KOREN KOJI RIBA BRONHIJE

Koliko je đumbir dobar za astmu i lečenje tegoba kod ove bolesti najviše govore sastojci koji se nalaze u ovom korenu, a nema ih u drugim biljkama. Zbog njih, đumbir se smatra pravim pomoćnim sredstvom u lečenju astme.

 

Đumbir se javlja kao jedna od popularnijih biljaka u poslednje vreme, iako je deo tradicionalne medicine u Aziji već vekovima. Koren đumbira koristi se kao začin u mnogim jelima i dodatak u pićima.

đumbir dobar za astmu

Uobičajena upotreba đumbira u nekonvencionalnom lečenju mnogih tegoba dovoljan je znak da on ima veliki broj zdravstvenih koristi. Jedna od njih je da đumbir može pomoći u lečenju simptoma astme kao ozbiljnog problema sa disajnim putevima.

Mogu se navesti 9 najvažnijih prednosti zbog kojih je đumbir dobar za astmu.

  1. Podiže efekte bronhodilatacije izoprenalina

Prema najnovijoj studiji, postoji interakcija đumbira sa izoprenalinom, čime se povećavaju efekti bronhodilatacije ovog jedinjenja. Izoprenalin je vrsta beta agonista i koristi se kao lek za astmu. Inhalacija beta agonista predstavlja konvencionalno lečenje ove bolesti. Beta agonisti deluju kao protivupalno sredstvo koje uzrokuje da se mišići u plućima opuste. Dodavanje đumbira leku za astmu ubrzaće ovaj proces koji pomaže celokupnom poboljšanju mehanizma inhalacije.

  1. Njegova moćna antioksidativna aktivnost pomaže u lečenju astme

U đumbiru postoji antioksidativna aktivnost koja može pomoći u otklanjanju psihološkog stresa, što je uzrok simptoma astme. Pored toga, ova biljka uklanja molekule slobodnih radikala u telu i tako štiti od potencijalnih bolesti.

  1. Ima protivupalna i analgetska svojstva

Neke hemijske supstance koje se mogu naći u đumbiru, kao što su gingerol, šogaol i zingeron, za koje se veruje da imaju protivupalna i analgetska svojstva, što znači da se đumbir slobodno može koristiti u povećanju efekata lekova za astmu.

  1. Bezbedan dodatak lekovima u lečenju astme

Treba pomenuti da konvencionalni lekovi za astmu mogu sa sobom da nose fatalne neželjene efekte. Pošto je đumbir, kao što je rečeno, pokazao dobar efekat u pojačavanju dejstva beta agonista, on se može koristiti i kao alternativa i kao bezbedniji lek za astmu.

Golden Sweden Bitter 250 ml

  1. Ograničava kontrakciju mišića respiratornog sistema

Đumbir može da pomogne otvaranju disajnih puteva tako što se ograničava kontrakcija glatkih mišićnih ćelija u respiratornom sistemu, posebno u plućima. Dakle, ovaj proces vratiće disajni sistem u normalu, tako da se inhalacija može pravilno sprovesti.

  1. Pomaže u lečenju terapijskom primenom

Đumbir pomaže u lečenju astme, posebno alergijskog tipa, i to terapijskom primenom. To znači da đumbir pomaže u smanjenju zapaljenja sluzne membrane u organima za disanje.

  1. Poboljšava cirkulaciju krvi

Mešavina đumbira, meda i limuna odlična je za tretiranje astme. Veruje se da ova mešavina može poboljšati cirkulaciju krvi i druge kardiovaskularne aktivnosti u organizmu. Kao rezultat toga, kiseonik će u krvi prostrujati kroz celo telo na pravilan način, čime će se blokirani disajni putevi otvoriti.

  1. Aktivira enzim koji utiče na kontrakciju mišića u disajnom sistemu

Još jedna od prednosti đumbira u lečenju astme je njegova sposobnost da aktivira specifičan enzim koji dovodi do toga da se mišići u disajnim putevima zgrče pa zatim rašire. Dakle, ovaj koren olakšava normalno disanje.

  1. Pomaže uklanjanje prevelike količine sluzi iz pluća

Mešavina đumbira i oraha pomoći će uklanjanju prekomernog sekreta iz pluća, koja znači brz oporavak od hroničnog bronhitisa. Ova smeša takođe može sprečiti bilo koji tip kašlja, jer odlično čisti sluz iz grla i pluća, ali i efikasno se bori protiv infekcija u respiratornim putevima. Sve ove okolnosti dovode do opuštanja mišića disajnih puteva, pružajući hladan i svež osećaj u grudima, koji prati osobađanje svraba u grlu uzrokovaog nagomilanim sekretom.