PUNE ZDRAVLJA

Vitaminske bombe pune zdravog sadržaja odlične su za podizanje imunog sistema, posebno u vreme kada virusi vrebaju na sve strane.

 

Prirodna sredstva za jačanje imuniteta ne morate da koristite samo u ovim danima punim virusa i bakterija. Neka vam ove vitaminske bombe postanu sastavni deo svakodnevnog života, kašičica bez koje ne počinjete dan!

vitaminske bombe

Bomba br. 1

Sastojci:

– 100 g suvog grožđa
– 150 g oraha
– 100 g badema
– kora od dva limuna
– 100 g suvih kajsija
– 100 g suvih šljiva
– 250-300 g meda

Priprema: U mašini za mlevenje mesa sameljite suvo grožđe, orahe, bademe i limunovu koru. U smesu dodajte sok od dva limuna čiju koru ste prethodno samleli. Promešajte. Dodajte samlevene suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet promešajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu dan-dva. Teglu s vitaminima čuvajte u frižideru.

BioImunitet kapi za imunitet

Bomba br. 2

Sastojci:

– jedna staklena tegla
– pola kilograma meda
– 2-3 korena đumbira
– jedan veći limun s korom

Priprema: Dobro operite limun i nasecite ga na kriške. Oljuštite đumbir i iseckajte ga na komade srednje veličine. Najlakše je da, ukoliko imate blender, limun i đumbir u njemu isitnite. Ukoliko nemate, onda možete i da narendate đumbir i koru limuna na sitno rende, a naknadno iscedite sok.

U tom slučaju, limun i đumbir nemojte seći. Kad ih dobro usitnite u smesu, dodajte med, dobro promešajte i stavite u teglu. Čuvajte u frižideru, a uzimajte po jednu veću kašiku, a deci dajte malu kašiku dnevno. Najbolje bi bilo da zbog meda ovu smesu uzimate drvenom ili plastičnom kašikom.

Ukoliko vam je lakše, možete ga staviti u mlak čaj ili neki drugi topli napitak!

Izvor: Alo.rs

Priredio: Velibor Mihić