TONA I PO ČOKOLADE

U okviru muzeja gde je predstavljena najveća čokoladna fontana radi i prava fabrika čokolade, a svi posetioci mogu da posmatraju ceo proces proizvodnje.

 

U muzeju u Kilhbergu u Švajcarskoj predstavljena je najveća čokoladna fontana na planeti. Nju je predstavio čuveni proizvođač čokolade Lindt.

čokoladna fontana

Čokoladna fontana je visoka više od 9 metara, a njen kapacitet iznosi čak tonu i po čokolade. Ova instalacija izbacuje, kroz ogromnu „kašiku“ na tavanici, oko jedan kilogram čokolade u sekundi, stvarajući oblik koji podseća na divovsku Lindor bonbonu od čokolade.

Muzej po imenu The Lindt Home of Chocolate otvoren je sredinom septembra, a ceremoniji
otvaranja prisustvovao je i brend ambasador kuće Lindt, teniser Rodžer Federer.

Sve u ovom muzeju podređeno je želji da turisti budu privučeni do sada neviđenim atrakcijama u vezi sa čokoladom, uključujući i ovom fontanom koja je već postala magnet za instagram fotografije. Muzej površine 6.000 kvadratnih metara koštao je oko 100 miliona dolara, a jedna od atrakcija je i najveća specijalizovana prodavnica čokolade na planeti, čime se ova institucija istovremeno kandidovala za dve kategorije u Ginisovoj knjizi rekorda.

U okviru muzeja radi i prava fabrika čokolade, a svi posetioci mogu da posmatraju ceo proces proizvodnje.

Ambiciozni projekat arhitektonskog studija Christ & Gantenbein istog trenutka kada je otvoren upisao se na listu najvećih švajcarskih turističkih atrakcija. Muzej radi svakog dana, a cena ulaznice je 14 evra.

Izvor: Vinoifino.rs