PEPSI, WHERE IS MY JET?

Kratka dokumentarna serija na Netfliksu pod nazivom „Pepsi, gde je moj avion“ o Pepsijevoj nagradnoj igri i igraču koji ju je osvojio

Odavno se nisam ovako zabavljao gledajući nešto ovako dobro uradjeno! 10 bambija za zlu Pepsi korporaciju! 🙂

Dakle, ključne reči za gledanje: mini serija od 4 epizode se zove Pepsi, where is my jet (Pepsi, gde je moj avion), na Netflix-u je, ima prevod na srpski,  epizode su po 40-ak minuta, dakle mini serija, dokumentarni film je u pitanju ali gledljiv za svakoga, vrlo dinamičan i zabavan.

pepsi gde je moj avion - pepsi where is my jet

Pun je živopisnih likova i njihovih neobičnih priča, sve vreme je očigledno jedno veliko zezanje o temi koja je zapravo vrlo ozbiljna, da je na kraju ušla i u američke udžbenike.
Ko voli priče o marketingu, advertajzingu velikih korporacija, biznisu, korporativnim poslovima ali i o hrabrim pojedincima, borbi Davida protiv Golijata, advokatskim smicalicama i ljubitelj je Coca Cola ili Pepsi-a, ko sanja američki san, ili jednostavno ne voli ništa od toga, svejedno će se dobro zabaviti sa ovom mini serijom.
Ne liči na mene da bindžujem seriju, ali sam ovu odgledao u jednom dahu 🙂
No, tu je jedna zagonetka za vas.
– – – –
POVEZNICE ZA ZAGONETKU
Tokom serije sam se pitao samo jedno – ko je finansirao ovakvu seriju?
Jer, u svetu zlih korporacija kao što su Coca Cola, Pepsi i Netflix se ne može pojaviti jedna ovakva serija na velikoj striming platformi a da iza nje ne stoji velika tamna sila neke korporacije koja je podupire i finansira.
Naravno, potpisana je kao Netflix serija ali je Netflix nikada ne bi ni producirao a ni pustio u striming da nije dobio pozitivan signal od nekog Velikog Cola brata da to može da se pusti u etar.
Dakle, pitanje za vas je ko je finansirao seriju – Coca Cola, Pepsi, ili ipak neko treći?
Od mene ćete dobiti malu „pomoć prijatelja“ u dve poveznice:
– svako od gostiju u seriji ima obavezu da iz dve neimenovane čaše proba cola pića (u jednoj je pepsi a u drugoj Coca Cola) i da odredi na slepo koje je bolje, posle toga se na samoj čaši vidi da li je to Pepsi ili Coca cola i sve se boduje kao takmičenje koje je piće ukusnije. To je direktna poveznica na čuvenu Pepsi kampanju blind testinga (slepog testiranja) ukusa iz 80-ih godina, koja je nazvana Pepsi challenge i koja je tada razbila Coca Colu na tržištu.
– u emisiji se pojavljuju ključni kreativci i tadašnji CEO marketinga Pepsija, što je iznenadjujuće, jer bez dozvole Korporacije se to ne radi. No, danas su oni u penziji.
Ko je iza ove serije? Možda vas (ne)iznenadi rezultat.
Odgovor je u samoj seriji 🙂

Zlatko Šćepanović