabilnost i sigurnost i omogućavaju lako i jednostavno rukovanje.

Karakteristike IBC kontejnera

IBC kontejneri su opremljeni gornjim otvorima u vidu poklopca i uređajem za zaključavanje. Ventil u bazi kontejnera pogodan je za direktan pristup sadržaju i olakšava rukovanje tečnim teretom. Jednokratne, zamenjive višeslojne higijenske kese za čuvanje tečnosti i ventili za istakanje fluida omogućavaju transport i distribuciju u skladu sa najvišim higijenskim standardima. Ovi sklopivi kontejneri sa fleksibilnim oblogama dramatično smanjuju proizvodne troškove i upotrebu ambalažnog materijala u poređenju sa alternativnim rešenjima koji koriste cisterne, rezervoari, tankovi i drugi tipovi distributivnih jedinica.

IBC kontejnere odlikuje mala težina i kompaktan dizajn koji maksimalno povećava prostor i korisni teret u svim vidovima transporta. Takođe, pojedini modeli imaju mogućnost smanjenja svoje zapremine i do 2,5 puta kada su prazni i sklopljeni u povratnim procesima.

kontejneri SA

Zbog svojih univerzalnih karakteristika, IBC kontejneri pronalaze široku primenu u fabričkim postrojenjima i proizvodnim pogonima, komercijalnim tržištima, kao i u poslovanju malih biznisa.

Ova vrsta kontejnera se često koristi za sve vrste upravljanja vodom, od pitke i prerađene pa sve do otpadnih voda. Koriste se u energetskom sektoru za potrebe transporta nafte i gasa koji uključuju osnovne resurse, rafinisanje i distribuciju proizvoda i nusproizvoda kao što su nafta, destilati i mineralna ulja.

IBC kontejneri se takođe koriste za rukovanje, čuvanje i transport različitih vrsta hemikalija kao što su kiseline, baze i rastvarači. Za potrebe farmaceutskih kompanija kao i industrije sokova i pića, koriste se za skladištenje, serijsku proizvodnju, mešanje i isporuku sastojaka i sirovina, poput lekova, vitamina, sirupa, ulja, vina i žestokih alkoholnih pića.
Široku primenu našli su i u operacijama čuvanja i transporta materjala koji se koriste u građevinarstvu, radovima na putu, krečenju, pranju i prskanju.

IBC kontejneri dizajnirani su tako da povećaju ukupnu efektivnost i efikasnost svih aplikacija vezanih za rukovanje tečnošću i rešavaju probleme sa kojima se često susreću drugi tipovi kontejnera koji su nestabilni, kabasti i teški za rukovanje i održavanje što umanjuje efikasnost logističkih procesa i otežava mehanizme planiranja celokupnog poslovanja.

combo fructus

Jedinstven dizajn IBC kontejnera i benefiti

Struktura: Dinamičan dizajn povećava mobilnost, rukovanje i efikasnost primene u različitim kontekstima kada je u pitanju skladištenje, transport i distribucija tečnih supstanci.

Kapacitet: Veći volumen od drugih tipova distributivnih jedinica za rukovanje tečnošću koji omogućava prenos više tereta na manjem ukupnom prostoru.

Trajnost: Izrađeni su od kvalitetne plastike koja pruža značajnu izdržljivost protiv udaraca, padova ili grebanja.

Mobilnost: Izbalansirana težina i integrisana osnova palete poboljšava i pojednostavljuje kretanje kontejnera.

Modularnost: Konzistentni kubni oblik pruža čvrstu i sigurnu osnovu za slaganje kontejnera kao i mogućnost bolje organizacije prostora.

Integracija: Ventil, odvodna cev i jednokratne kese čine IBC dostupnim za direktne integracije u svim aplikativnim procesima.

Višekratnost: Sistem „kesa u kutiji“ omogućava produženi vek ovih kontejnera, lako održavanje i čišćenje sistema kao i mogućnost recikliranja.

innovating