MOŽE BITI FATALNO

Postoji veoma važan razlog zbog kojeg nikad ne bi trebalo udariti nekog muškarca u međunožje.

 

Udarac u međunožje jedna je od najbolnijih stvari koje se mogu dogoditi muškarcu, a mnogo je rasprava o tome može li se bol koju uzrokuje udarac u testise uporediti s porođajnim bolom.

međunožje

Nezavisno od toga, postoji važan razlog zbog kojeg nikad ne bi trebalo udariti nekoga u međunožje.

Doktor Enton Joun nedavno je podelio kratki video klip britanskog kolege doktora Karana Radža, u kojem je ovaj dao detaljno pojašnjenje koliko rizičan udarac u testise može da bude za zdravlje muškarca.

Ispostavilo se da ova vrsta povrede može brzo da postane ozbiljan medicinski problem, a ako se ne leči može da dovede i do gubitka testisa.

Bioderma krema za osetljivu kozu

„Iznenadna snažna trauma (povreda) testisa može da rezultira njihovom torzijom, uvrtanjem“, objašnjava dr Radž.

„To uzrokuje prekid snabdevanjem krvlju u tom području. Osoba ima šest sati da se stanje vrati na staro. Nakon toga, ako se stanje ne leči, dolazi do ishemije i na kraju do nekroze, odnosno do smrti tkiva“, naveo je dr Radž, pa nastavio:

„Povredom gađani testis tada postaje crn. Nekrotično tkivo može da se inficira, a lokalizovana infekcija može da se proširi na prepone i karlicu, pa čak i u krvotok, što može da prouzrokuje sepsu. A ako se sepsa hitno ne leči, može da bude fatalna po život muškarca.“

Izvor: Index.hr