ČIMIČАNGAS PILETINA

Pravo iz Meksika stiže nam čimičangas piletina, tradicionalni specijalitet ove zemlje. Meksička kuhinja obiluje povrćem i mesom, začinjena je čilijem, pa je to slučaj i kod ovog ukusnog jela.

čimičangas

Sastojci:

400 grama pilećih grudi
8 palačinaka
200 grama zrna kukuruza iz konzerve
200 grama konzerviranog pasulja
200 grama gaude
200 grama sira
1 glavica crnog luka
3 paradajza
1 zelena paprika
200 mililitara kisele pavlake
1 mala kašika čilija
ulje
so
mleveni crni biber

Način pripreme:

Pileće meso isečemo na manje komade, posolimo, pobiberimo i promešamo. Glavicu crnog luka isečemo na rezance i pržimo u tiganju na zagrejanom ulju. Dodamo komade piletine.

Papriku isečemo tanko uzduž. Paradajze oljuštimo, isečemo na kriške, odstranimo semenke i isečemo na sitne kocke.

Ispržene komade mesa izvadimo iz tiganja. Dodamo isečenu papriku, pasulj, kukuruz, polovinu isečenih paradajza i promešamo.

Posle kratkog dinstanja, sklonimo tiganj sa šporeta. Meso isečemo na tanke duguljaste komade i dodamo u tiganj. Posolimo, pobiberimo, dodamo malo čilija i promešamo.

Vatrostalnu posudu namažemo uljem. Na prvu palačinku nanesemo fil, uvijemo u rolat i stavimo u posudu. Na isti način pripremimo sve palačinke.

U sud krupno izrendamo sir, a zatim i gaudu. Dodamo pavlaku i promešamo. Smesu nanesemo na palačinke. Zatim nanesemo izrendanu preostalu gaudu. Nanesemo preostali čili.

Pečemo 20 minuta na 200 stepeni. U činiju za serviranje posložimo čimičangas palačinke koje dekorišemo preostalim isečenim paradajzom i sitno seckanim peršunom.

Uz ovaj specijalitet predažemo da popijete kvalitetno belo vino.

Prijatno!