MASAŽA, TRENING, HIDRIRANJE…

Kako smršati u licu jedno je od najguglanijih pitanja kada je redukcija težine u pitanju. Dakle, ako tražite odgovor na ovo, znajte da niste sami!

 

Kako smršati u licu jedno je od najguglanijih pitanja kada je gubitak kilograma u pitanju. Dakle, ako tražite odgovor na ovaj upit, niste sami. Postoje hiljade žena koje traže isti odgovor.

smršati u licu

ako ne postoji poseban način da se mršavljenje usmeri na samo jedan deo tela, najbolji način da smršate u licu jeste da smršate u celini, a najbolji način da se to postigne je vežbanjem i uravnoteženom, zdravom ishranom.

Ipak, postoje neke smernice koje vam mogu pomoći da podignete tonus mišića lica, smanjite naduvenost i samim tim i da izgleda mršavije u licu.

Evo šta stručnjaci preporučuju!

1. Hidrirajte se

Luci Locket Loves, fitnes trener, savetuje da se uverite se da ste hidrirani i pijete dovoljno vode – voda igra vitalnu ulogu u gubitku kilograma.

BioCalendula najbolja nevenova krema

2. Trenirajte sa tegovima

Kai Justice, fitnes trener kaže: „Gubitak kilograma u licu je nešto što ne možete postići, a da ne vidite promene na ostatku tela. Kardio vežbanje je sjajno za sagorevanje masti, ali kada završite kardio sesiju, sagorevanje masti prestaje. Da biste nastavili sa sagorevanjem masti nakon vežbanja, potrebno je da napravite nekoliko sesija sa tegovima. Izgradnjom vaše mišićne mase prirodno povećavate metabolizam, tako da telo ubrzava, brže sagorevajući kalorije.“

3. Oprostite se od alkohola

Fitnes trener, nutricionista i autor fitnesa Carli Iue predlaže smanjenje alkoholnih pića, jer alkohol može učiniti da delujemo naduveno u licu.

4. Masaža lica

Redovnom masažom lica možete izgubiti znatnu količinu masti sa lica, jer masaža pojačava kiseonik i cirkulaciju krvi, što zauzvrat pomaže u zatezanju kože.

Izvor: Republika.rs