ČAŠA PUNA VITAMINA I MINERALA

Ako vam je teško da konzumirate sirovo, probajte da napravite smuti od povrća. Svejedno kako se unosi u organizam, važno je da poznajete koliko je povrće zdravo.

 

Svi žele da budu zdravi i u formi i naravno niko ne želi da se razboli. To je san svih ljudi, od mladih do starih. U današnje vreme postoje brojni zdravstveni problemi, a jedan od načina da se ostane zdrav je i da se smuti od povrća uvrsti u svakodnevno konzumiranje.

smuti od povrća

Smuti (smoothie) od povrća pravi se lako – treba vam samo blender! Možda mislite da će smuti od povrća imati pomalo čudan ukus, ali bez obzira na to, znajte da on ima mnogo zdravstvenih blagodati.

Dakle, počnite što pre da pijete smuti od povrća kako biste osetili čak osam neverovatnih zdravstvenih koristi.

  • Nema više osećaja gladi

Ako želite da budete zdravi i da smršate, možete pokušati da pijete povrće. Smuti od povrća je u stanju da smanji glad, jer mnogo povrća ima visoku kalorijsku vrednost kada ih spojite.

Kao rezultat toga, biće vam lakše da jedete koliko god želite, a da se ne brinete o gojenju. Ne samo da će se osećati manje gladnim, već sve što ćete uneti je veoma zdravo za organizam.

  • Podizanje energije

Smuti od povrća u stanju je da pojača sastav važnih hranljivih sastojaka, kao što su vitamini, minerali, antioksidanti i drugi. Najvažnija stvar je da konzumiranje povrća kao smuti neće uticati nepovoljno na vaš probavni sistem.

Budući da se konzumiranjem povrća hranite potpuno prirodno, celokupna ishrana biće formirana optimalno za vašu probavu, tako da ćete imati više energije za provođenje svih aktivnosti tokom dana. Smutiji od povrća, posebno oni zeleni, obezbeđuju vitamine B kompleksa i magnezijum, jer podržavaju energetski metabolizam.

  • Bogat vlaknima

Svi znamo da je povrće puno vlakana. Smutiji od raznih vrsta povrća pružaju puno hranljivih sastojaka potrebnih organizmu i predstavljaju izuzetno zdravu opciju.

Vlakna su veoma bitna za regulisanje varenja i smanjenje rizika od pojave hroničnih bolesti. Uz to, ona će vam pomoći da stabilizujete nivo šećera u krvi.

  • Uključivanje nove hrane

Većina ljudi ima tendenciju da jede istu hranu tokom života i nikada ne pokuša da ubaci neke nove namirnice, čak i kada imaju mnogo zdravstvenih koristi. Mešanjem povrća moći ćete da uvedete novu grupu prehrambenih proizvoda u svoju ishranu.

BioColon oglas kapi za nervozna creva

  • Jačanje imuniteta

Konzumiranje voća i povrća veoma je korisno za održavanje optimalnog zdravlja vašeg tela.

Mnoštvo vitamina, minerala i antioksidanata koji se nalaze u povrću zaista pomažu u zaštiti vašeg tela od mnogih bolesti, čime se stvara jači imunitet koji štiti organizam.

  • Odličan izvor antioksidanata

Kao što je već rečeno, povrće je puno antioksidanata. Mešavina blendanog povrća koju možete da popijete u stanju je da vam pruži ogromnu dozu antioksidanata koji na pravi način štite zdravlje. Ne pruža vam samo najbolju odbranu od bolesti, već vam daje i razne prirodne supstance potrebne za optimalno zdravlje i kondiciju.

  • Mali unos masti

Kada pravite salate od raznog povrća obično dodate malo ulja ili masti. Međutim, čak i najmanja količina ulja u stanju je da ometa proces mršavljenja. Umesto toga, izmiksajte povrće u blenderu i napravite od njega pitki i ukusni smuti u koji ne morate da dodate ni kap ulja ili masnoće.

  • Bogat hlorofilom

Većina povrća je zelena, pa je bogata hlorofilom za koji se veruje da ima veliki uticaj na jačanje imuniteta, prečišćavanje krvi i podmlađivanje tela.

Sve su ovo dovoljni razlozi da povećate unos povrća, pošto ćete iz njega dobijati mnoštvo hranljivih sastojaka.