ZA DETOKSIKACIJU ORGANIZMA

Nakon što se sprovede dijeta sa maslinama, preporučuje se zdrava i ujednačena ishrana, a ne povratak starim nezdravim navikama.

 

Kratka, zdrava i ukusna dijeta sa maslinama donosi brojne blagodeti za organizam, a s obzirom na to da ne sadrži dovoljno raznovrsnih hraljivih sastojaka, kod dugoročnije primene može naštetiti zdravlju našeg organizma.

dijeta sa maslinama

Nakon njenog sprovođenja, preporučuje se zdrava i ujednačena ishrana, a ne povratak starim nezdravim navikama, što može dovesti do ponovnog još većeg povećanja kilograma. Osim toga, ako želite da isprobate ovu dijetu, morate biti ljubitelj maslina, posebno onih zelenih.

Dijeta sa maslinama (jelovnik)

Doručak i večera

Mešana salata: 40 grama rukole, 40 grama zelene salate, 2 velika sveža krastavca 40 grama zelenih maslina, 1 zelena paprika, 1 paradajz, Indijski oraščići, bosiljak, malo balzamičnog vinskog sirćeta, maslinovo ulje, so nije potrebna zbog maslina, ali ako ne možete bez nje, onda stavite sasvim malo morske soli.

Za ručak i večeru jedite zelene i crne masline, ali moraju biti iseckane. Takođe, ne treba zaboraviti da crne masline imaju više kalorija nego zelene, pa se zbog toga za bolji efekt dijete preporučuje konzumacija zelenih maslina.

Između obroka pijte dosta negazirane vode, obične ili mineralne. Tokom celog dana ne smete konzumirati više od tri kašike maslinovog ulja. Tokom dana sveukupno smete da pojedete između 30 i 50 grama orašastih plodova – badema, oraha, lešnika, indijskih oraščića, a najbolji period je tokom jutra.

BioColon oglas kapi za nervozna creva

Ručak

Celovite žitarice: integralni pirinač, zob, ječam, heljdu, hleb od celovitih žitarica. Žitarice skuvajte, odnosno pripremite u obliku kaše. Riba je dopuštena kao namirnica, ali u manjim količinama, oko 150 grama spremljene na roštilju. Takođe su dopušteni mlečni proizvodi kao što je jogurt, kefir, mleko s malo masnoća, ali isto tako u ograničenim količinama. Na primer, jedan jogurt od 200 mililitara ili šoljica mleka ili isto tolika količina kefira. Ne smeju se konzumirati nikakva druga ulja osim maslinovog.

Efekat dijete

Na kraju dijete, ne samo da ćete izgubiti težinu, nego ćete primetiti da je koža postala elastična. To se dogodilo jer masne kiseline koje sadrže masline, normalizuju metabolizam i stimulišu sagorevanje masnog tkiva, ali isto tako regulišu stvaranje lipida kože. Dijetu smeju da sprovode zdrave osobe i osobe koje imaju problema sa povećanim holesterolom. Ukoliko imate bilo kakvih drugih zdravstvenih problema, i nedoumica, obratite se lekaru ili nutricionisti.

Izvor: Magazin Novosti