GLAS RAZUMA U VREME EPIDEMIJE

Načelnik bolnice za infektivne bolesti Univerziteta Merilend u SAD naveo je nekoliko osnovnih postulata na koji način treba živeti sa koronom, a očuvati zdrav razum.

 

Ovo su glavni saveti načelnika bolnice za infektivne bolesti Univerziteta Merilend o životu sa koronom, jer je, kako smatra, najvažnije živeti u skladu sa zdravim razumom.

živeti sa koronom

Možda ćemo morati živeti s covid-19 mesecima ili godinama. Nemojte poricati ili paničiti. Ne činite svoj život bednim. Naučimo živeti s ovom stvarnošću.

Ne možete uništiti virus C19 koji je prodro kroz ćelijske opne pijenjem više litara vruće vode – samo ćete češće ići u kupatilo.

Pranje ruku i održavanje fizičke udaljenosti vaša je najbolja metoda zaštite.

Ako kod kuće nemate pacijenta sa C19, nema potrebe za dezinfekcijom doma.

Torbe s namirnicama / plastične vrećice, benzinske pumpe, kolica i bankomati ne uzrokuju infekciju. Operite ruke, živite svoj život kao i obično.

C19 nije infekcija hranom. Povezan je s zaraznim kapljicama poput gripa. Ne postoji dokazani rizik da se C19 prenosi naručivanjem hrane.

Osećaj mirisa možete izgubiti koristeći puno antialergijskih preparata protiv virusnih infekcija. To su samo nespecifični simptomi C19.

Kad dođete kući, ne trebate se odmah presvući i istuširati!

Čistoća je vrlina, ali ne i paranoja!

Virus C19 ne leti vazduhom. Ovo je infekcija respiratornim kapima koje zahtevaju bliski kontakt.

Vazduh je čist, možete hodati do parkova i javnih mesta (samo držite fizičku distancu radi zaštite).

BioImunitet kapi za imunitet

Koristite samo obični sapun protiv C19, nema potrebe za antibakterijskim sapunom. To su virusi, a ne bakterije!

Ne morate se brinuti oko narudžbi hrane. Ali možete zagrejati sve u mikrotalasnoj, ako želite.

Mogućnost donošenja C19 kući u cipelama je poput udara groma dva puta dnevno. Dvadeset godina sam radio protiv virusa – infekcije kapljicama se ne šire tako!

Ne možete se zaštititi od virusa konzumiranjem sirćeta, soka od šećerne trske i đumbira! To je samo za imunitet, ali ne i lek.

Dugo nošenje maske ometa vaše disanje i nivo kiseonika. Nosite ga samo na prepunim mestima.

Nošenje rukavica takođe je loša ideja, jer virus se može nakupiti u rukavicama i lako se prenosi ako dodirnete lice. Bolje je samo redovno prati ruke.

Imunološki sistem postaje vrlo slab jer uvek živi u sterilnom okruženju. Čak i ako uzimamo dodatke / lekove za jačanje imuniteta, redovno izlazite iz kuće i ostajte u parku / plaži ili bilo gde drugo. Imunitet se povećava IZLAGANJEM PATOGENIMA, a ne sedenjem kod kuće i konzumiranjem pržene / začinjene / slatke hrane i gaziranih pića.

Preuzeto sa FB profila Dušice Salai