SVA ČUDA POZNATE TABLETE

Aspirin je jedan od najkorišćenijih lekova za ublažavanje bola, ali njegove moći su mnogo veće.

 

Aspirin je, zapravo, dobar pomoćnik u nekim drugim situacijama – od toga da pomaže kod skidanja mrlja s odeće pa do toga da podstiče rast biljaka i ublažava ubode od komaraca.

aspirin

Zbog svog hemijskog sastava, ova tableta čudotvorno vraća belinu vešu, a da bi se to postiglo, potrebno je pet komada rastopiti u sedam do osam litara tople vode. Posivelo rublje kojem želite da vratite svežinu stavite preko noći u taj rastvor pa sutradan operite u mašini..

Aspirin je koristan i za cveće ili biljke. Čini ih otpornijima i pospešuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i po litra vode pa naprskajte tečnost po biljkama.

Pomaže i kod uklanjanja mrlja od znoja kao i onih od jaja. Nekoliko tableta usitnite u prah, dodajte malo vode da se napravi pasta koja se stavlja na uprljani deo. Drži se nekoliko minuta pa se potom stavi u veš mašinu.

Kada vas ujede komarac, dovoljno je tabletu s jedne strane malo navlažiti vodom pa staviti na mesto uboda nekoliko minuta.

Pomaže i kod ublažavanja akni i bubuljica na način da se od nekoliko tableta i vode napravi smesa. Drži se neko vreme na upaljenome mestu i zatim skida mlakom vodom.

Dobar je i u borbi protiv dosadnog peruta, tako da se prah aspirina stavi u šampon, kosa se našamponira, ostavi nekoliko minuta da aspirin deluje i potom se ispere.

Izvor: Krstarica.rs

Priredio: Velibor Mihić