PIDŽAMA PARTY – ZANIMLJIVOSTI

Mi vam u nastavku teksta otkrivamo kako da organizujete fantastičan pidžama party koji će klinci pamtiti još dugo, i na kome će se provesti nezaboravno!

 

Tematske žurke su fantastičan izbor za dečije proslave svih prilika! Da li je u pitanju rođendan, završetak školske godine ili jednostavno druženje sa društvom, žurka sa temom, uvek je neiscrpan izvor zabave za decu, a naročito devojčice!

Pidžama party - devojčice sa šarenim kapicama

To je slučaj i sa sve više popularizovanim trendom žurke u spavaćicama kod nas! Pidžama žurke, znamo iz filmova, na zapadu predstavljaju popularan način proslava za klinceze, i zaista mogu predstavljati jako zabavno iskustvo!

Ovakve zabave, po pravilu je jako lako organizovati, s obzirom na to da je nužni uslov samo – spavaćica! Ovo je savršena prilika da dete obradujete novim parom kvalitetne i zabavne odeće za spavanje! Danas na tržištu postoji veliki izbor pidžama za devojčice koje će učiniti da se vaša miljenica na proslavi oseća posebno i lepo!

#1 Dekoracijom doprinesite atmosferi i obezbedite mališanima nezaboravan provod

Već smo rekli da je jedini nužni uslov za pidžama parti – spavaćica! Zbog toga je organizacija ove žurke jako zahvalna, i možete pustiti mašti na volju! Kao što smo već napomenuli, pižama žurka uglavnom je popularnija među devojčicama, ali nije isključeno da je možete organizovati tako, da bude zabavna i dečacima!

Za dobru atmosferu, naravno, biće vam potrebna adekvatna dekoracija, kojom ćete žurku podići na viši nivo! Izvucite sve jastuke i ćebad iz ormana i poređajte po podovima i krevetima dečije sobe!

Na ovaj način omogućićete mekanost prostora pogodan da klinci zaspu igrajući se i pričajući! U zavisnosti od povoda, možete dekorisati prostor balonima i konfetama, a možete nabaviti i pižamice u istom dezenu za sve prisutne, te time definisati kolorit žurke!

#2 Isplanirajte aktivnosti za savršeni provod u pidžami

Za dobar provod bitno je napravii dobru atmosferu! Deca najčešće umeju sami da organizuju svoje aktivnosti i sami sebe zabave, ali možete ih dodatno inspirisati pružajući im opcije!

Naravno, neizostavan deo druženja za sve generacije su društvene igre, a kako bi se deca izmorila pred spavanje – savršeni izbor je twister, koji će ih naterati da svoju energiju kanališu optimalno, te se istegnu pred spavanje, a usput dobro zabave!

Dobre opcije su i razne interaktivne igre, poput asocijacija, guitar hero-a ili karaoka!

Pidžama party sa šarenim balonima

Ukoliko pravite žurku za devojčice, možete im obezbediti set za manikir i lakove za nokte, te šminku i omogućiti im da svoju kreativnost izraze uz druženje i smeh sa drugaricama!

#3 Napravite adekvatni jelovnik kako bi deca pošla na spavanje srećna i sita!

Pred svako spavanje, naravno, neizostavna je večera! Trudite se da večera bude lagana, ali da zasitna, te da da svu potrebnu energiju za igru, ali ne optereti stomak mališana pred spavanje! 

Odlične opcije mogu biti lagani sendviči i kanapei, koji će dati priliku mališanima za usputno grickanje uz igru, a uz njih možete napraviti i neki dezert! Nema ničeg lepšeg od čaše mleka pred spavanje, a još ako je uz to poslužen i neki keks koji se može uroniti u topli napitak, onda se osećaj blaženstva podiže na viši nivo

Pravljenje kolačića možete organizovati zajedno sa decom, te iskoristiti kao jednu od aktivnosti, a možete ih napraviti i pre žurke ukoliko procenite, da im ovakav vid zabave ne bi bio naročito inspirativan.

Odlična varijanta bi bila, napraviti nutritivno kvalitetne keksiće od ovsenih pahuljica koji, u slučaju da preteknu – mogu predstavljati i sjajnu opciju doručka, pa ovim rešavate jednim udarcem dve muve! Naime, pižama parti podrazumeva da se u vašoj kući i prespava, te ne smete zaboraviti da obezbedite i doručak!

Želimo vam svu sreću u organizaciji savršenog pidžama partija za vaše miljenike! Nadamo se da vam je ovaj tekst bio informativan i inspirativan, te da će vaši mališani imati nezaboravno iskustvo, kojeg će se sećati godinama!