SKLONITI JE ODMAH

Po gradovima, čak i kućama, već je upaljena novogodišnja jelka, za koju možda ni ne znate da je glavni neprijatelj širenju dobrog Wi-Fi signala!

 

Zapravo, ono što će vas više zanimati jeste da je glavni krivac za slabiji signal Wi-Fi interneta u kući tokom smene dve godine niko drugi do – novogodišnja jelka, odnosno dekoracija na njoj!

novogodišnja jelka

Znamo da elektronika šteti dobrom rasprostiranju Wi-Fi signala, ali da li ste znali da se tome protive i lampice tj. svećice, koje kačite na jelku?

O, da, prema pisanju britanskog The Independent-a u svom onlajn izdanja, mikrotalasi koje odašilju lampice na jelci i prozorima onemogućavaju komotno rasprostiranje Wi-Fi talasa i dovode do usporenja interneta. Osim jelke, za usporen net krive su i mikrotalasne pećnice, kao i svi uređaji, koji rade na sličnom principu. O ovom problemu prvo je pisala kompanija Ofcomiz Velike Britanije, koja je ove podatke obelodanila u sklopu rezultata istraživanja o brzini interneta u toj zemlji.

Aplikacija Ofcom omogućava da korisnici ispitaju jačinu signala kod kuće, zagušenost, odnosno prohodnost i uporede dobijeni rezultat sa netom koji plaćaju.

Dakle, kakav savet imamo za vas

Udaljite jelku iz sobe u kojoj nameravate da najčešće „srčete“ Wi-Fi internet i „posadite“ je u neki drugi kraj kuće, nikako pored rutera – ili joj odredite najudaljeniji deo sobe u kojoj je ruter. Možda će sijati tamo negde, iz prikrajka, ali ćete makar imati bolji net.

Mada… jednostavno – odmorite malo i od neta, može i tako ;)

Izvor: Mondo