SAVREMENA ŽENA I NJENA SVAKODNEVICA

Život poslovne žene u 21. veku se umnogome promenio, jer je veliki broj njih završio odlične univerzitete, ali se i izborio za svoja prava.

 

Žene u modernom društvu su sa razvojem tehnologije i samog društva postale dosta samostalnije i uspešnije nego što je to bio slučaj u prošlosti.

Međutim, da li ste se ikada pitali kako zapravo izgleda život jedne takve ambiciozne, poslovne žene u 21. veku? Kako se ona snalazi sa svim mogućim izazovima koji joj nameće društvo, uz pregršt obaveza iz svakodnevnog života i na koji način ona postiže da  obavi sve na dnevnom planu?

Život poslovne žene na poslu

Pročitajte kako jedna prosečna, poslovna žena provodi svoj običan dan. 

#1 Briga o domaćinstvu – osnovno zaduženje svake žene

Briga o domaćinstvu predstavlja osnovno zaduženje svake žene, bilo da je ona osoba od karijere kojoj je posao na prvom mestu, ili domaćica koja je odlučila da čitav svoj život posveti brizi o svojoj porodici.

Kuća uvek mora da bude čista i usisana, stvari opeglane i složene u ormaru, frižider pun hrane za doručak, ručak i večeru, posteljina promenjena, ručak skuvan i pripremljen na šporetu, i slično. 

Balansiranje između ovih osnovnih zaduženja i poslovnog života se može svrstati u domen umetnosti jer tako nešto zahteva odličnu organizaciju, uz puno truda i volje. Međutim pored toga što zahteva organizaciju, to zahteva i dosta vremena. 

 Kako je briga o kući neophodna zbog dobre higijene, a samim tim i zdravlja svih ukućana, mnoge žene se odlučuju da raspodele posao drugim ukućanima ili osobi koja je plaćena za čišćenje ,kako bi se rasteretile i uspele da postignu poslovne i druge obaveze.

#2 Odlazak u kupovinu – jedna od omiljenih stvari

Pored redovne nabavke svih potrebnih namirnica, odlazak u šoping i kupovina novih stvari za sebe i svoje ukućane još jedna od omiljenih “obaveza” mnogih žena. Gotovo da ne postoji osoba ženskog pola koja neće uživati u kupovini svojih omiljenih stvari,  kao što su Pinko tašne, košulje, farmerke, majice, mantili, pantalone, itd. 

Osim toga što je kupovina novih stvari za sebe i svoje ukućane uobičajena i neophodna s vremena na vreme, ona predstavlja i određeno zadovoljstvo kod svih onih žena koje obožavaju da provode vreme isprobavajući nove stvari ispred ogledala i obnavljajući svoju garderobu.

#3 Bavljenje poslom – glavna obaveza oko koje se sve vrti

Nasmejana žena za lap top-om

Ustajanje svakog jutra tokom nedelje, spremanje za posao i osam sati radnog vremena svakog radnog dana oduzima dosta energije i vremena. On je glavna obaveza oko koje se sve vrti i čemu se sve prilagođava. 

Ambiciozne žene koje svoj smisao života vide kroz napredovane u svojoj karijeri su uglavnom zauzete poslom po ceo dan. Njihov život je posvećen obavljanjem poslovnih zadataka i postizanjem vrtoglavih uspeha za kojim najviše žude i jure.

One gotovo i da ne dolaze svojoj kući, osim da prespavaju i obave ono najosnovnije. Neke od njih su se ostvarile i kao žene i majke i, zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu, fenomenalnoj organizaciji i ogromnom trudu uspele da pronađu dovoljno vremena i volje za balansiranje između posla i porodičnog života. 

#4 Vreme za porodicu – uživanje sa svojim najbližima

Kako se u 21. Veku od žene očekuje da bude, najkraće figurativno rečeno “ i majka, i žena, i kraljica”, da uspešno usklađuje poslovne i privatne obaveze, postavlja se pitanje kako ona uopšte postiže da se posveti svojoj porodici?

Kako pronalazi dovoljno vremena da se posveti svom dečku ili mužu? Kad postiže da vaspitava svoju decu? Iako zvuči kao običan kliše, zaista je jedini i pravi odgovor fenomenalna organizacija i volja za tako nečim. Bez toga je sve uzaludno i teško. 

Ukoliko u porodici vlada harmonija i velika ljubav, ne postoji taj broj obaveza i poteškoća koje mogu da spreče jednu ženu da pronađe vreme da bude sa svojim najbližima. Pored toga, važno je da pronađe i vreme za sebe kako bi mogla da uživa u stvarima kao što su: redovno bavljenje sportom, kafe sa prijateljicama, odlazak u bioskop i pozorište, i tome sl.  

 Čak i da je u pitanju jako malo vremena za tako nešto u nekim određenim periodima života, jako je važno da to dragoceno vreme bude adekvatno i kvalitetno provedeno uz puno pozitivne energije i divnih trenutaka. Sve je moguće ukoliko se žena zaista potrudi da uskladi obaveze sa zadovoljstvom i tako napravi savršen balans ka kome mnogi teže.

Moderna žena je srećna i ispunjena na svim životnim poljima 

Život poslovnih žena u 21. veku je ispunjen mnogim obavezama koje zahtevaju dosta vremena, pažnje, truda, ali i ljubavi. Iako je većini njih svakodnevica slična i podrazumeva brigu o domaćinstvu, porodici, odlasku u kupovinu i uživanju u vremenom sa svojim najbližima, svaka priča je, ipak, individualne prirode.

Neke žene najviše jure za novcem i napredovanjem, druge su apsolutno posvećene svojim muževima i deci, dok su treće avanturističkog duha koje žude za mnoo životnih iskustava i doživljaja. Svaka od njih ima svoj ritam i sistem življenja na koji je navikla.

Najvažnije od svega jeste da je ona srećna i ispunjena na način na koji živi i da se ne obazire na sve ono što se od nje očekuje. Iz tog razloga, može se reći da je za uspešan i kvalitetan život jedne moderne, poslovne žene uslovljen isključivo njenim osećajem zadovoljstva i pozitivnom energijom koja dolazi iznutra.