ODNOS 5 PREMA 2

Vikend dijeta u proseku skida jedan kilogram nedeljno, ali ukoliko uvedete i fizičku aktivnost tri puta tokom sedmice, možete izgubiti i do tri kilograma.

 

Ukoliko želite da skinete nekoliko kilograma viška, a da rezultat bude brzo vidljiv, vikend dijeta je idealan način za to.

vikend dijeta

Ovaj princip ishrane kreirao je doktor Michael Mosley, a za kratko vreme je postao jako popularan među ženama. Dijeta nosi naziv vikend dijeta ili princip 5:2. Ovo je, zapravo, način ishrane koji brzo daje rezultate, a ne zahteva preterano odricanje.

Koja su pravila dijete 5:2?

Metod doktora Mosley-a ne predviđa nikakve zabrane i stroga pravila. Pet dana u nedelji dozvoljena je uobičajena ishrana i obroci na koje ste već navikli, a samo dva dana (najbolje bi bilo da to bude vikend) treba ograničiti unos kalorija. Ovo ograničenje podrazumeva, unos 500 kalorija ta dva dana.

Periodično ograničenje u ishrani i drastično manji unos kalorija podstiče gubitak težine s minimalnim stresom za telo. To znači da ćete gubi kilograme umerenim tempom, ali bez sraha da će se oni vratiti kada prekinete ovaj režim ishrane.

U proseku se ovom dijetom gubi jedan kilogram nedeljno, ali ukoliko uvedete i fizičku aktivnost tri puta nedeljno, možete izgubiti i do tri kilograma u roku od sedam dana.

BioHemor krema najbolja biljna krema za hemoroide

Plan ishrane za radne dane:

Ovih dana jedite kao i obično, ni više ni manje. Ako u ishranu dodate više povrća i proteina, to će definitivno ubrzati proces gubitka kilograma i samo ćete imati koristi. Važno je zapamtiti da ovih pet dana niste na dijeti, piše Elle. Psihološki je mnogo lakše pridržavati se prehrambenih navika kad znate da nema zabrana.

Plan ishrane za vikend:

Doktor naglašava da u toku ova dva dana kalorije ne bi trebale prelaziti 500 (600 kalorija za muškarce).

To izgleda ovako: 200 kalorija za doručak i po 150 za ručak i večeru.

Doručak: Omlet od 2 jaja, dosta povrća i kašika nemasnog sitnog sira.

Ručak: Parče pilećeg belog mesa, salata i parče integralnog hleba

Večera: Riblji filet, salata, parče integralnog hleba

Ukoliko osetite glad uveče, možete popiti šolju nemasnog jogurta.

Izvor: Republika.rs