ODLIČNI ZA MRŠAVLJENJE

Listovi peršuna nisu samo korisni kao začin, što je svakako njihova najrasprostranjenija primena. Ova biljka može biti od velikog značaja u procesu mršavljenja!

Peršun je bogat hranljivim sastojcima, uključujući vitamine A, B, C i K, kao i minerale: gvožđe i kalijum.

listovi peršuna

Može se navesti makar sedam fantastičnih osobina koje listovi peršuna pružaju topljenju kilograma.

1. Sagoreva kalorije

Ako tražite namirnice koja vam svesrdno pomažu u podsticanju gubitka težine, onda je peršun nešto veoma dobro za vas! To je zbog prisustva velikog broja značajnih hranljivih sastojaka koje sadrži u sebi. Osim toga, listovi peršuna mogu biti od pomoći u sagorevanju kalorija. Da biste pribavili ovu korist, možete dodati peršun vašem obroku ili jednostavno od listova napraviti sok. Bićete zadivljeni vidljivim rezultatima ako ga budete redovno konzumirali svakog dana.

2. Podstiče detoksikaciju

Jedna od prednosti peršuna za gubitak težine je podsticanje procesa detoksikacije. Ovaj proces uvek lančano podstiče i gubitak težine. Oslobađanje od otrova povezano je za prisustvo enzima u peršunovom lišću koje je sposobno da razgrađuje hranu i oslobađa hranljive materije iz proteina, masti i ugljenih hidrata. Na ovaj način listovi peršuna pružaju velike koristi za mršavljenje, što ovo povrće svrstava u dijetalne namirnice.

3. Pruža niske kalorije

Razlog zašto su listovi peršuna dobri za gubitak težine je zbog niskog nivoa kalorija u ovoj biljci. Jedna šolja listova peršuna ima svega 22 kalorije i 0,47 grama ukupne masti. Ovo znači da je hranljivi peršun pogodan mršavljenju, a preporuka je da se za bolje rezultate u procesu gubljenja kilaže peršunu dodaju i neke od niskokaloričnih vrsta voća i povrća.

4. Obezbeđuje hlorofil

Kao što je već objašnjeno, listovi peršuna vam mogu pomoći da poboljšate proces detoksikacije organizma i time podstaći gubitak težine. To je povezano sa prisustvom hlorofila u ovoj zeljastoj biljci. Prisustvo hlorofila u peršunu značajno je za zdravlje i vitalnost čoveka.

5. Obezbeđuje potrebnu količinu vlakana

Jedna šolja peršunovog lista ispunjava dnevne potrebe vlakana u telu čoveka. Dokazano je da jedna šolja peršuna u sebi ima 5 do 8 procenata dnevnih potreba za dijetalnim vlaknima. Pošto sadrži vlakna kao esencijalni nutrijent, peršun će biti od koristi u podsticanju zdravlja sistema za varenje. Takođe, namirnice bogate vlaknima korisno je dodati u svakodnevnu ishranu jer pomažu u kontroli apetita. Za rezultat toga javiće se mršavljenje!

6. Poboljšava probavu

Sledeća prednost koju poseduje peršun u procesu gubitka težine je poboljšanje probave. Kao rezultat ove njegove prednosti nastaje doprinos sve tanjem struku i sve mršavijem telu. Ovo se dešava zbog prisustva značajnog izvora vlakana u peršunu koji takođe pomaže da se duže oseća sitost. Osim toga, ovo povrće deluje i kao prirodni diuretik koji uklanja višak tečnosti iz organizma bez iscrpljivanja kalijuma.

7. Čisti bubrege

Poslednja u nizu fantastičnih osobina koje poseduje peršun pri mršavljenju je njegova moć u čišćenju bubrega. On aktivno učestvuje u uklanjanju viška vode iz tela i čišćenju bubrega i jetre. Zaista, peršun deluje kao prirodni diuretik kako bi se sprečili loša probava i nadutost. Opet kao rezultat ove njegove osobine nastaje kontrola telesne težine, a pored toga, peršun poboljšava zdrav metabolički proces u organizmu što dalje podstiče gubitak težine na prirodan način.